Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 01.02.2017.
10:03
M. Topalović - Vesti A

Srpski Naingolan

Bio sam prinuđen da se selajkam, ali zahvaljujući činjenici da se odlično snalazim kao levi bek i zadnji vezni lako sam pronalazio klubove, kaže Dujković

facebook.com
Sličnost: Naingolan (Roma) i Dujković
Pesma "Moji su drugovi biseri rasuti"...sigurno je hit u domu Danijela Dujkovića. Fudbaler rođen u Beočinu odavno je u Švajcarskoj gde se 
bori za mesto pod suncem. Trenutno je član Vindiša.
- Prošao sam kompletnu školu Cementa iz rodnog Beočina. Konstantno sam igrao za reprezentativne selekcije Vojvodine. Sajna generacija u kojoj su bili Aleksić, Katai, Milošević, Mudrinski... Bio sam u Vojvodini kod Bože Pantelića, a kada je napustio klub i ja sam se spakovao.
Dujković je univerzalac koga krasi borbeni duh. Stilom igre, ali i fizički podseća na Belgijanca Naingolana, zvezdu Rome.
- Bio sam prinuđen da se selajkam, ali zahvaljujući činjenici da se odlično snalazim kao levi bek i zadnji vezni lako sam pronalazio klubove. Branio sam boje Veternika koji je sjajno igrao pod komandom Cerovića, a stasavao sam uz Vukova, Malinića, golmana Brojčina.
BiH je bilo novo isustvo?
facebook.com
Rad se uvek isplati: Dujković


- Dobio sam poziv trenera Radovića koji je preuzeo Sutjesku iz Foče. Ljudi su bili više nego korektni. U veznom redu sam igrao sa Krunićem zvezdom Empolija. Dobre partije lansirale su me u švedsku Sirijansku. Drugoligaška ekipa i turski klub s obzirom da je većina igrača poreklom sa tog podneblja. 
Beočin kao sudbina?
- Odigrao sam polusezonu i vratio se u srpskoligaški Cement. Imao sam iskusne saigrače poput Zorana Govedarice, Kišjuhasa, Đurišića, neprevaziđenog golgetera Drakulića... Usledio je transfer u Zvezdu iz Novog Sada, na nagovor tadašnjeg predsednika kluba Uroša Milojkovića. Šef  je bio Mita Gordanić. Odigrao sam odličnu sezonu, prešao u Jugović iz Kaća kod trenera Trninića, a potom u Sentu u kojoj je veoma kvalitetno radio Zoran Ćirić, nekadašnji igrač Partizana. Opet sam se vratio u Cement koji je bio dobra filijala Vojvodine i mnogi mladi igrači su prošli kroz klub. Puno sam naučio od Triva Ilića Memedovića, Pejovića, Rada, Saboa, Babića i Ristovskog. Trenirao me i Kurčubić, plus Korak, tako da sam "poupio" krem trenerske struke sa teritorije Vojvodine. 
Kucnuo je čas i za Zapadnu Evropu?
- Prijatelj, koji živi u Švajcarskoj, javio mi je da ima klub kome treba moj profil fudbalera. Reč je o Đubijasku sa italijanskog govornog područja. Veliki izazov koji sam oberučke prihvatio. Trener, Italijan Matija Kasaroti, gradio je igru na mojim sposobnostima i odmah mi je bilo jasno da ću napredovati. Pozvao me menadžer Bojan Marković i ponudio da pređem u nemački kanton Arau i trećeligaški klub Vindiš.

facebook.com
Ozbiljno shvatio obaveze: Danijel Dujković


Ima li Srba u timu?
- Ne. Saigrač mi je Hrvat, a ostali su iz: Argentine, Brazila, Australije, Češke, Nemačke, Albanije, Italije...Klub je sjajno organizovan. Idemo na pripreme u Španiju, infrastruktura je sjajna, kao i navijači koji vole i razumeju se u fudbal. 
Život?
- Smešten sam u hotelu, hranim se u restoranu, a svaki slobodan treniuta koristim da obiđem verovatno najlepšu evropsku zemlju.
 

facebook.com

Novi trener
U septembru je smenjen trener Džeri De Luka?
- Komandu je preuzeo stručnjak makedonskog porekla Aleks Veljanovski. Ima iskustvo i ambiciju.

facebook.com
Ponte i Maradona

Trenutno smo sedi, a plan je stvaranje tima za narednu sezonu u kojoj bi napali viši rang. Već se intenzivno pripremamo, a liga počinje 25. marta. Predsednik i vlasnik je Raimondo Ponte koji je svojevremeno igrao sa Maradonom i Platinijem, ujedno je i sportski direktor Araua.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online