Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 23.06.2010.
22:55
Vestionline A

Nemačka bolja od Gane, "panceri" prvi u grupi

Fudbalska reprezentacija Nemačke pobedila je Ganu rezultatom 1:0 (0:0) i tako se kao prvoplasirana iz grupe D plasirala u osminu finala Svetskog prvenstva u Junoj Africi.

Nemci su do trijumfa došli golom Mesuta Ezila u 60. minutu, ali i pored poraza u dalji krug ide dalje Gana našeg selektora Milovana Rajevca.

Nemci su od samog starta meča želeli da pokažu Gani da ih interesuje samo pobeda. "Panceri" su imali veliku dominaciju, posed lopte na svojoj strani, a najbolju priliku u prvom delu mecca imao je Kakau. On se odlično iskrao odbrani Gane, i sa desetak metara šutirao pravo u golmana Kingsona.

U nastavku poluvremena, Nemačka je pokušavala da čvrstom igrom na sredini terena ostvari prednost, koju bi kasnije pretočila u gol. Najizgledinu priliku propustio je Mesut Ezil u finišu prvog dela. Treba istaći i šansu Gane, kada je posle greške odbrane Nemaca u prilici bio Asamoa Gijan, ali se spetljao i Nojer je uhvatio loptu.

U nastavak meča Nemci ulaze još odlučniji. Redjaju se napadi "pancera", ali je Gana uspela da se odbrani. Medjutim, spasa za Kingsona nije bilo u 60. minutu kada je Mesut Ezil sa ivice kaznenog odličnim i jakim udarcem zatresao mrežu za vođstvo od 1:0.

Pokušao je selektor Gane Milovan Rajevac da izmenama prodrma tim, uveo je Salija Muntarija, sa kojim se pre neki dan posvađao, ali ni on nije uspeo da promeni nessto u igri ekipe. Nemci su znalački smirili igru, uz opasne kontranapade ugrožavali su gol Gane.

Na kraju, dalje idu obe selekcije, s tim da će Nemačka u osmini finala ići na jednog od svojih najvecćih rivala Englesku. Sa druge strane, Gana che igrati sa rivalom iz grupe sa prošlog Mundijala, ekipom SAD.

Gana - Nemačka 0:1 (0:0)
Strelci: Ezil 60'. Stadion: Soker siti. Gledalaca: 85.000. Sudija: Karlos Simon (Brazil).

Žuti kartoni: Ajev (Gana), Miler (Nemačka).

GANA: Kingson, Pentsil, Mensah, Dzzonatan, Sarpei, Anan, Tagoe (Muntari 64'), Boateng, Asamoa, Ajev (Adijia 90'), Gijan (Amoa 82').

Selektor: Milovan Rajevac.
NEMAČKA: Nojer, Lam, Fridrih, Mertezaker, Boateng (Jansen 72'), Kedira, Švajnsstajger (Kros 81'), Ezil, Miler (Trohovski 67'), Podolski, Kakau.

Selektor: Joahim Lev.

Četvrtak 24.06.2010. 11:43
Ma kakvi bolji od Gane,kamo pista sreca da je Gana imala preciznije igrace u spicu to bi bila bruka za Svabe,nekontam samo kako Srbija izgubi od Kengura,jebemu misu pa jedan gol,puuuuuuuuuuuu.................izgubio sam 100 eurica u 1/8 finalu Njemacka RAAAAAUUUUUUUUSSSSSSSSSSSSSSS RAAAUUUUUUSSSSSSSSSSS RAAAAUUUUUUSSSSSSSSSSSSSS
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online