Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.04.2017.
15:30 >> 20:31h
Vestionline A

"Violinista" rasterao "golubove" i doneo nove bodove Zvezdi (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde uz dosta muke uspeli su da savladaju subotički Spartak sa 2:1 (1:0) u meču 28. kola Superlige Srbije, pogocima Srđana Vujaklije, koji je iznenada dobio priliku umesto povređenog Boaćija.

youtube.com/Balkan Sport Uzivo
Vujaklija je zasvirao i u Zvezdinom dresu

Već na startu utakmice posle prve akcije crveno-beli su poveli i to vođstvo nisu uspeli da dupliraju u prvom poluvremenu iako se uglavnom igralo pred golom gostiju.

Po nepisanom pravilu kada se propusti veliki broj prilika usledi kazna što se i desilo u 54. minutu kada je Ivanović odlično iskoristio priliku koja mu se ukazala. Da su Subotičani uspeli nešto duže da zadrže nerešen ishod možda bi imali čemu da se nadaju, ali su samo posle četiri minuta primili novi gol i ponovo je egzekutor bio Zvezdin violinista Srđan Vujaklija, s tim da mu je u drugoj prilici asistent bio Kanga, a u prvoj Plavšić.

Mogla je Zvezda da reši pitanje pobednika mnogo pre poslednjeg sudijskog zvižduka, ali su se ispromašivali Boaći, Donald  i Kanga, koji su uglavnom gađali pored ili iznad gola.

Na dva kola pre kraja Crvena zvezda, posle pobede Partizana u Nišu, i dalje ima šest bodova prednosti pa je samo još teorija deli od osvajanja prvog mesta u ligaškom delu, pred početak plejofa, samo je pitanje sa kolikom prednošću u odnosu na najvećeg rivala će ući u završnu fazu takmičenja.

Crvena zvezda - Spartak 2:1 (1:0)

Vujaklija 2, 58 - Ivanović 54

Crvena zvezda: Manojlović - Petković, Frimpong, Al. Luković, Ristić - Donald, Le Talek - Milić, Kanga, Plavšić - Vujaklija.

Spartak: Ostojić – Stojković, Ćalasan, Radovanović, Krefl - Pantić, Nikolić, Ivanović, Jovović, Torbica - Mudrinski.

 

Rezultati, 28. kolo: Crvena zvezda - Spartak 2:1(Vujaklija 2, 58 - Ivanović 54), Radnik -  Bačka 1:0 (Trifunović 36pen), Voždovac - Vojvodina 4:1 (Nikolić 34, Krasić 36, Zec 85, Dražić 90+2 - Trujić 75), Borac - Rad 0:1 (Rodić 34), Napredak - Novi Pazar 3:0 (Vukanović 22, Alivodić 25, 86), Mladost Lučani - Javor 1:0  (Jovanović 77), Radnički Niš - Partizan 0:2 (Đurđević 70, Leonardo 90+2). Petak: Metalac - Čukarički 0:3.

Tok meča:

Drugo poluvreme

93. minut - Kraj utakmice, Zvezda je upisala novu pobedu - 2:1.
93.minut - Debi u dresu Zvezde upisao je Ivan Ilić, momak od 16 godina i 15 dana čime je ispisao istoriju, najmlađiji je prvotimac kluba u istoriji kluba.
90. minut - Igraće se još tri minuta nadoknade izgubljenog vremena
88. minut - Ređaju se šanse pred golom gostiju, ali domaći nikako ne uspevaju da postignu treći gol. Priliku je imao i Le Talek, brani Ostojić.
82. minut - Boaći je pao u šesnaestercu Spartaka, ali sudija Santrač ni sada nije smatrao da je to penal, kao što nije svirao ni za Spartak u prvom poluvremenu
78. minut - Prilika za Dondalda da stavi tačku na ovaj meč, ali je šutirao preko gola iz izgledne situacije
75. minut - Kanga nastavlja da šalje projektile ka golu gostiju, sada je pogodio spoljni deo mreže
73. minut - Boaći je probao udarcem glavom, ali nije bio precizan
70. minut - Snažan udarac Kange, ali je lopta nošena felšom otišla od gola
60. minut - Boaći je zameni dvostrukog strelca Vujakliju, koji je ispraćen ovacijama sa tribina

58. minut - GOOOOOOOOOOOL, Vujaklija je ponovo zasvirao violinu, posle dodavanja Kange odlično se snašao centarfor Zvezde u keznenom prostoru i savladao je Ostojića za 2:1

56. minut - Ostojić brani dobar udarac Ristića

54. minut - GOOOOOOOL, Spartak poravnava preko Ivanovića, koji je iskoristio grešku Frimponga i lako savladao Manojlovića

46. minut - Utakmica je nastavljena, nije bilo promena u ekipama

Prvo poluvreme

45. minut - Završeno je prvo poluvreme, Zvezda vodi ranim golom Vujaklije sa 1:0
43. minut - Posle velikog zatišja "bomba" Milića iz voleja mogla je da duplira vođstvo domaćih

28. minut - Prvo je Frimpong imao odličnu priliku posle kornera, ali nije dobro reagovao, a već u sledećem napadu Kanga je šutirao sa distance, ali je promašio gol za manje od metra

23. minut - Dobra prilika za Ristića, brani Ostojić njegov udarac

20. minut - Snažan udarac Donalda sa distance, ali nije bio precizan

14. minut - Posle dosta uzbuđenja na samom startu došlo je do malog zatišja, a broj gledalaca na tribinama se skoro duplirao

3. minut - Kontakt Ristića i Jovovića u kaznenom prostoru Zvezde, ali sudija Santrač nije dosudio penal za goste.

2. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL, Već posle 75 sekundi Crvena zveda je povela sa 1:0. Petković je probio po desnom boku, centrirao je u sredu lopta se odbila od Plavšića, došla do Vujaklije, a ovaj je zakucao u gol.

1. minut - Utakmica je počela. Iako je u Beogradu lepo vreme na stadionu svega 2.000 - 3.000 navijača
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online