Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.06.2010.
18:08 >> 22:31h
Vestionline A

Urugvaj bolji od Meksika za prvo mesto u grupi

Fudbalska reprezentacija Urugvaja pobedila je Meksiko rezultatom 1:0 (1:0) i tako obezbedila prvo mesto u grupi A pred osminu finala Mundijala u Južnoj Africi.

Fudbalske selekcije Urugvaja i Meksika plasirali su se u osminu finala Svetskog prvenstva, dok su domaćin Mundijala Južna Afrika i aktuelni vicešampion Francuska završili takmičenje, rezime je poslednjeg kola grupe A.

I pored toga što im je odgovarao remi, Urugvaj i Meksiko su igrali na pobedu. U tome su uspeli Urugvajci koji su golom Luisa Suareza u 43. minutu slavili 1:0 i tako obezbedili prvo mesto u grupi. Meksikanci su drugi, i najverovatnije će u osmini finala ići na Argentinu.

Sa druge strane, domaćin se pobedom oprostio od navijača. Južna Afrika je pobedila očajne Francuze 2:1 i tako časno završila takmičenje. Kumalo i Mfela su doveli Afrikance u vođstvo od 2:0, dok su Francuzi do jedinog gola na takmičenju stigli zahvaljujući Floranu Maludi u 69. minutu.

Na meču Urugvaja i Meksika oba tima ispunila su obećanje dato pre susreta i sa pobedničkim ambicijama ušla su u duel, iako im je i remi garantovao plasman u narednu rundu takmičenja. Meksikanci su nešto bolje i agilnije krenuli ka golu Muslere. Najbolju priliku u prvom delu igre za "sombrerose" propustio je Gvardado koji je u 22. minutu topovskim udarcem sa 25 metara pogodio prečku Urugvaja.

Maltene od tog trenutka Urugvajci su zaigrali bolje i do kraja poluvremena imali su inicijativu. Veći posed lopte Urugvaj je krunisao golom u finišu prvog poluvremena. Edison Kavani je odlično prodro po desnom krilu u 43. minutu, centrirao je, a odličnu priliku iskoristio je Luis Suarez i bez većih problema savladao Pereza za vođstvo od 1:0.

U drugom poluvremenu Havijer Agire je uvođenjem dvojice napadača povećao agresiju svog tima, ali Meksikanci nisu uspeli da stvore konkretniju priliku za gol. Sa druge strane, Urugvaj se sjajno branio, igra ove selekcije bila ja usresređena na čvrstu sredinu terena i kontranapade. Kako je vreme odmicalo Urugvaj je bio sve sigurniji, čuvao je prednost, a do kraja je mogao do još jednog gola. Ipak, Forlan nije bio precizan.

U svakom slučaju, obe ekipe su obezbedile plasman u osminu finala, pošto Južna Afrika nije uspela da pobedi Francuze sa četiri razlike (2:1). Međutim, Urugvaj kao prvi u grupi gotovo sigurno izbegava Argentinu. Meksikanci će najverovatnije u prvoj eliminacionoj rundi na ekipu Dijega Maradone.

Selektor Urugvaja Oskar Tabarez izjavio je posle pobede nad Meksikancima da je ispunjen san plasmanom u osminu finala.

"Ovo je ostvarenje sna za sve nas, kako u timu, tako i u zemlji. Mislim da je ova ekipa to zaslužila svojim ponapšanjem i igrama na turniru. Kada je meč sa Meksikom u pitanju, imali smo malo sreće u prvom poluvremenu kada je Gvardado sjajnim udarcem pogodio prečku. Kasnije smo zaigrali kako treba, postigli smo gol i sačuvali prednost", rekao je Tabarez.

Meksiko - Urugvaj 0:1 (0:1)
Strelci: Suarez 43'. Stadion: Rojal Bafokeng. Gledalaca: 40.000. Sudija: Viktor Kasai (Mađarska). Žuti kartoni: Ernandez, Kastro (Meksiko), Fusile (Urugvaj).

MEKSIKO: Perez, Osorio, Rodrigez, Moreno (Kastro 57'), Salsido, Torado, Markez, Gvardado (Barera 46'), Dos Santos, Blanko (Ernandez 63'), Franko. Selektor: Havijer Agire.
URUGVAJ: Muslera, M. Pereira, Lugano, Viktorino, Fusile, Arevalo, Perez, A. Pereira (Skoti 77'), Kavani, Suarez (Fernandez 85'), Forlan. Selektor: Oskar Tabarez.

Grupa A

Francuska - Južna Afrika 1:2 (0:2)
(Maluda 69' - Kumalo 20', Mfela 37')

Meksiko - Urugvaj 0:1 (0:1)
(Suarez 43')

Tabela:
URUGVAJ 3 2 1 0 4:0 7
MEKSIKO 3 1 1 1 3:2 4
Južna Afrika 3 1 1 1 3:5 4
Francuska 3 0 1 2 1:4 1

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online