Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.06.2010.
22:23
Vestionline A

Španci i Čileanci idu dalje

Aktuelni šampion Evrope, fudbalska reprezentacija Španije, pobedio je u petak selekciju Čilea rezultatom 2:1 (2:0) u poslednjem kolu grupe H i tako izborio plasman u osminu finala na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Uprkos večerasnjem porazu u Pretoriji, dalje ide i ekipa Čilea, zahvaljujući remiju bez golova švajcarske i Hondurasa u Blufontejnu.

Selektor Španije Visente del Boske započeo je meč sa dva napadača, Davidom Viljom i Fernandom Toresom. Upravo je Tores na startu meča imao dve izgledne prilike ali je u oba navrata pucao visoko preko gola golmana Brava. Ekipa Marsela Bjelse u nastavku je zaigrala mnogo angažovanije i pretila preko Marka Gonzalesa i Bosežura, dok Španci nisu uspevali da prenesu težište igre na protivničku polovinu i zavladaju sredinom terena.

Ipak, "crvena furija" je neočekivano došla do vođstva posle velike greške i nepotrebnog istrčavanja golmana Brava u u 25. minutu. Bravo je uklizao ispred Toresa, ali je loptu odbio tačno na nogu Vilje, koji je sa oko 35 metara pogodio nebranjenu mrežu. Bio je to 39 gol Vilje za Španiju i treći na Mundijalu.

Nakon toga Španci su se povukli i dozvolili Čileancima da igraju fudbal. Veliki priliku za izjednačenje propustio je Bosežur, kada je njegov šut iblokirao Pike i loptu skrenuo u spoljni deo mreže Kasiljesovog gola. Samo nekoliko trenutaka kasnije, u 37. minutu španci su izveli klasičnu kontru - Inijesta, Vilja, Tores, da bi na kraju Inijesta preciznim udarcem sa vrha šesnaesterca doneo veliku radost navijačima u Pretoriji.

Pored toga, Španci su ostali i sa igračem više, jer je Estrada dobio "zakasneli" drugi žuti karton jer je potkačio Toresa u akciji kod drugog gola. Do kraja poluvremena Španci su uglavnom držali loptu u svom posedu i mirno sačekali odlazak na odmor.

Međutim, već u drugom minutu nastavka šok za Špance. Rezervista Milar je uputio šut sa oko 20 metara, lopta je ponovo zakačila Pikea, ali je ovaj put prevarila Kasiljesa i završila u mreži. šampioni Evrope su u nastavku igrali veoma oprezno i uglavnom se trudili da "umaraju" Čileance i ne dozvole im da dođu u posed lopte i slučajno im priprete još koji put.

Utakmica je i završena u tom stilu, a u poslednjih pet minuta nijedna ekipa nije želela da napada, posebno jer se znalo da Švajcarska ne može da probije odbranu Hondurasa, pošto im je, uz rezultat 2:1 na meču između Španije i Čilea, trebala pobeda od 2:0 nad Južnoamerikancima kako bi izborili plasman u osminu finala.

Španija je sa šest bodova zauzela prvo mesto u grupi i u osmini finala će igrati Portugalom, dok Čile ide na dobrog znanca, petostrukog šampiona sveta i protivnika iz kvalifikacija u svojoj zoni, Brazil.

Čile - Španija 1:2 (0:2)
Strelci: Vilja 25', Inijesta 37' (ESP) - Milar 47' (ćI).

Stadion: Loftus Versfeld u Pretoriji. Gledalaca: 61.250. Glavni sudija: Marko Rodrigez (Meksiko). Žuti kartoni: Medel 15', Ponse 20', Estrada 21', Suzao 58'. Crveni kartoni: Estrada 38'

ČILE: Bravo, Isla, Medel, Ponce, Jara, Vidal, Estrada, Gonzales (Milar od 46'), Sančez (Orelana od 65'), Valdivija (Paredes od 46'), Bosežur. Selektor: Marselo Bielsa.

ŠPANIJA: Kasiljas, Serhio Ramos, Kapdevila, Pike, Pujol, Ćavi, Buskets, Ćabi Alonso (Martinez od 73'), Vilja, Tores (Fabregas od 55'). Selektor: Visente del Boske.

Utakmica između Švajcarske i Hondurada bila je puna ritma, interesansta i borbena, ali Švajcarci nikako nisu uspevali da savladaju golmana Valaderesa. Iako su dominirali tokom čitavog meča, imali svoje šanse iizgledne prilike, ali nisu uspeli da zabiju gol pa su morali da se zadovolje remijem i odu kući.

Švajcarska - Honduras 0:0
Žuti kartoni: Fernandez 34' (SUI) - Tomas 4', Suazo 58', čavez 65' (HON)
Stadion Fri Stej u Blufontejnu, gledalaca 34.872. Glavni sudija: Hektor Baldaši (Argentina)
ŠVAJCARSKA: Benaljo, Lihtštajner, Grihting, Fon Bergen, Cigler, Barneta, Inler, Hugel, Ernandez (od 46' Jakin) Derdiok, Nkufo (od 69' Frei). Selektor: Otmar Hicfeld.

HONDURAS: Valaderes, Zabilon, Čavez, Bernardez, Figueroa, Alvarez, V. Palasios, Tomas, Nunjez (od 67' Martinez), Dž. Palasios (od 78' Velkom), Suazo. Selektor: Reinaldo Rueda.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online