Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.11.2016.
17:07
Vestionline, FK Crvena zvezda A

Zvezda objašnjava misteriju oko 90.000 evra

Povodom optužbi koje su se pojavile u TV emisiji "Insajder", a povodom navodno neregularnog transfera mladog golmana Predraga Rajkovića iz Crvene zvezde u Makabi iz Tel Aviva zvaničnim saopštenjem oglasio se naš najtrofejniji klub.

Reuters
Rajkovićev transfer u Makabi je pod lupom i pokrenuo je lavinu

Saopštenje FK Crvena zvezda prenosimo u celosti i bez izmena:

- Fudbalski klub Crvena zvezda kao najveći i najuspešniji klub na ovim prostorima, posluje krajnje transparentno, u skladu sa svim zakonima Republike Srbije i pravilima FIFA, UEFA i FSS.

Protekle nedelje su u višednevnoj radnoj poseti našem klubu bili predstavnici UEFA zaduženi za kontrolu finansijskog poslovanja, koji su u saradnji sa predstavnicima nezavisne međunarodne revizorske kuće detaljno pregledali svu našu dokumentaciju vezano za prethodni period. Predmet ovih provera su bili i transferi naših igrača realizovanih u prethodnom periodu. Uvereni smo da će izveštaj koji će UEFA uskoro dostaviti našem klubu biti zvanična potvrda da FK Crvena zvezda posluje u skladu sa propisima i najvišim zahtevima nadležnih organa, kao i da je naš klub u protekle dve i po godine odradio veliki posao na finansijskoj stabilizaciji kluba sa jasnom strategijom poslovanja u narednom periodu. O detaljima ovog izveštaja ćemo javnost blagovremeno obavestiti.

Zbog svega pomenutog, FK Crvena zvezda izražava nezadovoljstvo lažnim i zlonamernim informacijama koje poslednjih dana iznosi emisija „Insajder“ a prenosi list „Kurir“. U pomenutom listu je izneta tvrdnja da je neko na transferu Predraga Rajkovića ukrao 90.000 evra na osnovu priloga u emisiji „Insajder“, što je apsolutna laž.


Iako je sve oko transfera igrača Rajkovića odrađeno u skladu sa propisima, a kompletna dokumentacija za plaćanje posredničke provizije dostavljena FSS, radi istinitog informisanja zvezdaške javnosti želimo da razjasnimo i detalje:

- Izraelska agencija iz Tel Aviva je realizovala transfer Predraga Rajkovića iz Crvene zvezde u Makabi i tom prilikom smo obavestili FSS da smo u skladu sa pravilima FIFA i UEFA zaključili ugovor i isplatili 3% od ukupnog transfera pomenutoj agenciji. Moguće je da je Zoran Stojadinović zvanični agent igrača Rajkovića, ali on nijednom radnjom nije bio uključen u realizaciju transfera na relaciji Crvena zvezda – Makabi. Verovatno je agent Stojadinović učestvovao u dogovoru sa Makabijem oko Rajkovićevih ličnih uslova u Tel Avivu i na taj način je naplatio svoju proviziju tamo u skladu sa Pravilnikom o posrednicima, a o čemu nemamo konkretnih saznanja niti to treba da interesuje naš klub.

Zbog svega gore navedenog koristimo ovu priliku da predstavnicima svih medija u Srbiji pošaljemo i apel i molbu da se suzdrže od iznošenja u javnost neproverenih i neistinitih tvrdnji čime nanose štetu i FK Crvena zvezda i sportu u celini. Za sva pitanja koja ih interesuju treba da se obrate našoj službi za odnose sa javnošću, a FK Crvena zvezda će zbog armije svojih navijača na sva pitanja i odgovoriti u duhu transparentnosti na zvaničnim konferencijama za medije, ali ne u montiranim zlonamernim tv emisijama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online