Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.05.2017.
14:13
Tanjug, Vestionline A

Lalatović: Bez velikih obećanja, ponosno u Poljskoj

Selektor mlade reprezentacije Srbije Nenad Lalatović istakao je da ne želi euforiju i velika obećanja pred Evropsko prvenstvo u Poljskoj, ali da će sadašnja generacija kroz napadačku igru tražiti novi uspeh.

Reuters
Trener veruje u njega: Sergej Milinković Savić

- Napravljen je veliki uspeh odlaskom na Evropsko prvenstvo. Imamo sjajne igrače, nikoga ne treba da se plašimo, iako su kvalitetne selekcije Portugalije i Španije. Ekipa koja bude imala više sreće napraviće uspeh. Ne želim euforiju i obećanja o napadu na zlato, već da budemo ponosni na naš nastup u Poljskoj - rekao je Lalatović na konferenciji za medije u prostorijama FSS na Terazijama.

On je rekao da je prva utakmica protiv Portugalije najvažnija na šampionatu.

- Portugalija nije izgubila tri godine, ali isto tako nije nije ni Švedska, pa smo je pobedili. Šanse su 50:50... Imam punu veru u moje igrače, zlato nije moranje, već da poštuju reprezentaciju i grb koji nose.

Lalatović je izostanak fudbalera Crvene zvezde Mihaila Ristića obrazložio time da je dugo bio van terena zbog povrede.

- Ristić je sjajan igrač, jedan od mojih omiljenih igrača. Debitovao je kod mene u Zvezdi, gurnuo sam ga iz omladinaca, ali imao je povredu i nije igrao duži period, a nisam hteo puno da menjam spisak. Da nije bio povređen sigurno bih ga pozvao. Na toj poziciji imamo Melega, standarnog člana reprezentacije i kapitena Vojvodine, kao i Sergeja Milinković-Savića.

Kako je naglasio, zadovoljan je formom reprezentativaca, iako bi voleo da su pojedinci igrali više.

- Grujić je igrao za B tim, polako se vraća u formu. Žao mi je Maksimovića što nije igrao u Astani zbog potpisa za Valensiju, što dovoljno govori o kakvom se igraču radi. Živković je igrao manje-više, ali svakako sam zadovoljan. Igraćemo napadački i na gol više - rekao je Lalatović i poručio da kapitenska traka ostaje na ruci golgetera Partizana Uroša Đurđevića.

Mladi trener izneo je i njegove zanimljive familijarne faze sa Poljskom.

- Moja pokojna baka rođena u Varšavi, Jevrejka je i upoznala je mog deku u logoru. To su mi veze sa Poljskom, možda će mi to doneti sreću - zaključio je Lalatović.

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine igra se u Poljskoj od 16. do 30. juna, a Srbija se nalazi u B grupi sa Makedonijom, Španijom i Portugalijom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online