Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 19.02.2017.
13:35 >> 16:17h
Vestionline A

Pobeda Partizana na Banjici uz incidente na kraju meča (VIDEO)

Fudbaleri Partizana uspeli su da upišu novu pobedu pošto su u meču 22. kola na Banjici savladali ekipu Rada sa 1:0 pogotkom Uroša Đurđevića u 55. minutu.

M. Todorović
Velika borba na Banjici

Posle prilično nezanimljivog prvo poluvremena u kom su viđene ukupno dve šanse, po jedna na obe strane, daleko zanimljiviji fudbal viđen je u drugih 45 minuta. Mogao je prvo Rad do prednosti preko Lutovca, ali je tada dobro intervenisao Kljajić, a onda se i na drugoj strani istakao golman Filipović pošto je Maraš umalo postigao autogol.

Nakon što su promenili način izvođenja kornera crno-beli su došli do prednosti, a ispostaviće se i pobede koju je Partizanu doneo Uroš Đurđević. Mladi napadač u završnici meča se prilično obrukao pošto je promašio prazan gol, a neposredno pre toga Drinčić je mogao da izjednači, ali je i njegov udarac završio na okviru gola.

Partizan ponovo ima šest bodova manjka u odnosu na Crvenu zvezdu, dok je Rad ostao u zaostatku od šest bodova u odnosu na ekipe koje se nalaze na mestima koja vode u plej-of.

Na kraju utakmice desile su se i nemile scene pošto je igrač Partizana Everton prišao navijačima domaće ekipe i pokazao im srednji prst, a bio je isprovociran nekim rasističkim transparentom koji su oni istakli tokom meča.

Druga utakmica nedeljnog programa 22. kola Superlige Srbije završena je pobedom Vojvodine od 4:1 protiv Spartaka u Subotici.

Tok meča:

Drugo poluvreme

Po završetku meča incidenti na terenu jer je Everton došao do navijača Rada koji su ga vređali tokom utakmice na rasnoj osnovi, pokazao im srednji prst posle čega su se umešali svi igrači oba tima.
90+3. minut - Srđan Jovanović svira kraj. Izjednačena utakmica u kojoj je Partizan iskoristio jednu priliku i tako došao do nova tri boda u šampionskoj trci. Ne bi bilo nezasluženo da je Rad došao do boda. 
90. minut - Igraće se još tri minuta
89. minut - Tavamba debituje u dresu Partizana, zamenio je Leonarda
88. minut - MIhajlović je mogao da reši meč, ali nije dobro primio loptu pa je otišao dosta iskosa
84. minut - Malo zatišje na Banjici pred završne minute, Saša Ilić je zamenio Alena Stevanovića

74. minut - Drinčić pogađa stativu, a onda u kontranapadu i Đurđević takođe u okvir gola, ali imao je prazan gol pred sobom

72. minut - Petković menja Rodića u ekipi Rada
69. minut - Filipović brani udarac Leonarda iz slobodnjaka
65. minut - Lepa akcija Partizana, dupli pas MIhajlovića i Leonarda, ali ovaj prvi neprecizno šutira
60. minut - Dve izmene u Radu, izašli su Ćulum i Đenić, a ušli Milošev i Dimitrijević. U Partizanu Jankovića je zamenio Mihajlović.

55. minut - GOOOOOOOL, Đurđević posle kornera šutira sa ivice kaznenog prostora, lopta prolazi kroz šumu nogu i nalazi put do mreže - 0:1

50. minut - Miletić je centrirao, Leonardo šutirao glavom, ali lopta odlazi pored gola
46. minut - Krenuo je drugi deo utakmice, bez promena u poluvremenu

Prvo poluvreme

46. minut - Lutovac je oprobao udarac, ali nije bio precizan. Kraj prvog poluvremena na Banjici - 0:0

45. minut - Igraće se još minut nadoknade izgubljenog vremena
36. minut - Radivojević se nije snašao u kaznenom prostoru Partizana

32. minut - Kakav nesporazum Maraša i Filipovića, defanzivac Rada je glavom prebacio golmana, ali je ovaj uspeo vrhovima prstiju da zakači loptu i spreči je da uđe u gol

23. minut - Rad je imao najbolju priliku posle greške Miletića, ali je Kljajić sprečio vođstvo "građevinara"

19. minut - I dalje bez šansi iu kategorije stoodstotnih
12. minut - Gužva pred golom Partizana posle kornera, ali niko od igrača Rada nije uspeo da uputi ozbiljniji udarac
10. minut - Lopta je uglavnom u nogama igrača Partizana, Rad je primoran da se brani i čeka šansu iz kontranapada

4. minut - Prvu priliku imao je Đurđević, lopta je posle njegovog udarca otišla preko prečke

1. minut - Utakmica na Banjici je počela u predviđenom terminu

Jesenji deo šampionata Partizan je završio sa šest bodova manjka u odnosu na Crvenu zvezdu, koja je trijumfom protiv Novog Pazara povećala prednost pa crno-beli imaju imperativ pobede protiv “građevinara”.

Trener Marko Nikolić odlučio je da na teren pošalje provereni sastav, pa će zimska pojačanja Tavamba i Monir utakmicu protiv Rada početi među rezervama, kao i Nemnja Mihajlović koji uprkos dobrim partijama na pripremama nije uspeo da se izbori za mesto u startnih 11.

Sa druge strane Rad je na 10. mestu sa čak šest bodova deficita u odnosu na timove koji se nalaze na poslednjim mestima koja vode u plej-of, ali isto tako ima šest poena viška u odnosu na timove koji se nalaze ispod crte kada je u pitanju opstanak u ligi.

Rad - Partizan (14.00)  

Rad: Filipović, Ljubinković, Ćulum, Denić, Drinčić, Lutovac, Đenić, Rodić, Pajović, Maraš, Radivojević


Partizan: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić, Jevtović, Everton, Stevanović, Janković, Leonardo, Đurđević

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online