Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.04.2017.
16:35 >> 19:46h
Vestionline A

Partizan odneo bodove iz Ljutice Bogdana, "mrtva trka" u poslednjih šest kola

Fudbaleri Partizana zabeležili su pobedu na stadionu "Rajko Mitić" pošto su u meču 1. kola plej-ofa savladali domaću Crvenu zvezdu sa 3:1 (1:0) i tako su se bodovno izjednačili sa velikim rivalom na tabeli. Junak pobede tima Marka Nikolića bio je Brazilac Leonardo koji je postigao prvi i poslednji gol na meču, a pored njega u listu strelaca se upisao Tavamba. Na drugoj strani mrežu gostiju pogodio je Boaći na startu drugog dela igre.

Tanjug
Slavlje fudbalera Partizana posle jednog od tri gola

Od samog starta bilo je jasno da ćemo videti daleko bolji meč od onog prethodnog kada su se sastale ove dve ekipe pošto su se šanse ređale pred oba gola. Sreću i znanje da prvi dođu do vođstva imali su gosti pošto je Leonardo odlično izveo slobodan udarac u 21. minutu.

Potpuno nepovezano izgledala je igra domaćih u drugom delu prvog poluvremena, ali izjednačujući pogodak na startu drugog najavio je da bi Zvezda možda mogla i do preokreta pošto su nakon toga igrači tima Miodraga Božovića preuzeli inicijativu.

Meč je praktično presudio prekid u 68. minutu kada je stameni Tavamba posle centaršuta iz kornera nadskočio Manojlovića i pre njega stigao da zahvati loptu glavom, a ona se posle viskog luka spustila u gol. Tražili su domaći prekršaj nad svojim golmanom, ali je sudija Grujić ostao nem.

Pokušali cu crveno-beli, više na silu nego nekim organizovanim akcijama da izbore makar remi, ali umesto toga sevnula je kontra u 79. minutu kada je Leonardo još jednom pokazao svoje fudbalsko umeće postigavši svoj drugi, a treći pogodak za svoj tim za konačnih 1:3.

Tako u poslednjih šest kola dva tima ulaze potpuno poravnati pošto i jedni i drugi imaju po 40 bodova, a u slučaju da tako bude i posle 37. kola šampion će biti Crvena zvezda pošto je ligaški deo prvenstva završila na prvom mestu.

Crvena zvezda - Partizan 1:3 (0:1)

Boaći 48 - Leonardo 21, 79, Tavamba 68  

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: oko 20.000

Sudija: Danilo Grujić

Žuti kartoni: Donald, Le Talek, Boaći, Frimpong - Leonardo, Everton, Jevtović  

Crvena zvezda (4-2-3-1): Manojlović - Petković, Frimpong, Al. Luković, Ristić - Donald, Le Talek - Ruiz (75 Srnić), Kanga, Plavšić (86 Sikimić) - Boaći.


Partizan (4-4-2): Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić (84 Radin) - Everton, Jevtović, Janković (71 Đuričković), Leonardo - Đurđević, Tavamba (77 Kosović).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Tok meča:

Drugo poluvreme

Kraj utakmice, Crvena zvezda - Partizan 1:3, junak pobede gostiju bio je Brazilac Leonardo koji je postigao dva gola za svoj tim. Crno-beli su više želeli pobedu i na kraju su je zasluženo ostvarili. Domaći, osim nekoliko bljesaka, nisu ličili na pravi tim.
90+3. minut - Manojlović brani udarac Đurđevića
90. minut - Igraće se još tri minuta
86. minut - Sikimić umesto Plavšića
84. minut - Radin ulazi u igru, menja povređenog Miletića

79. minut - GOOOOOOOOOOOOL, odlična akcija Leonarda i Đuričkovića, koji su razmenili dupoli pas, a onda je Brazilac samo bocnuo loptu preko Manojlovića - 1:3

77. minut - Kosović umesto Tavambe
74. minut - Prva izmena i kod domaćih, Ruiza je zamenio Srnić
71. minut -Đuričković je zamenio Jankovića

68. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL, Ponovo vodi Partizan, Tavamba posle kornera zahvata loptu glavom, ona ide u visinu i pada preko gol linije - 1:2. Golman domaćih se žalio da je fauliran, ali sudija Grujić je pokazao na centar

67. minut - Velika šansa za Leonarda, ali su ga zajedničkim snagama zaustavili Petković i pre svega Manojlović
65. minut - Šansa za Partizan, posle "skraćenog kornera" lopta je pala u petarac Zvezde, ali nije imao ko da je gurne u gol
60. minut - Posle burnog uvoda drugog poluvremena, nema uzbuđenja pred golovima, ali loptu u svom posedu uglavnom drže domaći fudbaleri
51. minut - Velika sreća za Partizan što sudija nije primetio da je Leonardo udario bez lopte Frimponga jer bi to za njega bio drugi žuti karton i kraj utakmice
50. minut - Koškanje na sredini terena, žuti kartoni za Leonarda, Evertona i Donalda

48. minut - GOOOOOOOOOOL, Odlična akcija Kanga - Ruiz - Boaći, fudbaleru iz Gane nije bilo teško da je pošalje u mrežu

47. minut - Udarac Marka Jankovića, lopta ide pored gola
46. minut - Drugo poluvreme počelo je u 18.46, nije bilo izmena u timovima

Prvo poluvreme

45+1. minut - Završeno je prvo poluvreme, Partizan zasluženo vodi, ceno-beli su bili konkretniji i ušli su u meć sa većom željom za pobedom. Domaći bez ideje u napadu, ali imali su šanse za gol.

45. minut - Igraće se još 60 sekundi nadoknade izgubljenog vremena
41. minut - Probao je i Kanga iz slobodnjaka, ali Kljajić mu je odbranio udarac

34. minut - Velika šansa za Zvezdu, Ristić je bio u sjanoj poziciji, ali nije pronašao svoje saigrače

32. minut - Miletić je noehotice udario Boaćija kolenom u grudi, ostao je napadač Zvezde na travi, videćemo da li će moći da nastavi meč
28. minut - Manojlović ponovo brani udarac Đurđevića, ostaje 0:1

25. minut - Kljajić je sprečio Boaćija da izjednači, odlična odbrana golmana gostiju

21. minut - GOOOOOOOOOOOOL, vode gosti 0:1, prelep gol Leonarda iz slobodnog udarca, Manojlović je bio nemoćan

19. minut - Osim kornera sa obe strane nema većih uzbuđenja, tribine su se donekle popunile pa sada ima više od 15.000 glaedalaca

9. minut - Prva velika šansa za meču, Đurđević je bio sam oči u oči sa Manojlovićem, ali nije uspeo da ga nadmudri

4. minut - Udarac Jevtovića, lopta ide preko gola
3. minut - Odmah i na drugoj strani, dva vezana kornera, ali loše je to izveo Leonardo

2. minut - Prvi korner za Zvezdu i odmah prva prilika u kojoj se našao Le Talek

1. minut - Utakmica je konačno počela (17.40), lopta je za domaće, koji će u prvom poluvremenu napadati ka severnoj tribini
Prema vestima sa lica mesta početak utakmice kasniće pet do deset minuta, a sve zbog nešto kasnijeg dolaska gostujuće ekspedicije na "Marakanu"
Na stadionu "Rajko Mitić" svega desetak hiljada gledalaca

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online