Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.11.2016.
20:10 >> 22:53h
Vestionline A

Veliki bod "orlova": Mitrović utišao Kardif

Kad je teško - MitroGOL. Napadač "orlova" Aleksandar Mitrović doneo je u 86. minutu veliki bod (1:1) Srbiji u Kardifu protiv Velsa, u četvrtom kolu kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. godine. Domaćin je bio bolji, imao više prilika, ali sreća prati hrabre, a to su ovoga puta bili izabranici Slavoljuba Muslina.

Reuters
Mitro's on fire: Aleksandar Mitrović doneo veliki bod Srbiji u Kardifu

Nije briljirala naša reprezentacija. Naši reprezentativci igrali su bojažljivo, jalovo, Mitović se nije video na terenu do tog 86. minuta, ali to je golgeter. Jedan dobar centaršut Rukavine bio je dovoljan napadaču Njukasla za veliko slavlje Srbije. 

Manje od 60 sekundi pre izjednačujućeg gola za "orlove", Geret Bejl je izašao sam ispred Stojkovića, ali je pogodio stativu. Kazna je usledila u narednom napadu. Na stadionu u Kardifu - muk!

Do tog, za nas srećnog 86. minuta, Srbija u nastavku nije imala nijednu priliku. Velšani su umrtvili igru, pokušavali da zadrže prednost, ali na sreću, nisu uspeli. Poveli su domaćini golom Beljla u 30. minutu posle velikog kiksa Matije Nastasića, koji je predao loptu Robsonu Kanua, a ovaj dodao loptu do asa Reala koji lako matira Stojkovića.

Pre vodećeg gola Velšana, Srbija je mogla do gola, kada je šut Branislava Ivanovića Tejlor izbacio sa gol linije. Osim nekoliko pokušaja Kostića u prvom poluvremenu, jedino vredno paženje bio je šut Matića sa 20 metara koji je golman Henesi odbio.

Činilo se u nastavku da je Vels blizu pobede, i bio je, ali Mitrović je trećim golom u kvalifikacijama dokazao da je u sjajnoj formi.

Posle četiri kola u Grupi D vodi Republika Irska sa 10 bodova, Srbija ima 8, Vels 6, Austrija 4, Gruzija 2, a Moldavija samo bod.

PROČITAJTE TOK MEČA!

90+3. minut - Gotova je utakmica, veliki bod Srbije.

86. minut - GOOOOL, Aleksandar Mitrović je glavom doneo izjednačnje Srbiji, sjajan gol posle centaršuta Rukavine. Treći pogodak u kvalifiakcijama za napadača Njukasla. Nige ga nije bilo 85 minuta, a onda jedan sjajan potez, to je MitroGOOOOL.

85. minut - Geret Bejl je pogodio stativu.
80. minut - Bila je gužva u šesnaestercu Velsa, ali lopta nije došla do Mitrovića, koji nije uspeo nijedan šut da uputi ka golu domaćina.
77. minut - Velšani pokušavaju da umrtve igru, što im polazi od noge, ništa se ne dešava u Kardifu.
70. minut - Poslednjih nekoliko minuta, Srbija pokušava, ali jalovo. Katai je ušao u igru umesto Kostića.
60. minut - Srbija bez konkretne akcije, nema ideja, Velšani zasad lako čuvaju stečenu prednost.

49. minut - Bejl je pokušao sa 30 metar aiz slobodnog udarca, ali je Stojković bio na pravom mestu i dobio loptu. Domaćin bolji na startu drugog poluvremena.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.
45+3. minut - Gotovo je prvo poluvreme - 1:0 za Velšane.
45+1. minut - Žuti karton za Nastasića, propustiće naredni meč.
45. minut - Bomba Matića sa 20 metara, ali samo u golmana Henesija.
40. minut - Naš najbolji fudbaler je jop van terena, ukazuje mu se pomoć, Srbija trenutno sa 10 igrača. Pitanje je da li će Tadić moći da nastavi meč, možda mu je i nos polomljen? Ipak, vratio se u igru Tadić.

35. minut - Dušan Tadić je dobio žestok udarac od Tejlora.Krvavi naš fudbaler. As Reala Geret Bejl je dobio žuti karton zbog prigovora.

32. minut - Nova šansa za domaćina. Robson Kanu je glavom šutirao pored gola Stojkovića, posle centaršuta Bejla.

30. minut - GOOOL, vodi Vels, strelac je Geret Bejl. Velika greška Matije Nastasića, Robson Kanu je oduzeo loptu našem štoperu, dodao loptu do asa Reala, koji levicom sa ivice šesnaesterca matira Stojkovića.

27. minut - Novi pokušaj Filipa Kostića, ali loša završnica veziste Hamburgera.
22. minut - Srbija sve otresitija, Kostić je pokušao, ali je loše šutira sa ivice šesnaesterca.

17. minut - Velika prilika za Srbiju. Posle kornera Bane Ivanović je bio najviši u skoku, ali je Tejlor na gol linije grudima spasio vođstvo Srbije.

16. minut - Srbija bez prilike. Nema ni inicijative domaćina. Igra se na sredini terena, nema mnog uzbuđenja, osim šuta Bejla.

11. minut - Prva šansa za domaćina. Bejl šutira slabijom, desnom nogom sa 16 metara, ali lopta je otišla daleko iznad gola. Sreća po Stojkovića. 

5. minut - Velšani imaju incijativu. Prva pretnja iz kornera po Stojkovića, ali je Milivojević otklonio opasnost.
1. minut - Utakmica je počela.

VELS: Henesi, Ganter, Čester, Vilijams, Tejlor, Alen, Lidli, Bejl, Remzi, Robson Kanu, Voks.

SRBIJA: Stojković, Rukavina, Ivanović, Nastasić, Obradović, Maksimović, Matić, Milivojević, Kostić, Tadić,  Mitrović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online