Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.11.2016.
11:43
politika A

Tomislav Sivić: Ja sam moralni pobednik, mnogi mi duguju izvinjenje

"Kada sa Mrkelom i Pižonom popijete kafu, to vam je kao da ste pročitali dve knjige"

FS Srbije
VREME SLAVLJA: Tomislav Sivić, Čavrić i Ožegović

Proslavili su Ljubinka Drulovića i Veljka Paunovića a sledeći trener koji bi mogao da ostvari uspeh karijere na krilima zlatne generacije srpskog fudbala je Tomislav Sivić. Srpski fudbaleri rođeni 1994. godine i mlađi su najtalentovanija generacija koju je naš fudbal imao u poslednjih nekoliko decenija. Neki od njih imaju osvojeno evropsko i svetsko zlato...

Narednog leta ih čeka poslednje zajedničko takmičenje pre nego što pređu u A tim i tamo preuzmu konce igre. U Poljskoj će jurišati na evropsku krunu u konkurenciji maldih selekcija pošto su se preko baraža plasirali među 12 najboljih.

Čini se da Orlići nisu bili ni blizu svog maksimuma u minulim kvalifikacijama zbog čega su mnoge oči uprte bile u selektor Tomislava Sivića koji je na toj fundkciji nasledio MladenaDodića. Sivić je uspeo da ispuni glavni cilj i plasira se na EP, ali teže nego što se očekivalo.

FS Srbije
Vera u sopstvene mogućnosti: Tomislav Sivić

Pogotovo je posle poraza od Slovenije izgledalo da bi najtalentovanija srpska generacija mogla da izvisi za plasman u Poljsku.
„Tada su nas mnogi precrtali, ali nisam gubio veru u uspeh. Ova reprezentacija je prolazila teške i mnogo teške trenutke, ali se na kraju svi zajedno osećamo kao apsolutni pobednici. Znao sam da iza sebe imam grupu fudbalera koja je željna uspeha. Mnogi su mi govorili za te igrače da ovakvi i onakvi, a oni su za mene pravi fudbalski heroji. Odgovorno tvrdim, to su divni maldi ljudi koji puno obećavaju i mnogo vole svoju zemlju“, kaže Sivić u razgovoru za Politiku.

FS Srbije
Pozitivni subotički vetrovi: Tomislav Sivić

Siviću se nisu dopale kritike tokom kvalifikacionog ciklusa...
„Mada je bilo i žestokih pritisaka i svakakvih radnji. Bilo je i onih koji su bili žestoki kritičari, pa su se javno izvinili. Jedan od njih je Vladimir Matijašević, sportski direktor Čukaričkog koji je ovim činom pokazao da je fudbalski čovek i da svako od nas ima pravo na grešku. Naravno, ima ih još koji treba da mi se izvinu, pa čak i neki televizijski mediji koji su me napadali od prvog dana. Zato smatram da sam na kraju moralni pobednik. Nastavio sam posao iako su mnoge moje kolege posle poraza od Slovenije videle šansu da uskoče na moje mesto. Neki su se i uplašili velikog zadatka“.

FS Srbije
JEDINSTVENI: Stručni štab "Orlića"

Starteg Orlića kaže da je imao problem što neki od reprezentativaca ne igraju u svojim klubovima.
„Moram da priznam da imam jednu veima interesantnu grupu igrača. Jaki smo kao kolektiv, kod nas zaista caruje drugarstvo. Ako se malo bolje pogleda statistika, Andrija Živković praktično godinu dana nije igrao u Benfiki, a u reprezentaciji je imao kakvu takvu mintažu. Gajić ne igra u Bordou, a u reprezentaciji je bio najstandardniji. To se isto odnosi i na mnoge druge igrače“.

FS Srbije
Na tutulu u Poljskoj: Mlada reprezentacija Srbije

Sivić da ponosom ističe da je uprkos nekim teškim trenucima ostao dosledan sebi i svojoj trenerskoj filozofiji.
„Iskreno, potpuno sam svestan svoje situacije, ostao sam dosledan svakoj odluci i svom fudbalskom opredeljenju. A to je danas za trenera najteže. Moja fudbalska filozofija je da uvek budem bolji od protivnika i da dam gol više“.

Bivši trener Smedereva, Voždovca i brojnih klubova u Mađarskoj i na Farskim Ostrvima kuje planove za nastavak selektorske karijere.
„Imam ugovor koji se automatski produžava za još godinu dana u slučaju plasmana na EP. Najpre želim da se dobro odmorim i da već narednih dana sa vodećim ljudima našeg fudbala sednem da napravimo planove. Takođe, sa nestrpljenjem iščekujem žreb u Krakovu 1. decembra“

FS Srbije
Odušaj: Slavlje "Orlića" posle plasmana na EURO u Poljskoj 2017. godine

Sivić je posebno zadovoljan saradnjom sa pojedinim funbkcionerima u FSS.
„Mitar Mrkela i Vladimir Petrović Pižon su sjajni ljudi. Kada sa njima popijete kafu, to vam je kao da ste pročitali dve knjige. Video sam da imaju dobru u iskrenu nameru i hvala im na tome“.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online