Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 23.06.2010.
22:24 >> 22:47h
Vestionline A

Poraz Srbije za kraj Mundijala

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Australije sa 2:1 (0:0) u 3. kolu Grupe D i tako završila sa učešćem na Mundijalu u Južnoj Africi. Selekcija Nemačke je prva u grupi pošto je slavila nad Ganom sa 1:0 i ide na Englesku, ali i izabranici Milovana Rajevca kao drugi idu na Ameriku.

Australija je imala prednost od 2:0 golovima Kejhila u 69. i Holmana u 73. minutu, a Pantelić je u 84. minutu jedino uspeo da ublaži poraz selekcije.

Srbija je do gola mogla već u petom minutu. Odlično je Miloš Krasić prodro po desnoj strani, šutirao, ali je Mark švarcer zaustavio taj udarac. Srbija je još bolju priliku imala nekoliko minuta kasnije kada se u gol-šansi opet našao Krasić. Idealan pas u prostor dao mu je Miloš Ninković, Krasić je prošao švarcera, ali potom šutirao preko praznog gola.

Australijanci su potom preuzeli terensku incijativu. Međutim, i pored dužeg poseda lopte, Srbija je i dalje bila opasniji rival. Posebno se to odnosi na desnu stranu gde su Ivanović i Krasić, uz pomoć Kuzmanovića i Ninkovića često pravili višak i prodirali do samog kaznenog prostora "kengura". U najboljoj šansi u prvom poluvremenu našao se upravo Branislav Ivanović, koji je na dodavanje Krasića bio u gol-šansi sa samo sedam - osam metara, ali je šutirao pravo u Švarcera.

Grupa D
23. jun
Australija - Srbija 2:1 (0:0)
(Kejhil 69', Holman 73' - Pantelić 84')

Gana - Nemačka 0:1 (0:0)
(Ezil 60')

 

Tabela:
NEMAčKA 3 2 0 1 5:1 6
GANA 3 1 1 1 2:2 4
Australija 3 1 1 1 3:6 4
Srbija 3 1 0 2 2:3 3

Australijanci nisu uspeli da dođu do igre, pre svega na sredini terena, gde su srpski igrači potpuno dominirali. Ipak, bili su opasni iz kontranapada pošto su u nekoliko navrata zaista izazvali pometnju u odbrani Srbije. čini se da su najbolju priliku imali u poslednjim trenucima prvog dela kada je Tim Kejhil glavom šutirao pored gola.

U nastavku meča Srbija je krenula još agresivnije ka golu rivala.

Australijanci očigledno nisu imali snage da pariraju Srbiji na sredini terena, pre svega raspoloženim Jovanoviću, Krasiću i Ninkoviću. Upravo je Jovanović prošao po levoj strani u 53. minutu, uposlio je Nikolu žigića, koji iz izgledne pozicije šutirao preko gola. Od tog trenutka, Australija preuzima incijativu. Srpski igrači kao da su stali, prepustili su sredinu protivniku, koji je to znao da iskoristi. Vilkšir, Kejhil i Emerton su počeli da probijaju po bokovima, a odličan centaršut Vilkšira u 69. minutu sjajno je iskoristio Tim Kejhil koji je glavom savladao Stojkovića - 1:0!

Šokirana selekcija Srbije nije mogla da se oporavi od tog vođstva Australije, pa je rezverni igrač Bret Holman samo četiri minuta kasnije duplirao prednost. Primio je loptu na tridesetak metara od gola, raspalio po njoj i savladao Stojkovića za 2:0.

Ipak, Srbija je uspela da se vrati u meč. Marko Pantelić se najbolje snašao u petercu Australije i bez većih problema savladao Švarcera za 2:1. Posle toga, svesni težine situacije, Australijanci su stali, ali naši fudbaleri nisu uspeli da postignu još jedan toliko željeni gol, koji bi im garantovao osminu finala.

Iz grupe D dalje idu Nemačka i Gana, dok se Srbija i Australija, i pored pobede nad našim timom, vraćaju kući. Srbija je na žalost i pored sjajnih šansi zauzela posledenje mesto u grupi.

Australija - Srbija 2:1 (0:0)
Strelci: Kejhil 69', Holman 73' - Pantelić 84'. Stadion: Mbombela.

Gledalaca: 40.000. Sudija: Horhe Larionda (Urugvaj). Žuti kartoni: Bičam, Vilkšir, Emerton (Australija), Luković, Ninković (Srbija).

AUSTRALIJA: Švarcer, Vilkšir (Garsija 82'), Bičam, Nil, Karni, Čulina, Valeri (Holman 66'), Emerton, Kejhil, Brešano (čiperfild 66'), Kenedi. Selektor: Pim Verbek.
SRBIJA: Stojković, Ivanović, Vidić, Luković, Obradović, Stanković, Kuzmanović (Lazović 77'), Ninković, Krasić (Tošić 62'), Jovanović, Žigić (Pantelić 67'). Selektor: Radomir Antić.

Sreda 23.06.2010. 23:20
Baš me zanima da li ne bi svirao penal Engleskoj,Nemačkoj, Italiji.Inače,slažem se da ,gledajući striktno pravila ,nije trebao da svira jer nije bilo namere,ali ipak je ruka Kejhila zahvatila dobar deo prostora,imalo je tu mesta za slobodno sudijsko uverenje.Uostalom,šta je svirano Žabarima 2006. baš protiv Australije,takođe u 90. minutu.Zanima me da li je neko primetio kretanje Pantelića kod poslednje kontre,čovek uopšte ne gleda gde su protivnički štoperi,ladno je metar i po u ofsajdu.... strašno. Imao sam utisak kao da će da nam puste 2.gol,a čovek ne izlazi iz ofsajda.
Sreda 23.06.2010. 22:42
Ako,ste bolje analizirali sve utakmice do sada,slozicete se sa mnom,da se Vidicu (konacno) ispunila zelja.Bravo za VIDICA!!!!
Četvrtak 24.06.2010. 00:34
SRAMOTTTAAAA:ljudi nemojte se zanositi,nije prvi puta da se srbija dobro kvalifikuje na prvo mjesto a na prvenstvu ispada.to je taj seljacki mentalitet neodgovornosti.NESPOSOBNJAKOVICI;NEMOJTE NI DA IDETE VISE NA PRVENSTVA:JEBEM VAM AUSTRALIJU;NIZASTA STE PEDERI::
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online