Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.12.2016.
09:45
M. Topalović - Vesti A

Pavlović liferuje talente

Fudbalsku školu osnovao sam 2000. godine pri našem klubu Srpski Beli orlovi. Specijalizovao sam se za rad sa decom od sedam do 12 godina.

facebook. com
Jedna od generacija u školi fudbala Branka Pavlovića (stoji s leva)

"Učestvovali na turniru fudbalskog kluba Karpati i pobedili obe utakmice i to prvu sa 12:1, a drugu 7:1 sa timom 2007. godište. I pored toga što nam je nedostajalo dosta igrača zbog godišnjih odmora i velike vrućine, dobro smo igrali a novi igrači pokazali da možemo i na njih da računamo" - počinje priču iskusni trener, ali pre svega pedagog Branko Pavlović.
Ako neko ima iskustva u redu sa mlađim kategorijama onda je to provereni strateg. Često je u ulozi oca i majka namlađim polaznicima. Decaci i devojčice upijaju svaku reč i pokret, a Branko im nesebično prenosi svoje bogato znanje. Godinama je u Kanadi koja je njegova druga domovina.
"Oduvek radim sa decom, a bar 95 odsto su srpskih korena. Imamo veliku zajednicu u Torontu i ogroman potencijal. Ostali su grčkog, bugarskog, poljskog i ukrajinskog porekla".
Troškovi?
"Sve snose roditelji. Oprema, lige, pripreme, zakup terena...Povremeno se pojavi neki sponzor na preporuku roditelja".
Lige?
"Redovno smo učestvovali u letnjoj i zimskoj ligi Toronta. Poslednjih godina leti izostajemo. Problem su godišnji odmori. Mnogo dece napušta Toronto i nismo u mogućnosti da sastavimo tim."
Postoji li interesovanje za dolazak na naše prostore?
"Naravno, ali do sada se to nije dogodilo kao ni razmena dece. A poželjno je iz više razloga. Zainteresovani su, ali tu ideju nikako da sprovedemo u delo."
Pavlović bi iskustvo, kvalitetom i vezama koje poseduje bio idealan za skuta FS Srbije na području Kanade. Naš savez nije ravio mrežu pa često imamo slučajeve poput Krkića, Dragovića, Arnautovića...
"Trebalo je prošlog leta da razgovaram sa Branislavom Nikolićem, selektorom pri FSS, ali se sve izjalovilo. A zet mi je pošto je oženio moju sestričinu".

facebook. com
Odlični usolovi za rad preduslov dobrih rezultata

Koliko su deca upoznata sa srpskim fudbalom?
"Sve prate putem TV prenosa. Znaju sve srpske igrače iz poznatih evropskih klubova, ali ne i iz srpske lige. Vole da nose dresove naših klubova, ali i Mesija i ostalih velikih zvezda".
Kako ste se obreli u Kanadi?
"Radio sam u Lazarevcu do 1995. i onda otišao u Toronto da posetim sina iz prvog braka. I ostao da današnjeg dana. Fudbalsku školu osnovao sam 2000. godine pri našem klubu Srpski Beli orlovi. Specijalizovao sam se za rad sa decom od sedam do 12 godina. Mogu rći da su moji timovi među najuspešnijima po rezultatima koje postižu u odnosu na broj dece, a to je 40-50 godišnje."
Branko je igrao u mlađim kategorijama Šumadije iz Aranđelovcaa, potom kragujevačkom i Radničkom sa Novog Beograda. Generacija Tumbakovića, Ristivojevića, braće Majkić, Radmanovića,  "Uče" Todorovića...
"Uporedo sam studirao DIF i kasnije našao posao u Lazarevcu. Igrao sam i bio trener u Mladosti iz Baroševca, sekretar gradskog saveza. Morao sam da operišem kuk 1982. pa sam rano završio karijeru. Imao sam 26 godina. Mučio me od 15 godine i upropastio mi karijeru".
Pavlović nije imao sreću da zaigra u OFK Beogradu ili Partizanu kod Tome Kaloperovća iako je prošao probe. Ni tada nije zapostavio školovanje.

facebook. com
Neophodna saradnja sa FS Srbije

"Višu pedagošku završio sam 1978. a Višu trenersku sam pohađao 1981/82 kod profesora Voja Rainovića u klasi sa "Kuletom" Aćimovićem, Jankovićem, Ivančevićem, Kostićem, Čančarevićem...Položio sam sve ispite, ali nsiam diplomirao jer sam se zaposlio u Lazarevcu."
Da li ste se okušali u radu sa seniorima?
"Tokom 2007.po odlaski Dragoslava Šekularca i Stevana Mojsilovića, vodio sam Srpske Bele orlove." 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online