Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.06.2010.
15:23 >> 19:37h
Vestionline A

Portugal rasturio Severnu Koreju

Fudbalska reprezentacija Portugala deklasirala je Severnu Koreju rezultatom 7:0 u drugom kolu grupe G Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Do najubedljivije pobede na ovogodišnjem Mundijalu i najubedljivijeg trijumfa u istoriji učešća na Svetskim prvenstvima Portugalci su došli golovima Meireleša u 29, Simaa u 54, Almeide u 56, Tijaga u 60. i 89, Liedsona u 81. i Kristijana Ronalda u 87. minutu.

Pitanje pobednika se nije postavljalo nijednog trenutka. Portugalci su od starta utakmice imali kontrolu, stvorili su nekoliko solidnih šansi, a prvu su iskoristili u 29. minutu kada je Raul Meireleš sjajno završio akciju posle dodavanja Tijaga. Do kraja poluvremena Severna Koreja je preko najopasnijeg igrača Tae Sea imala dobru priliku za senzacionalno izjednačenje, ali je golman Eduardo dobro intervenisao.

Utakmica je definitivno prelomljena u uvodnih 15 minuta drugo dela igre. Najpre je Simao iskoristio kiks odbrane Severne Koreje za prednost od 2:0. Samo dva minuta kasnije strelac je bio Almeida za prednost od 3:0, a najbolji igrač meča Tijago prvi od dva gola na meču postiže posle jednog sata za 4:0.

Do kraja susreta Portugalci su još više napadali sa željom da potpuno unište rivala. Nakon nekoliko promašenih prilika, Liedson je u 81. minutu iskoristio kiks defanzivne linije Korejaca za peti pogodak, a u finišu meča viđena su još dva gola u mreži nesrećnog Mjong Guka. Najpre je Kristijano Ronaldo uspeo da se upiše u 87. minutu, da bi Tijago sjajnim udarcem glavom minut pre kraja postigao svoj drugi, a sedmi gol za Portugal.

Ovom pobedom Portugal se približio plasmanu u osminu finala, dok se Severna Koreja definitivno oprostila od učešća na Mundijalu.

Selektor Portugala Karlos Keiroš blistao je zadovoljstva posle trijumfa nad Severnom Korejom koji je najubedljivija pobeda ove selekcije na četvrtom nastupu na Svetskim prvenstvima.

"Bila je ovo sjajna predstava, sjajan pristup, sjajni pogoci. Upravo nam je ovo trebalo pred duel sa Brazilom, jer nam bolja priprema i motivacija nije potrebna. Naravno da ovom pobedom još ništa nismo napravili, ali možemo da se bavimo kalkulacijama i računicama", rekao je Keiroš.

Portugal - Severna Koreja 7:0 (1:0)
Strelci: Meireleš 29', Simao 54', Almeida 56', Tijago 60', 88', Liedson 81', Ronaldo 87'. Stadion: Fri Stejt. Gledalaca: 63.000. Sudija: Pablo Poco (čile).

Žuti kartoni: Mendeš, Almeida (Portugal), Čol Jin, Jong Jo (Severna Koreja).

PORTUGAL: Eduardo, Migel, Bruno Alveš, Karvaljo, Koentrao, Tijago, Mendeš, Meireleš (Veloso 70'), Ronaldo, Simao (Duda 74'), Almeida (Liedson 77').

Selektor: Karlos Keiroš.
SEVERNA KOREJA: Mjong Guk, Jong Hjok (Song Čol 75'), Čol Jin, Jun Il, Jun Nam, Kvang Čon, In Guk (Jong Jun 58'), Nam Čol (Kum Il 58'), Jong Hak, Jong Jo, Tae Se.

Selektor: Kim Jong Hun.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online