Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.05.2017.
10:19
M. Topalović - Vesti A

Ristić: Nisam ovo očekivao od Lalatovića

"Reprezentaciji želim sve najbolje i biću im najveća podrška", rekao je fudbaler Crvene zvezde, kojeg neće biti u Poljskoj od 16. do 30. juna.

youtube
NEPRIJATNO IZNENAĐENJE: Mihailo Ristić

Mlada reprezentacija Srbije izgubila je samo jednom u pet navrata kada je dres nosio Zvezdin univerzalac, Mihailo Ristić, tokom kvalifikacija za predstojeće Evropsko prvenstvo u Poljskoj (16. - 30. jun).

I taj poraz, 1:0 u Norveškoj, nije imao posledice po "orliće" utoliko što je pobedom u prvoj utakmici od 2:0 obezbeđen plasman na završni turnir, na kojem će se momci selektora Nenada Lalatovića sastati sa Portugalijom (17. jun), Makedonijom (20. jun) i Španijom (23. jun) u prvoj fazi takmičenja.

Ipak, u Bidgošču i Gdinji neće biti levonogog veziste crveno-belih, kojeg su ove sezone treneri Miodrag Božović i Boško Đurovski koristili i na poziciji levog beka, i u veznom redu, a on odgovorio sa četiri gola i četiri asistencije u 26 nastupa.

Lalatović je, tražeći - kako je rekao - kreativnije igrače u veznom redu, kao i fudbalere koji nisu propuštali utakmice zbog povreda, odlučio da na EURO ne povede momka koji se u seniorski fudbal probio upravo pod njegovim vođstvom u Crvenoj zvezdi.

Ova odluka začudila je mnoge, najviše samog Ristića, koji se sa Crvenom zvezdom ove nedelje na treninzima zatvorenim za javnost priprema za kulminaciju sezone 2016/17 - finale Kupa sa Partizanom naredne subote u Humskoj.

"Razočaran sam. Očekivao sam da ću biti deo ekipe, spremao sam se za Evropsko prvenstvo i verovao da sam zaslužio poziv u Poljsku. Bio sam na svim okupljanjima, standardan sam član ekipe, spreman sam, zdrav... Baš sam neprijatno iznenađen", rekao je Ristić beogradskim medijima ne želeći da ulazi u ostale Lalatovićeve odluke.

"Selektor je Lala, njega veoma poštujem, lepo smo sarađivali u Zvezdi. Poštujem njegov izbor i to što misli da ne zaslužujem da igram na EP, ali sam razočaran. Reprezentaciji želim sve najbolje i biću im najveća podrška".

Ristić (21) je zbog povrede propustio nekoliko utakmica u februaru i martu, a od tada nije igrao samo u, ispostaviće se, presudnoj utakmici po crveno-bele ove sezone - 6. maja na "krovu", gde je Voždovac pobedio branioca titule i "promovisao" Partizan u novog lidera prvenstva, što je kasnije rezultiralo selidbom šampionskog pehara iz Ljutice Bogdana u Humsku.

"Ni Lala, ni bilo ko iz FSS nije me pozvao da razgovara sa mnom pre sastavljanja spiska. Nažalost, iz novina sam saznao da neću ići u Poljsku", rekao je Ristić, koji je već jednom bio "vruća" tema kada je sastavljanje spiska za velika takmičenja u pitanju.

Pre dve godine, kada je selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Paunović formirao spisak putnika na FIFA svetsko prvenstvo na Novom Zelandu, Ristić nije dobio podršku Crvene zvezde da otputuje na Mundijalito.

Savezu je obrazloženo da talentovani fudbaler, koji je igrao sjajno tog proleća kod Lalatovića, mora da obavi operaciju krajnika. Tada je nezvanično rečeno da problem sa krajnicima kod Ristića utiče i na česte povrede mišića lože i da je za njegovu karijeru važno da to reši što je pre moguće.

Završeno je čuvenim trijufom zlatnih "orlića", a Ristiću je dugo potom trebalo da prevaziđe krizu i vrati se u prvi tim. Tog leta izgubio je status startera, a na takmičarske minute čekao je sve do odlaska Luisa Ibanjeza iz kluba, kada ga je bivši trener Božović prekomandovao na poziciju levog beka, jer su se ostali igrači već bili ustalili u veznom redu.

O tome da li je izostavljanje sa spiska putnika za Poljsku na neki način "kazna" za Ristićev otkaz pred Novi Zeland, rekao je...

"Do mene nisu stigla ta govorkanja, a i da jesu - ne bih to komentarisao. Nisam u sukobu ni sa kim iz FSS. Ponavljam, spremao sam se za EP, želeo sam da budem tamo, očekivao sam to…"

Lalatović će u Poljsku povesti dvojicu fudbalera Crvene zvezde, golmana Filipa Manojlovića i vezistu Srđana Plavšića.

Na meti Espanjola

Momak iz Bijeljine ima ugovor sa Crvenom zvezdom do 2020. godine, ali se dugo već govori o njegovom odlasku narednog leta. Konkretno, pojedini španski listovi objavili su da je on, praktično, već igrač Espanjola, što je kasnije demantovano. "Što se mene tiče, nadam se da finale Kupa neće biti moja poslednja utakmica za Crvenu zvezdu. Voleo bih da ostanem, ali ne znam šta će se dešavati tokom leta", rekao je Ristić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online