Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.05.2017.
17:47
Vestionline, Ekspres A

Otkrivena strašna namera: "BBB" su hteli da ubiju Piksija!

Navijači Dinama iz Zagreba "Bed Blu Bojsi" planirali su da 13. maja 1990. godini na "Maksimiru" u čuvenom meču protiv Crvene zvezde, da ubiju Dragana Stojkovića Piksija, otkrio je bivši policajac Rafik Ahmetović.

M. Todorović
Dragan Stojković Piksi

Ahmetović je u intervjuu za nedeljnik "Ekspres" otkrio posle 27 godina da je taj krvavi dan u Zagrebu mogao da bude još crnji da su "BBB" sproveli u delo pakleni plan.

- Imao sam zadatak da brinem o golmanu Zvezde, Stevanu Stojanoviću. Kako se, međutim, zakuvalo oko centra, krenuo sam tamo i vidio kako je jedan Dinamov navijač krenuo prema mom kolegi s metalnom kantom u ruci, želeći da mu je nabije na glavu. Krenuo sam prema kolegi kako bih mu spasao život. Navijača sam stigao, izbio mu kantu, i što jes - jes, udario sam ga nekoliko puta palicom po ramenu.- Kad smo malo stegli pripadnike "Bed Blu Bojsa" koji su sa severa utrčali na teren i pitali ih šta je bio motiv onog divljanja, čuli smo sledeće: “Dogovor je bio da se Piksi ubije!” Svi su govorili da su dobili naređenje da se ubije Dragan Stojković. Ubrzo je, s promenom vlasti, došlo do smena po policijskim upravama pa se nije ni insistiralo na tome da se otkrije od koga je stiglo naređenje o Piksijevoj likvidaciji. Zašto njega? Verovatno zato što je bio u rangu s Bobanom, njihovim ljubimcem i kućnim prijateljem Franje Tuđmana - ispričao je Ahmetović i dodao:

O čuvenom napadu Zvonimira Bobana na policajca, Ahmetović je rekao:

- Boban je pritrčao i pitao me šta radim na terenu. I ja sam se proderao: "A šta ti radiš ovde kad vam je trener rekao da odete u svlačionicu". Svi igrači su se bili povukli, ali su ostala njih trojica, četvorica. Umesto da ode, on poziva navijače na teren. Krenuo sam prema njemu i video da želi da se mlati. Bio je brz, pričali su da ima crni pojas, uz to aktivan sportista, fudbaler. Zahvatio sam ga palicom po preponi. On se odmakao od mene, onako da uhvati zalet, i nameravao je da me udari po rebrima, ali nije uspeo u tome jer je od mog kolege iz Knina dobio udarac u lakat, a Boban je mene zakačio po ruci izbivši mi šlem na levu stranu jedno dva-tri metra. Kad sam krenuo da ga podignem s terena i sagnuo se, video sam Bobana u vazduhu sastavljenih kolena. Nisam mogao ni levo ni desno da se pomaknem. Udario me nogama po ramenu i odgurnuo rukama. Nisam očekivao da će me napasti, u suprotnom bih se vjerovatno drugačije postavio. Ono što je sigurno jeste to da ga se ni najmanje nisam bojao - ispričao je Refik Ahmetović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online