Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 11.12.2016.
13:19
M. Topalović - Vesti A

Srbi glavni igrači grčke "Football league"

Malo ljubitelja fubala zna da u nižem rangu "Football league" ima naših fudbalera. I taj šampionat je menjao moduse (dve grupe sever i jug) do sjedinjena u jedinstveni šampionat. Prethodnih godina kao treneri su radili Gogić, Stevanović i Radinović.

facebook.com
Glavni adut Arisa: Luka Milunović
Uprkos brojnim problemima u Grčkoj se igra fudbal. Sve je krenulo naopako još od samog starta. Šampionat je kasnio zbog štrajkova, pretnji sudijama, otpora prema Olimpijakosu i gazdi Marinakisu za koga se tvrdi da nemešta utakmice, bira arbitre, vedri i oblači u savezu.
Čak je bio i iza rešetaka, ali nepobitna je činjenica da su momci u crveno-belim dresovima osvojili 18 od poslednjih 20 titula! Samo su "izvisili" 2004. i 2010.

Svakako jej vredno napomenuti da je Srbin Luka Milivojević kapiten tima iz Pireja. Posledni klub koji se intresesuje za njegove usluge je nemački Volfzburg.
I po startu lige bilo je pauza i sličnih papazjanija. Pojedina kola se preskaču i trenerima zaista nije lako. U Superligi rade Dostanić (Levadijakos), Ivić (PAOK) i Milojević (Panionios), ali ima i naših fudbalera, doduše ne kao u najslavnija vremena. Duško Bajević je sportski direktor AEK-a.

facebook.com
Ponovo u Grčkoj: Vladan "Divac" Milosavljev

Malo ljubitelja fubala zna da u nižem rangu "Football league" ima naših fudbalera. I taj šampionat je menjao moduse (dve grupe sever i jug) do sjedinjena u jedinstveni šampionat.
Prethodnih godina kao treneri su radili Gogić, Stevanović i Radinović. Zanimljivo, neki klubovi su ugašeni ili dektretom izbačeni iz lige. Uglavnom su problem bile finansijske malverzacije. Nedostatak novca, pogrešno poslovanje i previranje uslovilo je propast mnogih kolektiva.  Posebno iznenađenje je Olimpijakos iz Volosa koji je 2010/11 izbacio Rad (1:1, 1:0) u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Slična sudbina zadesila je mnoge grčke klubove Panilijakos (nekada Superligaš i "bratski" klub sa Crvenom zvezdom), Kalamariju,  Episkopi, Ermonidu, Seres, Fokikos, Fostiras, Kaliteu, Kavalu, Pierikos, Tirnavos, Zakintos i možda najbpoznatiji Ergotelis sa Krita. Klub koji su trenirali Velić i Gogić, branili Stojković i Šaranov, a igrali Đilas, Injac, Nosković, B. Jovanović, M. Stevanović, I. Tasić, A. Vuković i Perica Ognjenović nestao je sa mape.

facebook.com
Golovi ga preporučili: Brana Ilić (Aris Solun)

Kriza je uslovila da Grci više ne mogu da uživaju u ostvarenjima Marića, N. Krčmarevića, Mrdakovića, N. Beljića, S. Kneževića, golmana Aleksića, Tadića, Brankovića, Košutića, A. Stojkovića, Svojića, Tutorića...dok su I. Tasić i Pavićević u trećeligašu Kavali. I taj klub je nekada imao velike ambicije sa trenerom Okukom.
Trenutno je za Srbe najzanimljiviji Aris iz Soluna. U njemu su Luka Milunović (Platanias) i Brana Ilić (Janina). Klub ima velike ambicije pa je angažovao velike zvezde, ali u godinama: Đebura, Raula Brava, Bugeru i Bugeru. trener je nekada poznati napadač Nikos Anastopulos. Čine sve da se vrate na staze stare slave kada su igrali u Evropi, a u jednom periodu trener je bio Ilija Petković. 
Beograđanin Aleksandar Milić je dugo igrao u Albaniji, a još duže je u grčkom nižem rangu. Trenutno brani boje Kisamikosa sa Krita.

facebook.com

Odomaćio se u Grčkoj: Aleksandar Milić (Kisamikos)

Sa tog ostrva je i nekada slavni OFI u kome su svojevremeno blistali Riznić i Mitić. Trenutno su aduti Vladan "Divac" Milosavljev, Nikola Mikić i Branko Ostojić. Trener je nekadašnji reprezentativac Nikos Nopljas.
Bivši fudbaler Crvene zvezde Milan Blažić sa Milošem Jokićem brani boje Lamije. U Kaloniju sa Lezbosa je Stefan Stefanović, Agianikosu Bogdan Rangelov, a Anagenisi Kardici Aleksa Vukomanović koji je blistao u dresu ČSK Pivare iz Čelareva.
Posebnu zanimljivost predstavljaju braća Nemanja i Filip Arsenijević članovi novog drugoligaša ekipe Spartija. Imaju ogromno internacionalno iskustvo i sigurno će biti od velike koristi.

facebook.com
Od užičke Slobode do Spartija: Filip i Nemanja Arsenijević

Poznata imena ima Trikala: vezisti Ljuba Stevanović, Filip Stojanović i napadač Stevan Račić, a u timu je i Lozničanin Alekandar Ilić.
Panseraikos iz Seresa opredelio se za mladog Kragujevčanina Dušana Stevića i Matiju Tadića. 
Za mnoge je iznenađenje što nema Nemanje Obradovića poslednjih godina najboljeg strelca Kerkire, Lamije i Aharnaikosa.

Kostić u Aharnaikosu
Svojevremeno je Slaviša Stojanović sve iznenadio kada je za pomoćnika uzeo Miloša Kostića. Tada malo poznati trener, rođen u Sloveniji, kasnije se okušao u Željezničaru iz Sarajeva, a trenutno vodi Aharnaikos iz atinskog predgrađa Mendi.
Od kako je u oktobru preuzeo kormilo došli su dobri rezultati. Njegov klub je najprijatnije iznenađenje u Drugoj ligi Grčke.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online