Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 18.06.2010.
16:34 >> 16:52h
Vestionline, Tanjug A

Nemački mediji: Gorak poraz protiv Srbije

Gorak poraz Nemaca u utakmici protiv Srbije, ocenjuje politički magazin ''Špigel'' u onlajn izdanju po završetku fudbalske utakmice na Svetskom fudbalskom prvenstvu, gde je Srbija pobedila Nemačku sa 1:0.

 ''Crno-crvena-žuta'' (nemačke nacionalne boje) euforija Svetskog fudbalskog prvenstva je blokirana, konstatuje magazin ''Fokus'', dok moćni, bulevarski ''Bild', posle utakmice sa Srbijom, jednostavno piše - ''šok''.

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas u Port Elizabetu selekciju Nemačke sa 1:0 u prvoj utakmici drugog kola D grupe na šampionatu sveta koji se održava u Južnoj Africi i to je donelo tugu fudbalskoj Nemačkoj, ocenjuju komentatori.

U Nemačkoj je danas bio ''fudbalski dan'' u kome su uzeli učešća i najviši politički zvaničnici - šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele i ambasador Srbije u Berlinu Ivo Visković su pred početak utakmice Nemačka-Srbija, u Ministarstvu inostranih poslova u Berlinu poželeli uspeh fudbalerima i simbolično razmenili kapitenske zastave reprezentacija i dresove.

U organizaciji nemačkog Telekoma i pod pokroviteljstvom ambasadora Viskovića i državnog ministra u Ministarstvu inostranih poslova u Berlinu Kornelije Piper je zatim odgledana utakmica Srbija-Nemačka.

Na zajedničkom gledanju utakmice u zgradi Telekoma, koji je zvanično preuzeo prenos utakmica sa Svetskog prvenstva, bili su predstavnici diplomatskog kora, zatim srpske dijaspore, privrednog, javnog i kulturnog života Nemačke, kao i brojni novinari.

Slavlje Srba u Beču
Srbi koji žive u Beču proslavili su danas pobedu nacionalne selekcije na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Južnoj Africi nad Nemačkom na ulicama glavnog grada Austrije.

 

Austrijska policija, poučena iz prošlosti, očekivala je slavlje posle ove važne utakmice i čekala je potpuno spremna u ulici Otakringerštrase. Naime, ovu ulicu Austrijanci, zbog velikog broja ugostiteljskih objekata čiji su vlasnici i gosti sa prostora bivše Jugoslavije, nazivaju i "Balkanštrase". U Otakringerštrase u prošlosti je često slavlje iz kafića preneto na ulice, kako od strane navijača srpske, hrvatske, ali u turske reprezentacije.

 

Kao i ranijih godina Srbi su iz kafića, nakon što je sudija označio kraj utakmice, izašli masovno na ulice, blokirajući saobraćaj. Policija, koja je bila pod punom opremom za odbijanje demonstranata, podržana i velikim brojem specijalaca, pratila je mirno slavlje Srba nasred ulice. Navijači srpske reprezentacije, noseći zastave i druge navijačke rekvizite, prošetali su više puta Otakringerštrase pozdravljeni auplazom gostiju mnogobrojnih kafića.

 

Ovo je prvo veće slavlje navijača u Austriji tokom ovog Svetskog prvenstva, pošto na takmičenju u Južnoj Africi ne igra domaća selekcija.


Slavlje u Herceg Novom posle pobede Srbije
Pobeda reprezentacije Srbije na prvenstvu sveta protiv selekcije Nemačke burno se proslavlja u Herceg Novom. Utakmica se gledala u brojnim kafanama i restoranima, a kada je sudija označio kraj počelo je veliko slavlje. Formirane su kolone automobila koji su, uz zvuke sirena, od Kamenara krenuli prema Herceg Novom, a pozdravljali su ih meštani i brojni gosti koji borave na hercegnovskoj rivijeri. Svi će se okupiti na gradskom trgu u Herceg Novom, gde će slavlje biti produženo do noći.


Slavlje na ulicama Banja Luke
Na ulicama Banja Luke je veliko slavlje nakon pobede srpskog nacionalnog tima nad reprezentacijom Nemačke na svetskom fudbalskom prvenstvu u Južnoj Africi. Kolone vozila sa zastavama Srbije i Repunlike Srpske kružile se Banja Lukom, dok su mladi uzbikivali "Srbija", "Pobeda"... Tokom utkamice živo je bilo u ovdašnjim ugostiteljskim objektima, gde se uz pivo bodrila naša reprezentacija. Pobeda srpske reprezentacije slavi se širom RS.


Novosađani proslavili pobedu nad Nemačkom
Mnogobrojni Novosađani proslavili su današnju pobedu fudbalske reprezentacije Srbije nad selekcijom Nemačke u drugom kolu D grupe na svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Oduševljeni navijači, koji su utakmicu pratili na otvorenom prostoru na Štrandu, kao i u kafićima i svojim domovima, skandiranjem "Srbija, Srbija" i ovacijama našim fudbalerima pozdravili su njihov veličanstveni trijumf. Nakon poslednjeg zvižduka španskog sudije Undijana Maljenka, sirene automobila na novosadskim bulevarima i ulicama i skandirenje navijača pozdravili su pobedu nad velikim protivnikom.

Subota 19.06.2010. 09:52
Neka vidi Svaba sta srbin zna :) NAPRED SRBIJO .....!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online