Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.06.2010.
00:10
Vestionline A

Srbija - Australija (20.30h)

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras u Nelspruitu protiv Australije (20.30h) igra meč generacije, utakmicu koja će odrediti sudbinu "orlova" na svom prvom učešću na Svetskim fudbalskim šampionatima.

Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić istakao je da su ga igrači radom i zalaganjem na poslednja tri treninga "primorali" da bude optimista pred meč sa Australijom.

"Optimista sam zbog načina na koji su momci odradili poslednja tri treninga. Ta tri treninga mogu da kvalifikujem kao najbolje od kada se družimo i oni su najbolji indikator raspoloženja i želje igrača. Ta tri treninga su bila vrhunska, svaki je igrač maksimalno učestvovao u njima i to nam daje pravo da verujemo da nećemo imati nikakvih problema sa ritmom igre, niti sa formom, niti sa pasom. Optimista sam na realnim osnovama", rekao je selektor "orlova" u poslednjem obraćanju pred meč.

Pobeda "orlovima" garantuje odlazak u društvo 16 najboljih reprezentacija sveta, a jedan osvojen bod može da bude dovoljan u slučaju da Nemačka pobedi Ganu sa dva razlike, ili ako bude minimalna pobeda "pancera", našoj selekciji bi odgovarao remi od 2:2.

Ipak, izabranici Radomira Antića ne pomišljaju na kalkulacije, savršeno svesni činjenice da je posle nemoguće misije i pobede nad Nemačkom, ovom timu sve moguće, pa i selektor ističe da eventualnog kalkulisanja neće biti.

"Već sam rekao da ne sme da bude kalkulacija. Važno je samo da znamo da nas pobeda vodi u drugi krug. O Gani i Nemačkoj nismo ni pričali. Svesni smo činjenice da nam se pruža istorijska šansa i učinićemo sve da budemo na tom nivou. Ali nikad ne bih stvarao dodatan pritisak kod igrača, neku situaciju moranja. Verujem u moju selekciju, verujem u moje momke. To je iskreno, nije farsa", istakao je Antić.

Selektor Srbije je rekao i da je već odredio startnih 11 igrača, ali da o tome nema nameru da detaljnije priča.

"Tim pravim noseći se fiozofijom da je fudbal kolektivna igra, tražeći balans i ravnotežu. Australci imaju izuzetno veliki moral, sportsku kulturu i sigurno će na teren izaći sa velikim motivom. Pokazali su izuzetnu stabilnost i neće sigurno promeniti svoj odnos prema igri. Vratiće im se Tim Kejhil, realna je pretpostavka da će i Džošua Kenedi biti starter, ali ostavimo to njima. Bavimo se protivnikom, ali pre svega nama", rekao je Antić.

Selektor Australije Pim Verbek uveren je da su njegovi puleni u stanju da nekoliko puta savladaju golmana Srbije Vladimira Stojkovića i tako obezbede prolaz dalje.

"Idemo da pobedimo! Možemo to da uradimo, bez dileme. Tačno je da ćemo zavisiti i od rezultata utakmice između Nemačke i Gane, ali siguran sam da će "panceri" slaviti u tom susretu ubedljivo. Isto tako verujem da moja ekipa može Srbiji da da nekoliko golova... Ne znam otkud priča da imamo problem s realizacijom, setite se samo koliko smo golova postigli u kvalifikacijama", rekao je Verbek.

Australija nema prostor za kalkulisanje, jer će joj u okršaju sa Srbijom odgovarati isključivo pobeda. Napad "ozija" predvodiće Džošua Kenedi, koji je takođe uveren da će se njegova ekipa raspucati protiv "orlova".

"Tokom čitavih kvalifikacija igrao sam u špicu, a Tim Kejhil bio je odmah iza mene. Na svakoj utakmici neko od nas dvojice postizao je po gol. Odlično sarađujemo, predstavljamo ubitačan tandem i sada smo ponovo zajedno u igri. Dakle, golovi neće izostati", rekao je Kenedi.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online