Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.06.2010.
12:29 >> 17:25h
Vestionline A

LŠ: Partizan na jermenski Pjunik u 2. kolu kvalifikacija

Fudbaleri srpskog šampiona Partizana igraće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv jermenskog prvaka Pjunika iz Jerevana, odlučeno je današnjim žrebom u Nionu.

Prva utakmica na programu je 13. ili 14. jula u Beogradu, dok će se revanš igrati 20. ili 21. jula u Jerevanu.

Partizanov protivnik, Pjunik, osnovan je 1992. godine, a igra na stadionu "Nairi", čiji je kapacitet 6.800 mesta. Ovaj tim je najtrofejniji u Jermeniji sa 12 šampionskih trofeja, a trener ekipe je Vardan Minasjan.

Ekipu sačinjavaju uglavnom domaći igrači, od kojih je nekoliko reprezentativaca Jermenije. Golman je Belorus Artur Lesko, dok je jedan od napadača turski internacionalac Baturman Nači Bajraktar. Tu je i Brazilac Markos Piceli, koji je u međuvremenu uzeo jermensko državljanstvo. U Pjuniku je igrao i jedan srpski fudbaler, Aleksandar Stevanović. 

Fudbaleri Partizana izričiti su u stavu da ne poznaju dovoljno ekipu Pjunika, rivala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali da će proći u narednu rundu takmičenja.

"Iskreno, ne poznajem protivnika. Znam za državu Jermeniju, ali ne i za Pjunik. Najvažnije je da se mi spremimo i da budemo zdravi. Ovih dana očekujemo podatke o njima kako bi smo ih što bolje upoznali do utakmica. Prvi mečevi su uvek nezahvalni, ali mislim da imamo kvalitet da prođemo dalje", rekao je najiskusniji prvotimac Partizana Mladen Krstajić.

On još dodaje da bi bolje bilo da se revanš utakmica igra u Beogradu.

"Bolje je kada revanš igramo pred našim navijačima. Pokušaćemo da već u prvoj utakmici obezbedimo rezultat za prolaz", dodao je iskusni štoper.

Saša Ilić smatra da je Pjunik možda i najteži rival u ovoj rundi kvalifikacija.

"Pjunik je deo sovjetske škole fudbala a ona je bila poznata po ovakvim ekipama. Verujem da su fizički spremni, pošto sam imao iskustva sa ekipama iz Jermenije. Mislim da nam neće biti lako, ali shodno našim visokim ambicijama ne sumnjam u prolaz u naredno kolo", rekao je Ilić.

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da je rival "crno-belih" u drugom kolu kvalifikacija za LŠ, šampion Jermenijem, ekipa Pjunika, za njega potpuna nepoznanica.

"Znam da je naša reprezentacija svojevremeno igrala protiv Jermenije i da se mučila. O Pjuniku ne znamo ništa, a jedino mogu da kažem da je njihova prednost ta što im je prvenstvo u punom jeku. Ali zna se ko je Partizan i šta se od nas očekuje. Trenutno se ne opterećujem Pjunikom mnogo, pred nama su pripreme, naporan rad, a kad budemo dobili više informacija onda ćemo da počnemo i pripreme za taj dvomeč", rekao je Aleksandar Stanojević.

Prvo kolo kvalifikacija

Tre Fiori (San Marino) - Rudar (Crna Gora)
Santa Koloma (Andora) - Birkirkara (Malta)

Drugo kolo kvalifikacija

Metalurgs (Letonija) - Sparta Prag (Češka)
Levadija (Estonija) - Debrecin (Mađarska)
Aktobe (Kazahstan) - Olimpi Rustavi (Gruzija)
Patizan - Pjunik (Jermenija)
Inter Baku (Azerbejdžan) - Leh (Poljska)
Dinamo Zagreb (Hrvatska) - Koper (Slovenija)
Liteks (Bugarska) - pobednik meča Tre Fiori - Rudar
Pobednik meča Santa Koloma - Birkirkara - Žilina (Slovačka)
Šerif (Moldavija) - Dinamo Tirana (Albanija)
Hapoel Tel Aviv (Izrael) - Željezničar (BiH)
Omonija (Kipar) - Renova (Makedonija)
Red Bul Salcburg (Austrija) - Hafnafjordur (Island)
Bohemijans (Irska) - Nju Seints (Vels)
Bate Borisov (Belorusija) - Toršavn (Farska Ostrva)
AIK (Švedska) - Ženes (Luksemburg)
Linfild (Severna Irska) - Rozenborg (Norveška)
Ekranas (Litvanija) - Helinski (Finska)

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online