Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 13.11.2016.
13:46
M. Topalović - Vesti A

Levandovski konačno otkrio istinu o neostvarenom transferu u Zvezdu

Superstar Bajerna konačno otkrio kakva je istina o glasinama da je 2006. godine bio blizu prelaska na Marakanu

Instagram
UVEK U DRUŠTVU: Robert Levandovski (desno)

Jedan od najboljih napadača današnjice, fudbaler Bajerna Robert Levandovski, bio je nedavno gost u Srbiji u sklopu jedne marketinške akcije, a tom prilikom prisetio se i čuvene priče da je svojevremeno trebalo da pređe u Crvenu zvezdu.

Tu priču prvi je u javnosti objavio Mirko Poledica, predsednik sindikata profesionalnih fudbalera ”Nezavisnost”, koji je deo karijere proveo u Poljskoj, a prema njegovim rečima nudio je Levandovskog Zvezdi 2006. godine, kada je on imao 18 godina.

Poledica je izjavio da je maltene Zvezda odbila da dovede Levandovskog, ali Poljak ima nešto drugačiju verziju priče.

– Mirka Poledicu sam upoznao dok sam igrao u varšavskoj Legiji i sećam se da mi je dosta pomogao tada kao saigrač. Ponudio je pomoć takođe i kada sam menjao klub, ali predlagao je nešto drugo od onog što sam ja zamislio i prosto nije došlo do saradnje u tom smislu.

– Sećam se da sam se u tom trenutku povredio i da mi je Mirko jako pomogao. Međutim, što se tiče kluba znao sam šta želim. Tako da je vrlo moguće i da je Crvena zvezda bila jedna od opcija, ali prsto to nije bio moj izbor u tom trenutku“, poručio je napadač Bajerna – rekao je Levandovski za Blic o legendi da je trebalo da obuče dres Zvezde.

ŠTA JE POLEDICA REKAO O TOME DA JE LEVANDOVSKI BIO BLIZU ZVEZDE?

– Tačno je da sam Robija, kako ga je zovem, ponudio Crvenoj zvezdi. Sećam se bila je to 2006.godine, trenirao sam zbog nekih dešavanja u klubu sa drugim timom Legije… Na prvom treningu sam video “zver” od napadača. Dete od 18-godina je imalo sve karakteristike vrhunskog centarfora. Prava “zmija” – pričao je tada Poledica i otkrio detalje razgovora sa Goranom Mazom Vasilijevićem.

– Mazo, imam jedno čudo od igrača iz Legije, uzmite to dete, pogledajte ga sedam dana. Ništa ne bi koštao Crvenu zvezdu, pošto sam bio u sjajnim odnosima sa Robijem on bi spavao u mom smeštaju u Beogradu. Međutim, nisam naišao na reakciju sa druge strane. Donekle je to i razumljivo.

– Maza mi je rekao da Poljak koji nije prošao u Legiji, ne može da igra u Crvenoj zvezdi. Već tada su počela potcenjivanja, iako je Legija u tom trenutku bila bolji i tim i klub od Crvene zvezde. Razumem ja da je Levandovski tada bio totalni anonimus, praktično poluprofesionalac… Ali Zvezdu ništa nije koštalo da ga proba. On bi u tom trenutku pristao na ugovor od 1.000 evra mesečno – ispričao je Poledica pre nekoliko godina.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online