Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.11.2016.
17:07
Vestionline, FK Crvena zvezda A

Zvezda objašnjava misteriju oko 90.000 evra

Povodom optužbi koje su se pojavile u TV emisiji "Insajder", a povodom navodno neregularnog transfera mladog golmana Predraga Rajkovića iz Crvene zvezde u Makabi iz Tel Aviva zvaničnim saopštenjem oglasio se naš najtrofejniji klub.

Reuters
Rajkovićev transfer u Makabi je pod lupom i pokrenuo je lavinu

Saopštenje FK Crvena zvezda prenosimo u celosti i bez izmena:

- Fudbalski klub Crvena zvezda kao najveći i najuspešniji klub na ovim prostorima, posluje krajnje transparentno, u skladu sa svim zakonima Republike Srbije i pravilima FIFA, UEFA i FSS.

Protekle nedelje su u višednevnoj radnoj poseti našem klubu bili predstavnici UEFA zaduženi za kontrolu finansijskog poslovanja, koji su u saradnji sa predstavnicima nezavisne međunarodne revizorske kuće detaljno pregledali svu našu dokumentaciju vezano za prethodni period. Predmet ovih provera su bili i transferi naših igrača realizovanih u prethodnom periodu. Uvereni smo da će izveštaj koji će UEFA uskoro dostaviti našem klubu biti zvanična potvrda da FK Crvena zvezda posluje u skladu sa propisima i najvišim zahtevima nadležnih organa, kao i da je naš klub u protekle dve i po godine odradio veliki posao na finansijskoj stabilizaciji kluba sa jasnom strategijom poslovanja u narednom periodu. O detaljima ovog izveštaja ćemo javnost blagovremeno obavestiti.

Zbog svega pomenutog, FK Crvena zvezda izražava nezadovoljstvo lažnim i zlonamernim informacijama koje poslednjih dana iznosi emisija „Insajder“ a prenosi list „Kurir“. U pomenutom listu je izneta tvrdnja da je neko na transferu Predraga Rajkovića ukrao 90.000 evra na osnovu priloga u emisiji „Insajder“, što je apsolutna laž.


Iako je sve oko transfera igrača Rajkovića odrađeno u skladu sa propisima, a kompletna dokumentacija za plaćanje posredničke provizije dostavljena FSS, radi istinitog informisanja zvezdaške javnosti želimo da razjasnimo i detalje:

- Izraelska agencija iz Tel Aviva je realizovala transfer Predraga Rajkovića iz Crvene zvezde u Makabi i tom prilikom smo obavestili FSS da smo u skladu sa pravilima FIFA i UEFA zaključili ugovor i isplatili 3% od ukupnog transfera pomenutoj agenciji. Moguće je da je Zoran Stojadinović zvanični agent igrača Rajkovića, ali on nijednom radnjom nije bio uključen u realizaciju transfera na relaciji Crvena zvezda – Makabi. Verovatno je agent Stojadinović učestvovao u dogovoru sa Makabijem oko Rajkovićevih ličnih uslova u Tel Avivu i na taj način je naplatio svoju proviziju tamo u skladu sa Pravilnikom o posrednicima, a o čemu nemamo konkretnih saznanja niti to treba da interesuje naš klub.

Zbog svega gore navedenog koristimo ovu priliku da predstavnicima svih medija u Srbiji pošaljemo i apel i molbu da se suzdrže od iznošenja u javnost neproverenih i neistinitih tvrdnji čime nanose štetu i FK Crvena zvezda i sportu u celini. Za sva pitanja koja ih interesuju treba da se obrate našoj službi za odnose sa javnošću, a FK Crvena zvezda će zbog armije svojih navijača na sva pitanja i odgovoriti u duhu transparentnosti na zvaničnim konferencijama za medije, ali ne u montiranim zlonamernim tv emisijama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online