Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.12.2016.
13:22
M. Topalović - Vesti A

Čelsi neće osvojiti titulu!

"Po mom skromnom misljenju Konteov tim me jako podseća na Lester iz prošle godine. Imaju sreću da ne igraju u Evropi jer da igraju njihova "kratka" klupa bi se puno više osetila u domaćem prvenstvu. Iako su prvi mislim da na kraju neće biti u top - četri ekipe" - smatra Radosavljević

facebook.com
Ekspert za Premijer ligu: Aleksandar Radosavljević

Mir, sreću, zadovoljstvo i smisao života Aleksandar Radosavljević pronašao je u Londonu. Rođeni Kraljevčanin, bivši golman Čukaričkog i Partizana, ušao je u menadžerske vode. Redovno prati utakmice i zbivanja na Ostrvu, a slobodno vreme provodi u porodičnom okruženju. To je period koji ga ispunjava zadovoljstvom i daje snagu za poslovne poduhvate.
Trenutno je lider, popriličo ubedljiv, Konteov Čelsi u kome briljira Matić, a Ivanović povremeno dobija priliku.
"Po mom skromnom misljenju Konteov tim me jako podseća na Lester iz prošle godine. Imaju sreću da ne igraju u Evropi jer da igraju njihova "kratka" klupa bi se puno više osetila u domaćem prvenstvu. Iako su prvi mislim da na kraju neće biti u top - četri ekipe. Tačno je da su u usponu i sjajnoj seriji, ali svaka ima kraj". 
Puno promena bilo je u Mančester Sitiju?
"Ovo je najteži šampionat, a toga polako postaje svestan i Pep Gvardiola. Izuzetno specifična liga i zemlja u kojoj je najbitnije biti najbolji u januaru i februaru. Ko uspešno pregura taj period ima velike šanse. Gvardiola se trudi da razmišljanja i sistem igre prenese na igrače. To ne ide uvek lako. Nadovezale su se povrede i suspenzije Aguera i Fernandinja. I pored toga za titulu najveće šanse dajem Sitiju i Liverpulu, mada nikada ne treba otpisivati Junajted i Arsenal. 

facebook.com
Najbolja liga na svetu: Radosavljević redovno prati mečeve Premijeršipa

Za koga Vi navijate?
"Naravno za Siti zbog Kolarova, a objektivno mislim da su najbolji. Treba još malo vremena da sve skockaju i onda će biti nepobedivi"!
Ambiciozni Klop vodi ekipu sa Enfilda?
"Liverpul je strašan tim! Smatram da i oni imaju dosta dobre šanse u borbi za titulu. Škripi u odbrani, često menjaju golmana, ali igraju za gol više što se ovde posebno ceni. Posle nespretnih intervencija Minjolea na golu je bio Karijus, ali se ni on nije proslavio. Takva je sudbina nas čuvara mreže. Minjole je ponovo među stativama i videćemo rasplet po tom pitanju."

facebook.com
Sve je lakše uz kaficu: Radosavljević ne preferira engleski čaj
Da li Arsen Venger dve decenije na klupi Arsenala može da proslavi osvajanjem krune?
"Tobdžije" godinama isto  igraju, obaćavaju, prete...Standardno su članovi velike četvorke, ali im uvek nedostaje završni udarac. Imali su problema na poziciji štopera i čim tu zaškripi ne osvajaju bodove. Retko gube, ali su već ostali bez dosta bodova i nisam ubeđen da mogu do trona. Jednostavno, nemaju ubilački mentalitet koji je nophodan za najviša ostvarenja."
Poketina sele u Atletiko iz Madrida. Da li u poslednjoj sezoni na Vajt Hart Lejnu ima bilo kakve šanse?
"Totenhem obožavam da gledam, ali ne zato što volim taj klub već zato što mislim da je Poketino čudo od trenera. Bore se na nekoliko frontova i svakome mogu da budu kost u grlu. Nesrećno su izgubili od Čelsia i objektivno njihov maksimum je plasman u Ligu šampiona. Imaju i ambicije u Ligi Evrope pošto im dugo nedostaje veći uspeh na internacionalnoj sceni."
U konkurenciji je poslovično i Mančester Junajted?
"Crveni đavoli" će u ući trku za titulu pod uslovom da vežu dve, ali velike, pobede. Ispoljili su niz slabosti, ali su u pravu oni koji kažu da Mančester Junajted ne može da igra slabije nego u periodu koji je iza nas. Buđenejm Pogbe uz sve efiaksnijeg Ibrahimovića uskoro će biti još veća pretnja vodećim ekipama. Ako neko zna način da se osvoji titula onda je to Žose Murinjo. Iskreno, on mi je omiljen lik u Premijer ligi. Apsolutno fascinantna ličnost na terenu, ali i van njega".
Jokanović za veliku scenu
Učinak Srba u Čempionšipu nije zanemarljiv?
facebook.com
Veruje u bivšeg trenera: Radosavljević na Kreven Kotidžu
Nikada se nije desilo da u izuzetno kvalitetnom drugom rangu Srbija ima čak tri predstavnika?!
"Jokanovic je moj bivši trener pa poznajem njegov stil rada. Osim toga Fulam je blizu mesta gde živim tako da sam njegov verni navijač na Krejven Kotidžu - kaže Radosavljević -  Od momenta kada je došao, značajno je unapredio igru, a što je najvažnije i rezultate. Uz malo sreće mislim da mogu do top 6 što garantuje plej-of za Premijer ligu. Zadovoljan je, a i privilegovan da radi i živi u zemlji gde je, po meni, fudbalska liga ubedljivo najbolja na svetu. Mislim da će još puno godina provesti u engleskom fudbalu, nadam se premijerligaskom".
"Šumari" su dobili novog golmana?
"Stojković je u najboljim golmanskim godinama. Nalazi se u klubu koji je dva puta bio prvak Evrope, u timu koji ima blistavu prošlost. Prosto je neverovatno da decenijama nisu deo najboljeg društva. Odrađuje ono zbog čega je angažovan i to je ono što se od njega i očekivalo. Vidi se da je potpuno sazreo kao golman i ličnost i na terenu je onaj pravi". 
Mitrovićev Njukasl je na putu povratka u Premiejrligu?
"Što se Mitrovića tiče, on je u Njukaslu obižavan od strane navijača. Rafu Beniteza jednostavno "bije" glas da je doktor taktike, pa bih rekao da je Mitar više žrtva njegovog surovog stila ili pridržavanja nekim načelima. Drugo, u napadu je Gejl jedan od najboljih strelaca na Ostrvu i zbog njega Mitrović manje igra. Ima ogroman potencijal, izuzetno je mlad za ovdašnje prilike i mislim da je pitanje vremena kada će eksplodirati i "zapaliti" Ostrvo. U idealnom razvoju situacije po njega može da završi u nekom od top klubova engleske lige, mada ima ponude od nekoliko kolektiva sa kontinenatalnog dela".

 

"Crnim mačkama" nema spasa
Svake godine borba za opstanak privlači pažnju. Ko će nastradati na kraju sezone 2016/17?
"Ne vidim kako Sanderlend može da pronađe put do spasa. U poslednjih par godina su uspeli da izbegnu ispadanje, ni sami ne znaju kako. Sledeći je Barnli za koji objektivno kvalitetom ne pripada Premijer ligi. Za treće mesto će se voditi borba između Hala, Midlzbroa i Svonsija".

facebook.com
Počelo je počelo: Sa Andrijom Pavlovićem (prvi s desna) napadačem FC Kopenhagena

Menadžerske vode
Aleksandar Radosavljević  polako, ali sigurno pliva u okrutnom svetu fudbalskih agenata.
"Veoma sam kratko u ovom poslu da bih mogao da donosim neke zaključke. Trenutno sam izuzetno zadovoljan poslom koji radim i vidim sebe u njemu kada je reč o budućnosti. Srećna i povoljna okolnost je da sam stacioniran u Londonu tako da mi je sve lako dostupno. Poznanstva i kontakti iz igračke karijere puno mi pomažu u svakom smislu".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online