Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.06.2010.
18:43 >> 19:40h
Vestionline A

Paragvaj u četvrtfinalu SP

Fudbalska reprezentacija Paragvaja plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, pošto je nakon boljeg izvođenja penala bila bolja od selekcije Japana.

Paragvaj je posle boljeg izvodjenja penala savladao Japan ukupnim rezultatom 5:3. Meč je posle 90 minuta završen bez golova. Pošto ni u dodatnih 30 minuta nije bilo golova pristupilo se izvođenju penala u kojima su bili bolji Paragvajci.

Golove za Paragvaj sa 11 metara postigli su Bonet, Barios, Riveros, Valdez i Kardozo. Pogotke za Japan sa bele tačke dali su Endo, Hasebe i Honda, dok je Komano pogodio prečku.

Paragvaj će po prvi put u istoriji SP igrati u četvrtfinalu ovog takmičenja. Njegov rival biće bolji iz duela između španije i Portugalije, koji je na programu kasnije večeras.

Prvu šansu na utakmici imao je Japan već u prvom minutu. Okubo je ušao u protivnički šesnaesteraca sa leve strane, ali je šutirao daleko od gola. U narednih 20-ak minuta igralo se uglavnom na sredini terena. Paragvajci su u 20. minutu propustili priliku da dođu u vođstvo.

Barios je izašao sam ispred Kavašime, ali je japanski golman odlično intervenisao. Samo dva minuta kasnije velika šansa za Japan. Macui je odličnim udarcem sa oko 20 metara pogodio okvir gola. Santa Kruz je u 28. minutu posle kornera šutirao pored stative japanskog gola. Japan je u 40. minutu imao polukontru, ali je Honda sa oko 16 metara bio neprecizan.

Paragvaj je zaigrao angažovanije na početku drugog dela meča, a Riveros je u 59. minutu šutirao glavom, ali je Kavašima bio siguran. Do kraja regularnog dela utakmice igralo se uglavnom na sredini terena, a nijedna od ekipa nije želela previše da rizikuje.

Prvu priliku u dodatnih 30 minuta imao je fudbaler Japana Okazaki, koji je glavom šutirao preko gola. Paragvaj je u 94. minutu imao idealnu priliku da stigne do vođstva, ali je Barois sa svega pet metara šutirao u golmana Japana. Valdez je u 97. minutu propustio veliku priliku da dođe do vođstva, ali je Kavašima odbranio njegov udarac. Samo dva minuta kasnije Japan je pokušao preko Honde da postigne gol, ali je Vilar izbacio loptu u korner.

Valdez je u 108. pokušao da iznenadi golmana Japana, koji je odlično intervenisao. Poslednju šansu na meču imao je Tamada u 115. minutu, ali se spetljao u protivničkom šesnaestercu. Paragvaj je bolji izvodio penale i zasluženo je stigao do četvrtfinala SP.

Paragvaj - Japan posle penala 5:3, 0:0 (0:0)
(Bonet, Barios, Riveros, Valdez, Kardozo - Endo, Hasebe, Honda, Komano je pogodio prečku)

Žuti kartoni: Riveros 118' - Macui 58', Nagamoto 72', Honda 90', Endo 114'
Stadion: Loftus Versfeld u Pretoriji. Sudija: Frank de Blekere (Belgija)
PARAGVAJ: Vilar, Bonet, Da Silva, Alkaraz, Morel, Vera, Ortigoza (od 75' Bareto), Riveros, Santa Kruz (od 94' Kardozo), Barios, Benitez (od 60' Valdez). Selektor: Herardo Martino.

JAPAN: Kavašima, Komano, Nakazava, Tulio, Nagamoto, Abe (od 81' Nakamura), Hasebe, Macui (od 65' Okazaki), Endo, Okubo (od 106' Tamada), Honda. Selektor: Takeši Okada.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online