Petak 28. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.06.2010.
18:44
Vestionline A

Antić: Energijom do pobede!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je danas da ima poverenja u svoje igrače pred duel sa Nemačkom u drugom kolu grupe D na Mundijalu u Južnoj Africi, ali i da nikako ne sme da se potceni veliki rival.

Srbija je na startu Svetskog prvenstva poražena od Gane 1:0, dok je Nemačka pregazila Australiju sa 4:0.

"Ne smemo da dozvolimo da nas teret koji imamo obeshrabri pred dalje obaveze. Svaki igrač mora da pruži bolje nego inače kako bi stekli neophodnu energiju za pobedu. Nemačka je najviše pokazala u prvoj rundi takmičenja. Imaju odličan balans u ekipi, sa nekoliko vrhunskih mladih igrača koji daju ton ekipi. Spremni su za budućnost, ali ne želim nikoga od njih da izdvojim jer su odličan tim pre svega", rekao je Antić na konferenciji za medije.

"Posle utakmice sa Ganom raspoloženje nam je dva dana bilo u minusu. Uspeli smo da odradimo nekoliko treninga i individualnih sastanaka, tako da verujemo da smo probudili ego kako bismo protiv Nemačke pružili više nego što možemo", istakao je strateg "orlova".

Selektor Antić, i pored toga što će se nameriti na jednog od glavnih kandidata za "zlatnu boginju", apostrofirao je da će se u krajnjoj liniji ipak pitati Srbija.

"Objektivno, u zavisnosti od ostalih rezultata u grupi možda bi nam i nerešen rezultat odgovarao. Međutim, trener sam koji traži više od prosečnosti. Svesni smo činjenice da u prvom meču nismo bili na potrebnom nivou, ali sam ubeđen da će nam ova prelepa priroda pomoći da pronađemo dodatnu inspiraciju. Kao selektor osećam se dobro i činim sve da ekipu najbolje pripremim za meč", kazao je Antić.

On je još dodao da se nada lepom vremenu u Port Elizabetu, gde je prethodnih dana padala obilna kiša, koja je onemogućila obe selekcije da treniraju na glavnom terenu stadiona.

"Mislim da je loše vreme iza nas, a prezadovoljan sam trenutnim stanjem. Temperatura je dobra i zadovoljni smo uslovima u ovom gradu. Najvažnije je da teren bude u dobrom stanju za igru", rekao je Antić.

Selektor je još jednom potvrdio da će suspendovanog Aleksandra Lukovića na poziciji štopera zameniti Neven Subotić.

"Pošto nam je Ivica Dragutinović povređen, nema sumnje da je u ovakvoj situaciji Subotić prva opcija. Međutim, ostalih deset aduta neću otkriti", rekao je Antić.

Duel sa Nemcima počinje u petak u 13,30 sati.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online