Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.11.2016.
10:09
M. Topalović - Vesti A

Povratak za Jankovića i Muslina

U 86. minutu susreta protiv lidera Zulte Varegema svi su ustali na noge. Skoro 25.000 gledalaca na stadionu Moris Dufrasne je aplaudiralo. Obradovao ih je povratak na teren momka koji je simbol sigurne obrane ispred iskusnog Žilea.

facebook
Povratak u pravi čas: Miloš Kosanović

Protekli vikend Miloš Kosanović pamtiće po novom fudbalskom rođenju. Posle neugodne povrede, koja je prouzrokovala skoro pola godine pauze, vratio se na teren. A bio je u naponu igračke snage, prešao u slavni Standard iz Liježa, debitovao u nacionalnom timu Srbije…
U 86. minutu susreta protiv lidera Zulte Varegema svi su ustali na noge. Skoro 25.000 gledalaca na stadionu Moris Dufrasne je aplaudiralo. Obradovao ih je povratak na teren momka koji je simbol sigurne obrane ispred iskusnog Žilea. Ali i rezultat (4:1) posle herojskih 1:1 u Vigu protiv Selte u Ligi Evrope.

facebook
Ovacije na otvorenoj sceni: Kosanović na utakmici protiv Zulte Varegema

-Posle tačno pet meseci odigrao sam 45 min za B ekipu Standarda. Posle šest meseci i prve minute za A tim. Bio sam motivisan da se što pre vratim. Bilo je mnogo teško. Radio sam dva puta dnevno, provodio ceo dan u klubu, skoro da nisam imao slobodno vreme. Mislim da je zbog predanosti sve proteklo u najboljem redu i sada sam fit. Naravno, bilo mi je malo neobično kad sam ponovo kročio na teren, ali su mi pomogli saigrači i verni navijači. U svemu je najbitnije da nisam imao nikakav strah i bez problema sam ulazio u duele.

facebook
Oslonac od starta: Miloš Kosanović na predstavljanju u Liježu

Stameni štoper iz Čonoplje (okolina Sombora) godinama je među našim najstandardnijim internacionalcima. Preko Mladosti iz Apatina, poljske Krakovije i Mehelena obreo se u Liježu koji je oduvek bio poznat po angažovanju igrača i trenera sa Balkana.
Povreda Vas nije pokolebala?
-Na moju nesreću dogodila se sedam dana pošto je Slavoljub Muslin izabran za selektora. Baš pred novi ciklus. I to ligamenti kolena. Nisam klonuo duhom. Odmah sam na društvenim mrežama poslao poruku: "Biću van terena šest meseci, ali vratiću se jači". I baš to se dogodilo protiv Varegema. Sigurno pre prognoze lekara. Samo zahvaljujući činjenici da sam slušao savete doktora i maksimalno se pridržavao plana i programa oporavka već sam na terenu, a govorilo se da ga neću videti pre 2017. 
Sigurno ste pratili početak novog ciklusa reprezentacije Srbije?

facebook
Derbi u Bordou: Kosanović na utakmici protiv Francuske

-Veoma sam srećan zbog svih dešava i rezultata. Mislim da su momci igrom i pristupom zaslužili dobre rezultate. U kontaktu sam sa igracima, znam da vlada odlična atmosfera u ekipi i da se dobro radi. Sigurno veliku zaslugu ima selektor Muslin, koji je ne tako davno vodio Standard, i njegovi pomoćnici. Uverio sam se kakav je čovek samim tim što me pozvao posle operacije da vidi kako sam. Veliki sam optimista što se tiče odlaska u Rusiju. Mislim da imamo kvalitet i realne šanse da se plasiramo. 
Vaše ambicije?
-Najpre želim da se vratim u formu u kojoj sam bio pre povrde i zaslužio poziv u reprezentaciju.  Posle ćemo da vidimo šta i kako. Ukoliko zaslužim poziv biće mi čast da se opet nađem na spisku selektora .
U novoj sezoni prvi put ste se pojavili na terenu?
-Propustio sam jedan deo šampionata, ali nikad nije kasno za povratak. Ulazimo u prelomni deo sezone. Moram odati priznanje Jankoviću i momcima koji su bili spremni. Pored mene gotovo da nisu igrali Jatara, Arslanagić, Ležer, Roćina, Ture, Elderson…ali su se sjajno snašli Orlando Sa i Belfodil koji su došli u smiraj prelaznog roka. Zbog svega navedenog moramo biti zadovoljni trenutnim skorom. Verujem da ćemo se dokopati plej-ofa (prvih šest) u kome je uvek sve moguće.

facebook
Kosanović i član stručnog štaba Standarda

Liga Evrope?
-Pobedom u Atini i bodom osvojenim u Vigu napravili smo džinovske korake. Ostao je bezbrižni Ajaks u Liježu. Verujem da ćemo pobediti i plasirati se u nokaut fazu. U svemu su dve stvari povoljne: ne zavisimo od drugih, a imamo izjednačen skor (oba meče 1:1 sa Seltom), ali bolju gol razliku. Ukoliko prođemo to bi za Standard bio veliki uspeh.
Sada ste več sudbinski vezani za Jankovića?
-Imamo super saradnju, a odlično se poznajemo. Treći put smo na istom zadatku: Srbija U21, Mehelen i Standard. Smatram da je idealan trener za klub poput Standarda. Verujem da će napraviti i dobre rezultate. 
Bez obzira na veliki broj povređenih asova i smanjen "roster" za brobu na tri fronta Janković se sjano bori. Posle odlaska golgetera Santinija u Francusku u poslednji čas stigli su Orlando Sa i Išak Belfodil.

facebook
Ceni poslednja pojačanja: Miloš Kosanović (Standard Lijež)

-Odlični igrači! Sa je igrao u Engleskoj, Poljskoj, Izraelu i puno nam znači. Alžirac Belfodil je poznat ljubiteljima Serije A . Igrao je u Interu, Parmi, Bolonji, kasnije Lionu. Inter ga je platio 11 miliona evra. Stvarno se radi o klasi od igrača i jedan je od lidera ekipe u ovom momentu. Rekonvalsecenti nisu u prilici da se nadaju većoj minutaži, osim poznatog beka Eldersona.
Baš u periodu oporavka Svetlana i Miloš Kosanović obogatili su porodicu drugim detetom.
-Kao što pesma kaže "Deca su naše najveće blago". Smisao života i inspiracija. A skladan brak je preduslov dobrih sportskih rezultata. Uživamo sa našim anđelima (sin I ćerka) i posvećujemo im svaki slobodan trenutak. 
Antrfile
                                                        Srbi na sve strane
U šampionatu Belgije ima dosta naših fudbalera. Većina ima zapaženu ulogu i minutažu.
-Svako se snalazi kako zna i ume. Obradović i novjalija Spajić bil isu povrđeni, ali su se na najbolji mogući način vrtatili u tim Anderlehta. Svoje mesto imaju Mitrović (Gent) i sve bolji Nastić (Genk), Bjelica, Vitas i Veselinović (Mehelen), Mirić (Lokeren), u Muskoronu je kolonija Marković, Stojanović, Gulan i Mulić, a u Vesterlou Miletić. Fenomen je Pavlović (35, Kortrajk) koj ije iz Timija Simonsa (39, Briž) među najiskusnijim fudbalerima u ligi.
Ne treba zaboraviti Tomaševića i Marušića, reprezentativce Crne Gore, koji sjajno igraju za Ostende, Boljevića iz Vasland Beverena koga je preuzeo nama znani Čedomir Janevski.

                                             Valdez „kumovao" povredi
Kosanović je debitovao protiv Francuske (1:2) u Bordou 2015, a povredu je doživeo u maju na meču sa Vasland Beverenom. Prethodno je na 14 utakmica postigao jedan gol. 

facebook
Neverica: Kosanović se povredio pod neobičnim okolnostima

-Nisam mogao da verujem šta me snašlo. Nije izgledalo da je reč o ozbiljnijoj povredi. Zagradio sam loptu u duelu kako bi je naš golman "pokupio", ali me je rival gurnuo i pao sam preko slavnog Viktora Valdeza pravo na koleno. Osetio sam jak bol, pokušao da ustanem, ali nisam mogao da se oslonim na nogu. Lekarski tim je odmah reagovao i odveo me je pravo terena u bolnicu na magnetnu rezonancu, kako bi se utvrdilo o kakvoj je povredi reč. Pregledi su pokazali da je došlo do kidanja ligamenata kolena leve noge! Posle operacije usledila je duga pauza, a zna se da je ona najteža za sportiste. Retko ko voli da priča o tom period, ali na svu sreću on je iza mene.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online