Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.06.2010.
22:29 >> 23:37h
Vestionline A

Meksikanci "oladili" Francuze

Fudbaleri Meksika pobedili su Francusku rezultatom 2:0 (0:0) u poslednjem meču drugog kola grupe A na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Golove za Meksikance postigli su Ernandez u 64. i Blanko u 79. minutu sa penala, čime su doveli svojoju selekciju na prag plasmana u narednu rundu, dok vicešampioni iz Nemačke 2006. praktično završavaju takmičenje.

Prvo poluvreme nije obilovalo preterano dobrom igrom i lepim akcijama. I jedni i drugi igrali su stegnuto, sa pretenzijama da se ostvari dominacija na sredini terena. Francuzi su imali blagu incijativu koja je, kao i u prethodnim utakmicama, bila jalova i bez opasnih akcija za gol rivala.

Iako je Domenek počeo meč sa Riberijem i Maludom po bokovima i Anelkom u špicu, ni takva formacija nije pokazala nikakav rezultat u ofanzivi. Meksikanci su uspeli da u nekoliko navrata dođu do prilike za udarac, ali nije bilo opasnosti po gol Lorisa.

Nastavak meča doneo je još beživotniju igru Francuske, dok su Meksikanci preuzeli kontrolu, pre svega na sredini terena. čini se da je prelomni momenat meča bio ulazak u igru Havijera Ernandeza, koji je u 64. minutu odlično izbegao ofsajd zamku Erika Abidala, predribalo Uga Lorisa i lagano zatresao mrežu - 0:1.

Od tog trenutka Francuzi maltene nisu više postojali na terenu, a Meksikanci su odličnom igrom uspeli da iskontrolišu sve prilaze svom golu, a iz kontranapada su u nekoliko navrata došli do odličnih prilika za gol. Deset minuta pre kraja meča Barera je odlično prodro u kazneni prostor, obišao je Abidala, koji ga je srušio i sudija je svirao penal. Siguran je bio veteran Kuatemok Blanko za konačnih 2:0. Blanku je to bila jubilarna 120. utakmica u dresu Meksika.

Ovim trijumfom, Meksikanci su došli u priliku da zajedno sa Urugvajem prođu u osminu finala. Oni se sastaju u poslednjem kolu grupe A i ako se meč završi nerešeno, oba tima idu dalje. Francuzima ostaje teorija, ali i ona će nestati ako sa više razlike ne pobede domaćina Južnu Afriku u poslednjem kolu.

Selektor Francuske Rejmon Domenek izjavio je posle poraza da je njegovom timu potrebno čudo u poslednjem kolu kako bi prošao u osminu finala.

"Igrači su imali dobru nameru, želeli su da pobede. Međutim, nešto je krenulo naopako i sve se srušilo. Znam šta je to nešto, ali neću reći vama, već igračima u svlačionici. Svakom igraču bi trebalo da bude čast što igra za svoju zemlju na ovakvom takmičenju. Imamo još jedan meč da odigramo, a u njemu će nam biti potrebno čudo za plasman u drugi krug. Ubijen sam u pojam zbog toga, ali šta da radim sada? Moramo da se skoncentrišemo i pokušamo da pobedimo, kako bi koliko-toliko osvetlali obraz nacije", rekao je Domenek posle utakmice.

Selektor Meksika Havijer Agire izjavio je posle pobede da je njegov tim ostvario jednu od najvećih pobeda u istoriji.


"Pobedili smo veliku selekciju Francuske po prvi put u istoriji. Odigrali smo dobar, izbalansiran meč. Bilo je teško u prvom poluvremenu, kada su nas malo stisli. Ipak, oslobodili smo se u nastavku i došli do naše igre. Tri meseca zajedno radimo na ovom projektu i pokazali smo organizovanost i potencijal. Okrećemo se meču sa Urugvajem, u kojem želimo da obezbedimo zacrtani cilj - plasman u osminu finala", rekao je Agire.

Francuska - Meksiko 0:2 (0:0)
Strelci: Ernandez 64', Blanko 79'pen. Stadion: Piter Mokaba. Gledalaca: 55.000. Sudija: Al Gamdi (Saudijska Arabija). žuti kartoni: Tulalan, Abidal (Francuska), Franko, Huarez, Moreno, Rodrigez (Meksiko).

 

 

FRANCUSKA: Loris, Sanja, Evra, Abidal, Galas, Tulalan, Dijabi, Maluda, Riberi, Govu (Valbuena 69'), Anelka (Žinjak 46'). Selektor: Rejmon Domenek.
MEKSIKO: Perez, Rodrigez, Salsido, Markez, Osorio, Torado, Moreno, Huarez (Ernandez 55'), Dos Santos, Vela (Barera 31'), Franko (Blanko 62'). Selektor: Havijer Agire.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online