Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 29.06.2010.
22:36 >> 23:40h
Vestionline A

Vilja odveo Španiju u četvrtfinale SP

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva, koje se igra u Južnoj Africi, pošto je večeras pobedila Portugaliju rezultatom 1:0 (0:0).

Jedini gol na meč postigao je Vilja u 63. minutu. Portugalija je meč završila sa 10 igrača, jer je argentinski sudija Baldasi isključio Koštu zbog udaranja protivničkog igrača. "Crvena furija" će u četvrtfinalu igrati sa selekcijom Paragvaja, koja je ranije danas posle boljeg izvođenja penala savladala Japan 5:3. Ovaj meč biće odigran 3. jula od 20,30 časova.


Junak meča: David Vilja  

U ostalim duelima četvrtfinala sastaće se: Argentina - Nemačka, Holandija - Brazil i Urugvaj - Gana.

Španija je već u prvom minutu preko Toresa pokušala da dođe do vođstva, ali je Eduardo odbranio njegov udarac. Samo dva minuta kasnije nova šansa za aktuelne evropske šampione, ali je golman Portugalije ponovo bio siguran. Španija je nastavila sa dobrom igrom, a Eduardo je u sedmom minutu ponovo sprečio da "crvena furija" dođe do vođstva posle udarca Kapdevile. Ćavi je u 12. minutu izveo korner s desne strane, a onda je loptu dodao do Toresa, koji je šutirao preko gola.

Ronaldo je u 17. minutu izveo slobodan udarac za oko 30-ak metara, ali je Kasiljas lako zaustavio njegov udarac. Portugal je prvu šansu na meču imao u 21. minutu. Tiago je odlično šutirao sa oko 25 metara, ali je Kasiljas uspeo da odbrani njegov šut. Lopta je potom krenula ka golu, ali je golman Španije odlično intervenisao ispred Almeide. Ronaldo je u 27. minutu pokušao da iznenadi Kasiljasa, ali je golman "furije" loptu izbacio u polje.

Dva minuta kasnije Vilja je šutirao sa oko 25 metara nekoliko centimetara iznad gola Eduarda. "Crvena furija" je u narednih 10 minuta imala više od igre, ali nije bilo izglednijih prilika za postizanje gola. Do kraja prvog poluvremena Portugalija je imala dve polušanse preko Almeide i Tiaga, ali promene rezultata nije bilo.

Obe ekipe ušle su angažovano u drugi deo meča, a prvu priliku imala je Portugalija u 52. minutu. Almeida je pokušao da uputi šut ka protivničkom golu, ali je lopta pogodila Pujol i prošla pored stative gola Španije. Evropski šampioni imali su u 61. minutu dve velike šanse. Prvo je Ljorente sa svega pet metara glavom pogodio protivničkog golmana, a onda je Vilja posle 30 sekundi sa oko 20 metara šutirao glavom pored gola Eduarda.

Španija je povela u 63. minutu golom Vilje. Novi napadač Barselone je iskoristio odlično dodavanje Ćavija i šutirao ka golu Portugalije. Eduardo je odbranio njegov udarac, ali se lopta ponovo odbila do Vilje, koji je lako smestio u mrežu.

Španija je u 70. minutu propustila priliku da uveća vođstvo, ali je Eduardo odbranio udarac Ramosa sa oko 16 metara. "Crvena furija" je novu kontru imala u 75. minutu, ali je Dani sprečio Ljorentea da postigne gol. Golman Portugalije je dva minuta kasnije jedva zaustavio šut Vilje sa oko 25 metara.

Portugalija je do kraja meča imala više od igre, dok je Španija iz kontranapada pokušavala da postigne još neki gol.

Selektor Španije Vinsente del Boske izjavio je da je njegov tim zasluženo pobedio.

"Imali smo više loptu u posedu. Tačno je da je Portugalija u prvom poluvremenu imala nekoliko polušansi, ali ukupno gledano, mislim da smo bili bolji i da smo zasluženo u četvrtfinalu", rekao je Del Boske i dodao:

"Bili smo bolji po desnoj strani na kojoj je bio Vilja, pogotovo u igri jedan na jedan. Ali moram da naglasim da su igrači poput Busketsa, Kapdevile i Serhija Ramosa odigrali sjajan meč. Ova selekcija Španije je dobro uigrana i igrači se dobro poznaju. Imamo i više od mesec dana priprema i znam da im je moral na visokom nivou i da žele da ispišu istoriju španskog fudbala", zaključio je Del Boske.

Španija - Portugalija 1:0 (0:0)
(Vilja 63')

Stadion: Grin point u Kejptaunu. Gledalaca: 62.955. Sudija: Hektor Baldasi (Argentina) Žuti kartoni: Alonso 74' - Tiago 80' Crveni kartoni: Košta 89'

ŠPANIJA: Kasiljas, Ramos, Pike, Pujol, Kapdevila, Ćavi, Buskets, Alonso (od 90' Marćena), Inijesta, Vilja (od 88' Pedro), Tores (od 58' Ljorente). Selektor: Visente del Boske.

PORTUGALIJA: Eduardo, Rikardo Košta, Alves, Karvaljo, Koentrao, Tiago, Pepe (od 72' Pedro Mendeš), Meireljes, Simao (od 72' Lidson), Almeida (od 58' Dani), Ronaldo. Selektor: Karlos Keiroš.

Sreda 30.06.2010. 01:22
Jos jedan gol iz ociglednog ofsajda, jos jedna utakmica koju su direktno odlucile sudijske greske...a Blater zabranjuje emitovanje snimaka na stadionu, a nema ni grafickog prikaza situacije za TV gledaoce...kao "zakazala grafika"...oce to...definitivno bataljujem gledanje fudbala dok ne uvedu kontrolu spornih situacija preko snimka...ovo je prevrsilo svaku meru, ovoliki bezobrazluk...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online