Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.06.2010.
17:57 >> 20:12h
Vestionline A

Donovan u nadoknadi doneo Americi prvo mesto

Fudbalska reprezentacija SAD pobedila je Alžir minimalnim rezultatom 1:0 (0:0) i tako osvojila prvo mesto u grupi C na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi!

Junak američke selekcije je Lendon Donovan koji je zatresao mrežu Alžiraca u poslednjim trenucima utakmice i tako svom timu obezbedio drugoplasiranu ekipu iz grupe D u osmini finala. Sa druge strane, Alžirci završavaju takmičenje sa samo jednim osvojenim bodom.

U veoma zanimljivoj utakmici obe reprezentacije imale su računicu - pobeda vodi u drugi krug. Upravo to je bio razlog da obe ekipe uđu u meč otvoreno sa željom da postignu gol. Amerikanci su bili bolji i opasniji, ali ni Alžirci nisu bili bez prilika.

Ipak, najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio je Dempsi, kada je sa ivice kaznenog prostora Alžira odlično šutirao, ali je lopta pogodila stativu.

U drugom poluvremenu Alžirci su se većinu vremena branili i nisu uspeli da stvore izglednu priliku za gol, dok su Amerikanci sve više pritiskali kako se bližio kraj meča.

Nakon 20 šuteva na gol protivnika, selekcija SAD je uspela da zatrese mrežu protivnika u 92. minutu kada je Lendon Donovan ispratio akciju i naleteo na odbijenu loptu koju je sproveo u mrežu odličnog golmana Alžira.

Na kraju, kada su svi mislili da će Slovenija i pored poraza od Engleske 1:0 proći u drugi krug, Donovan je pretumbao celu grupu i doneo potpuno neočekivan rasplet.

Selektor fudbalske selekcije SAD Bob Bredli bio je presrećan posle pobede.

"Nismo se predavali ni u jednom trenutku. Znali smo da nas pobeda vodi među 16 i želeli smo je do poslednje sekunde. Sav trud koji smo uložili od dolaska na Mundijal nam se isplatio", rekao je Bredli.

Strelac pobedonosnog gola Lendon Donovan dodaje da je ponosan na sebe i saigrače zbog ovog uspeha.

"Iako se činilo da smo u bezizlaznoj situaciji, mi smo ostali prisebni i došli smo do rezultata. Ekipa je pokazala karakter i želju za pobedom. Uradili smo veliki posao plasmanom u drugu fazu takmičenja. Idemo korak po korak, pa dokle doguramo", rekao je Donovan.

SAD - Alžir 1:0 (0:0)
Strelci: Donovan 90'+2'. Stadion: Loftus Versfeld. Gledalaca: 50.000. Sudija: Frank de Bleker (Belgija). Žuti kartoni: Altidor, Bisli (SAD), Jebda, Jahija, Lasen (Alžir). Crveni kartoni: Jahija (Alžir).

SAD: Hauard, Bornstajn (Bisli 81'), Demerit, Bokanegra, Čerundolo, Dempsi, Bredli, Edu (Badl 64'), Donovan, Altidor, Gomez (Fajlhaber 46'). Selektor: Bob Bredli.
ALŽIR: M'boli, Bugera, Hališ, Jahija, Kadir, Jebda, Lasen, Belhađ, Matmur (Saifi 85'), Zijani (Gediura 69'), Đebur (Gezal 66'). Selektor: Rabah Sadan.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online