Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.01.2017.
11:12
M. Topalović - Vesti A

Na lepom plavom Dunavu

Trener Igor Jović je našeg porekla. Stekao je puno poverenje i imamo perfektan odnos. Radi se o fenomenalnom stručnjaku pred kojim je sigurno velika perspektiva, kaže Zdravković

facebook.com
Hobotnica među stativama: Stevica Zdravković

Tradiciju dobro poznatih golmanskih škola sa juga Srbije nastavio je Stevica Zdravković (23) koji je iz Vučja pored Leskovca. Bez obzira što njegova Dubočica decenijama tavori popularni Stiv uspeo je da se izbori za mesto pod suncem.
- Tragedija je što nekada jedan od najstandardnijih drugoligaša i to u Jugoslaviji na niskim granama, ali to je neka druga tema, kaže Zdravković i analizira, Moram da se zahvalim klubu koji mi je ukazao prvu šansu. Debitovao sam u prvom timu sa 15 godina! Bila je to svojevrsna senzacija, ali je uslovila pozov za reprezentaciju Srbije fudbalera rođenih 1994. 
Ekstratalentovani golman našao se pred novim izazovom. Od brojnih ponuda izabrao je Jagodinu, klub koji je bio u velikom usponu.
- Kao prvi golman kadetske reprezentacije čekao sam šansu u Jagodini, a u međuvremenu sam stao na gol omladinske selekcije. U tom gradu proveo sam pet prelepih godina, ali sam na kraju izgubio strpljenje.

facebook.com
Međunarodni izazov: Stevica "Stiv" Zdravković

Sledeća stanica bila je Bosna i Hercegovina?
- Želeo sam kontinuitet i tražio sam klub gde bi redovno branio. Izbor je pao na Radnik iz Bijeljine. Sjajno sam se uklopio i slobodno mogu reći bio oslonac tima. Proglašen sam za najboljeg golmana lige i bio u timu sezone.
Zdravković je konstantno bio na meti menadžera. Fizičkim predispozicijama, sjajnim odbranama i dobro poznatom tehnikom branjenja, karakterističnom za prostore Balkana, uvek je bio blizu transfera u Zapadnu Evropu. 
- Siniša Adamov je najzaslužniji ze prelazak u Austriju. On je skaut akademije Austrije iz Beča. Prihvatio sam varijantu da branim za FavAC (Favortiner AC)  klub koji je u četvrtom rangu, ali imam maksimalnu minutažu i spremam se za veće izazove.
Ima li još Srba?
- Trener Igor Jović je našeg porekla. Stekao je puno poverenje i imamo perfektan odnos. Radi se o fenomenalnom stručnjaku pred kojim je sigurno velika perspektiva. Prelazni rok je u toku pa ne znam da li će ostati Petošević, Milosavljević, Kovačević, Dimitrijević, momci iz Bosne: Obućina, Salković, Mehić, Mandalović, Omerbegić...

facebook.com
Srbi u Austriji: Kovečević, Petošević i Zdravković (treći , peti i šesti s leva stoje)

Ambicije?
- Imao sam nekoliko ponuda iz inostranstva i Super lige Srbije, ali mi je cilj da ostanem u Austriji iz dosta razloga . Volim ovu zemlju ,sviđaju mi se fudbalski uslovi, imam devojku koja mi je velika podrška od samog starta i zbog toga sam odlučio da ostanem u klubu gde sam apsolutno pronašao sebe na sportskom i privatnom planu.


Bankrot Almerije
Pokušali ste i u Španiji?
- Stigla je ponuda iz poznate Almerije. Španija je san svakog fudbalera. Spakovao sam se za tili čas i obreo na Iberijskom poluostrvu. U Almeriji su me sjajno prihvatili. Bolje ljude nisam upoznao. Razlika između našeg i njihovog fudbala je pre svega u uslovima rada, a o finansijama da ne pričam, ali se to ne odnosi na sve klubove. Igrači su kod nas nervozni jer nema para. Tamo su svi zadovoljni, ali je sve napornije i profesionalnije - kaže mladi golman koji nije imao sreće u izboru kluba. Posle nekoliko meseci nastao je problem u Almeriji. Zbog bankrota sam bio prinuđen da se vratim u Srbiju. Kratko sam bio u BSK-u iz Borče pre odlaska u Austriju.

facebook.com
Bez iskustva iz Španije
face
b 

Svetla tradicija
Favortitner je osnovan 1910. a od 1983. do 1985. godine bio je član elite. Tada je stekao veliku popularost i drastično se povećao broj navijača. Stadion u bečkom kvartu Favoritner prima 5.000 gledalaca. 
Klub je poznat po brojnim fudbalerima koji su ostavili trag: Didi Konstantini (biveši selektor), Peter Šteger (trener Kelna), Šaub (Ajntraht F), Ogris, Kocijan, Pirkner, braća Sara, Kinast...Barišić koji vodi bečki Rapid.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online