Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.01.2017.
10:05
M. Topalović - Vesti A

Kineske ponude pomeraju granice

Već pre zvaničnog početka prelaznog roka dogodila su se tri transfera koja ulaze u zimskih TOP 10

Reuters
Od svetske zvezde do rezerve: Hames Rodrigez (Real)

Zimski prelazni rok klubovi koriste za popravku "nastale štete", a veliki transferi po pravilu se događaju tokom leta. Međutim, pojavom novog globalnog igrača na tržištu, Kineza, sve se naglavačke promenilo i brojevi lete u nebo.
Već pre zvaničnog početka prelaznog roka dogodila su se tri transfera koja ulaze u zimskih TOP 10. Onaj Tevezov od 84 miliona evra ukupno je šesti po vrednosti svih vremena. Oskar je samo tri dana bio na vrhu sa 60 miliona.
Inače, donedavno je rekord držao Fernando Tores. Njegov odlazak iz Liverpola u januaru 2011. Čelzi je platio 58,5 miliona evra.
Pregled 10 najzvučnijih mogućih transfera ove zime:
1. Hames Rodrigez Cena - 70.000.000 evra
Svakako najveće ime koje se našlo u glasinama oko mogućeg transfera. Izgubio je poziciju u Realu, ali 25-godišnjak je itekako zanimljiv "eskponat". Mančester Junajted i Juventus hteli bi Kolumbijca u svojim redovima, ali nedavno je njegov agent rekao da će Hames ipak ostati u "kraljevskom klubu".
2. Anthoni Marsial Cena - 32.000.000 evra
Francuz je dolaskom Žosea Murinja izgubio poziciju u Mančester Junajtedu, a čini se i strpljenje. Premda mu Portugalac savetuje da treba da se ugeleda na Mkhitarjana i naporno radit, 21-godišnjak bi najradije izabrao odlazak. Sevilja je već poslala ponudu, a mladog Francuza želi i Slaven Bilić u Vest Hemu.
3. Aksel Vicel Cena - 20.000.000 evra
Belgijanac je koketirao s Juventusom još proteklog leta, ali ostao je u Zenitu. Ugovor s ruskim klubom veže ga do leta, pa bi mogao da napusti grad na Nevi. Ali, Juventus bi mogao da ostane praznih šaka pošto se u igru se uključio Šangaj SIPG. Kinezi su ozbiljno zagrizli i 27-godišnji vezista će po svemu sudeći u Kinu za 18 miliona evra godišnje plate.

Reuters
Kina pre Evrope: Aksel Vicel (desno)

4. Dijego Kosta Cena - 45.000.000 evra
Preporođeni brazilski Španac vodi Čelzi ka tituli prvaka i teško je poerovati da bi ga se engleski klub ovog januara odrekao. Nedavno je čak u eter otišla vest da 28-godišnji napadač produžiti vernost aktuelnom klubu. Možda ponuda Tianjin Kuanjiana od 80 miliona evra sve promeni.
5. Darijo Srna Cena - 4.000.000 evra
Nekadašnji kapetan Hrvatske mogao bi  usmiraj karijere da postane član Barselone. Katalonski div traži desnog beka i 34-godišnji fudbaler iz Metkovića jedan je od najozbijljnijih kandidata. Međutim, Katalonci nude premalo Srni i trenutno se čini da od posla ipak neće biti ništa. Ali, daleko je kraj januara.
6. Timoti Kolodžejčak Cena - 7.000.000 evra
Štoper Sevilje velika je želja Borusije Menhengladbah. Ni u aktuelnom pobedniku Lige Evrope nemaju ništa protiv rastanka, pregovori su ušli u završnu fazu i pitanje je samo detalja i trenutka kada će 25-godišnji poljski Francuz promeniti sredinu. Borusiji treba dobar štoper, pošto je Španac Domingez postao sportski invalid, a Timoti Kolodžejčak to svakako jeste.
7. Stevan Jovetić Cena - 12.500.000 evra
U Interu je protekle jeseni skupljao mrvice od minutaže. Zbog toga i crnogorski kapiten želi da promeniti sredinu. Šalke je prvi poslao ponudu, ali nije jedini. Fiorentina bi ga rado vratila u svoje redove. Verovatno ni u milanskom klubu ne bi imali ništa protiv da se reše igrača koji je u drugom planu, a puno ih košta.
8. Holger Badštuber Cena - 3.000.000 evra
Najveći peh - igrač u svetu fudbala. Iako, najazd, nije bio povređen, ostao je bez prave šanse u Bajernu. Ugovor mu ionako ističe sledećeg leta, a Bavarci nisu pokazali nameru da mu ponude novi. Setio ga se, Pep Gvardiola, koji bi ga rado video u Mančester Sitiju. Verovatno bi 27-godišnjeg štopera koristio kao džokera.
9. Marcelo Brozović Cena - 50.000.000 €
Nedavno je produžio ugovor s Interom uz puno bolje uslove i odštetnu klauzulu od 50 miliona evra. Upravo tolika ponuda sletela je iz Kine od novog prvoligaša Tianjin Kuanjiana, kojem očigledno novac ne predstavlja nikakav problem. Brozovićeva plata dosegnula bi osam ciara, ali za sada od posla nema ništa.
10. Nikola Kalinić Cena - 45.000.000 evra
I Solinjan je dobio basnoslovnu ponudu iz Tianjin Kuanjiana. Prvo je Fabio Kanavaro, trener novog superligaša, ponudio 40 miliona Fiorentini za hrvatskog napadača, potom je dodao još pat, a Kalinić bi godišnje trebalo da zarađuje 10 miliona evra. Međutim, hrvatski napadač, bar u ovom trenutku, nije zainteresovan za ponudu iz Kine.

Instagram
Novi "svetac" Julian Draksler

Draksler brani čast
Da i evropski klubovi imaju šta da kažu pokazuje prelazak Juliana Drakslera za 42 miliona evra iz Volfzburga u PSŽ. 
Nemački reprezentativac dugo je bio nezadovoljan statusom u članu Bundes lige, a treneri Heking i kasnije Ismael često su ga izostavljali iz tima zbog nezainteresovanosti.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online