Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 30.12.2016.
10:44
M. Topalović - Vesti A

Veliki promet - mala zarada

Srbi ostvarili skroman učinak u Bundes ligi. Mnogi su zabeležili nastupe tako što su priliku dobijali u finišu utakmica (par minuta) pa se ne možemo podičiti ostvarenjima.

Instagram
Sve bolji: Kostić u društvu Mitrovića (Njukasl) i Milivojevića (Olimpijakos)

Samo tri gola i 70 utakmica učinak je srpskih internacionalaca posle 16 kola u Bundes ligi. Poslednje "jesenje" na programu je 20. januara.
Broj od mečeva ustvari zavarava. Bilans je porazniji ako se u obzir uzme minutaža. Mnogi su zabeležili nastupe tako što su priliku dobijali u finišu utakmica (par minuta) pa se ne možemo podičiti ostvarenjima.
Sa po dva gola i asistencije najprodutivniji je Filip Kostić. Uz to izborio je penale pa se može reći da je jedan od oslonaca tima koji se probudio u samom finišu polusezone. "Dionosaurus" (nikada nije ispadao) iz velike luke poslednjih godina dva puta se spasao u baražu! Sa novim trenerom Gizdolom napravljen je pomak, ali ukoliko ne pojačaju središnjicu odbrane mrka kapa.
Kostić je, uz Dušana Tadića, najveća uzdanica Srbije na putu ka Rusiji 2018. Transfer od oko 15 miliona evra iz Štutgarta u HSV privukao je pažnju. Kostić će učiniti sve da novi klub ne doživi sudbinu prethodnog.
U listu strelaca upisao se i Mijat Gaćinović. Ajntrahtov spasilac (gol i asistencija) u baražu za opstanak kod Nika Kovača ima slobodu u igri i to se odmah odrazilo na bilans. Ajntraht je, na opšte iznenađenje, četvrti ! Od klasičnog gubitnika postao je tim koji "puca" na Evropu. 
Saigrač Medojević još uvek se oporavlja od povrede. Nije dobio priliku i neće mu biti lako da se izbori za mesto u timu koji je vratio veru u fudbal navijačima kluba koji je svojevremeno osvojio Kup UEFA.

Instagram
Procvetao kod Nika Kovača: Mijat Gaćinović (Ajntraht)

Iz Frankfurta u Frajburg preslio se Ignjovski. Povremeni reprezentativac sigurno je više očekivao u Štrajhovom timu. Kao i uvek simpatična ekipa sa Švarcvald stadiona mnoge je iznenadila. Na krilima anonimusa (poput Filipa Niderlehnera...) zabeležili su odlične rezultate, a tim koji pobeđuje ne treba menjati.
Sličan potez napravio je i Kačar. Iz HSV je prešao u Augzburg u nadi da će imati zapaženiji učinak. Olraund igrač je dobio priliku na 14 utakmica. Na početku nije sve bilo prema očekivanjima. Smenjen je trener Šuster pa se Augzburg pokrenuo tek pod komandom Manuela Bauma. U tim previranjima Kačar je povremeno dobijao priliku. Pošto se povredio vezista Kor, a štoper Kalsen Braker se tek oporavlja to je prilika bivšem igraču Vojvodine da se u većoj meri nametne novom kormilaru. Ako se zna da godine pritiskaju Altintopa i Fojlnera srpski univerzalac sa više optimizma očekuje nastavak takmičenja.
"Jarčevi" su imali dva, a ostao je samo jedan Srbin. Mladenović je napravio pravi potez. Posle samo dve utakmice (proletos je odigrao 14 od 17!) promenio je sredinu. Nova destinacija je Standard iz Liježa. Kod trenera Jankovića, a uz pomoć Kosanovića, brzo bi trebao da se adaptira i vrati u formu koja ga je lansirala dok je igrao za BATE Borisov. Ozvaničena je šestomesečna pozajmica sa pravom otkupa ugovora.
Iza Jojićevog imena je broj četiri. Posle Dortmunda sreću je potražio kod Austrijanca Štegera, ali nije se naigrao u ovom delu sezone. Keln je sjajno startovao, raspucani Modeste doneo je pregršt bodova pa nije bilo potrebe da se menja tim. Pri kraju je nastupila kriza, a uzrok je povreda prodornog Rizea. 
Jojić se proslavio u septembru tokom pauze zbog reprezentativnih termina. Nekadašnji igrač Partizana bio je dvostruki strelac u trijumfu nad niželigašem Henefom 7:0. Izveo je korner i udarcem u bliži ugao iznenadio je golmana i defanzivca na prvoj stativi. Prethodno je, tokom proleća, postigao golove protiv Dortmunda i Majnca. Očekivalo se da ima zapaženiju rolu tim pre što je savladao nemački jezik.
Ako se zna da su Leman i Bitenkur van stroja "jarčevi" su odmah krenuli u poteru za pojačanjima. Već je stigao Klemens (Šalke i Majnc) koji je Kelnovo dete. Jojićeva situacija nije sjajna, ali nada u bolje sutra uvek postoji.

Instagram
Posle povreda ustalio formu: Matija Nastasić (Šalke)

Srbija ima i dva reprezentativna štopera u Bundes ligi. Nastasić se stabilizovao u redovima "rudara" iz Gelzenkirhena mada je i on imao neugodnu povredu. Po potrebi levi bek, kako se nekada govorilo, opet je u problemu (aduktor). Zbog toga nije igrao na prijateljskom meču u Harkovu. Pauza će mu dobro doći. Slavoljub Muslin ima veliko poverenje u Valjevca i to mu puno znači na psihološkom planu. Naročito posle kiksa u Kardifu. Šalke je startovao sa pet poraza pa je novi trener Vajncirl bio pred otkazom. Stabilizovao je tim kroz Ligu Evrope da bi na kraju ponovo usledila serija loših rezultata.
Mladi reprezentativac Miloš Veljković (rođen u Bazelu)  evropski je (U19 Litvanija) i svetski prvak (U20 Novi Zeland) prvak, ali ima nesreću da je član Verdera koji godinama grca u problemima. 
Bivši član Totenhema (pozajmice Midlzbro i Čarlton) nije se naigrao na Ostrvu. I njega su mučile povrede pa je preopustio neka od Sivićevih okupljanja. Verder je, poput mnogih, menjao trenera. To se odrazilo na Veljkovićev učinak. Sreća je da može da igra i kao defanzivni vezni pa je to povoljna okolnost u drugom delu sezone koja će proteći u tradicionanoj borbi za opstanak.

Subotić na raskrsnici
Neven Subotić je često bio u žiži zbog eventualnog povratka na teren, ali i brojnih humanitarnih akcija i vožnje metroom sa navijačima "milionera".
Posle propalog transfera u Midlzbro, operacije, oporavka najzada je spreman, ali više nema mesta u Dortmundu. 
Već tokom zimskog prelaznog roka trebao bi da promeni sredinu. Spominjao se Menhengladbah, ali to nije jedini klub koji rezmišlja o bivšem reprezentativcu Srbije.
Atraktivna pratilja

Instagram
Uzburkali nemačku javnost: Filip i Zorana

Zorana Žiletić, lepa pratilja FIlipa Mladenovića, pojavom je izazvala tektonske potrese u Nemačkoj. Uz poziv koji je dobio od selektora Muslina ona je najsvetlija tačka tokom neuspešne jeseni u Kelnu.
Zanimljivo, pohvale na račun levog beka stizale su upravo u momentu kada je započeo vezu sa Zoranom.
11 
minuta odigrao je Filip Mladenović ove jeseni u dresu Kelna. Pojavio se na utakmciama protiv Volzburga i Lajpciga.

Instagram
Novi početak: Mladenović ne promociji u Liježu

Učinak Srba u Bundes ligi
Filip Kostić (HSV)                       14/2
Gojko Kačar (Augzburg)             14/0
Mijat Gaćinović (Ajntraht)            12/1
Matija Nastasić (Šalke)                11/0
Miloš Veljković (Verder)                9/0
Aleksandar Ignjovski (Frajburg)   4/0
Miloš Jojić (Keln)                         4/0
Filip Mladenović (Keln)                2/0
Slobodan Medojević (Ajntrajt)     0/0
Neven Subotić (Borusija D.)        0/0

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online