Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 26.05.2017.
11:38
M. Topalović - Vesti A

Lukić: Mi smo Srbija i nikoga se ne plašimo

Najmlađi prvotimac Torina i budućnost našeg fudbala Saša Lukić pričao je za B92 o predstojećem U21 Evropskom prvenstvu (16-30. jun) u Poljskoj.

instagram.com
VREME STASAVANJA:Saša Lukić

Na spisku selektora Nenada Lalatovića je i Saša Lukić, najmlađi prvotimac Torina i budućnost našeg fudbala, koji za B92 ističe da protivnici treba da se plaše "orlića" na EP (16-30- jun) u Poljskoj. 

Srbija će u paklenoj konkurenciji Španije, Portugala i Makedonije pokušati da bude na čelu tabele grupe B, ili najbolja drugoplasirana selekcija iz sve tri grupe kako bi se domogla polufinala. Među 23 aduta selektora Lalatovića našao se i Lukić, kome će ovo biti debi na velikoj sceni. 

"Naravno da mi poziv u mladu reprezentaciju mnogo znači. Igrao sam cele kvalifikacije i nekako sam očekivao da se nađem u timu za prvenstvo. Ranije samo branio boje selekcija i do 16 i do 18 godina, ali sa svojim godištem nisam uspevao da napravim završni korak i plasiramo se na neki šampionat sve do sad. Prvi put ću osetiti čar igranja na velikom prvenstvu", počinje Lukić priču za B92.

Talentovani, 20-godišnji vezista sa ponosom govori o igranju za Srbiju. 

"To je ogromna stvar za mene i velika satisfkacija da nastavim još više da radim. Nema lepšeg osećaja nego predstavljati svoju zemlju na velikom takmičenju. Zadovoljstvo mi je što ću braniti boje Srbije i znam da ćemo svi dati sve od sebe da osvojimo medalju. Imamo dobru ekipu i odličnog trenera, sve što je potrebno za dobar rezultat u Poljskoj", kaže Lukić. 

Konkurencija u veznom redu je paklena, možda i najjača među "orlićima". Tu su Sergej Milinković Savić, Nemanja Maksimović i Marko Grujić. 

instagram.com
IMA POVERENJE TRENERA: Saša Lukić


"Stvarno je jaka konkurencija na sredini terena, ali i u ostalim linijama tima. To je odlično za nas, jer ćemo gurati jedni druge da budemo bolji. Utakmice se igraju na tri dana i bitno je da uvek budemo spremni da odgovorimo zahtevima. Koga god da selektor izabere neće pogrešiti, a znam i da se niko od nas neće ljutiti - otkriva Lukić da "orliće" krasi sjajna atmosfera i pravo drugarstvo", rekao je mladi vezista.

Mlada reprezentacija će se okupiti 1. juna u Beogradu i sedam dana kasnije kreće put Poljske. Evropsko prvenstvo će započeti utakmicom sa Portugalom 17. juna i sva tri meča će odigrati u gradu Bidgošć. 

"Ta prva utakmica je možda i najbitnija, može mnogo toga da odredi u našoj grupi. Znam da skoro tri godine nisu izgubili u tom izrastu, ali nije ni Švedska dve godine bila poražena, pa smo je mi savladali. To ne mora ništa da znači, mi smo Srbija, bili smo evropski prvaci i osvojili smo Svetsko prvensto. Mi se nikoga nećemo plašiti, već protivnici treba da se plaše Srbije i nadamo se najboljem", naglašava Lukić. 

instagram.com
SPREMAN ZA POLJSKU: Saša Lukić



Na Makedonce mnogi gledaju kao na autsajdera u B grupi, dok su Španci među glavnim favoritima za titulu. 

"Makedonija na papiru deluje kao najlakši rival, ali sigurno nije za potcenjivanje. I oni će imati motiv da se što bolje pokažu, neće biti ni malo lako sa komšijama. Španija ima fenomenalne igrače i voleo bih da pre susreta sa njom rešimo sudbinu, i izborimo plasman u polufinalu. Bićemo spremni za sve, gledamo samo nas i trudićemo se da odigramo najbolje što možemo", dodao je Lukić.

Iza njega je prva inostrana sezona, odlično se uklopio u ekipi Torina i mnogo naučio u radu sa Sinišom Mihajlovićem. 

instagram.com



"U svakom pogledu je ovo bila uspešna sezona za mene. U početku sam se navikavao na italijanski fudbal, posle sam počeo da igram i upisao 16 utakmica. To je super za debitantsku sezonu u Seriji A. Vremenom sam shvatao šta se traži i kako se igra, a verujem da će svaka sledeća godina biti još bolja", zaključio je Lukić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online