Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.11.2016.
11:02
Tanjug, Vestionline A

Večeras mladi fudbaleri Srbije i Norveške u baražu za EP

Prva utakmica baraža za plasman na prvenstvo Evrope, između mladih fudbalskih reprezentacija Srbije i Norveške, biće odigrana večeras od 18 sati na stadionu Partizana.

fss.rs
Optimista: Tomislav Sivić

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Tomislav Sivić prihvatio je ulogu favorita protiv Norveške u baražu za Evropsko prvenstvo i poručio da protivnik mora da bude svestan da protiv sebe ima evropske i svetske šampione.

- Dolazi nam najvažniji meč ove godine, svesni smo njegovog značaja i uloga plasmana na Evropsko prvenstvo. Dobro smo se spremili i sutra ćemo to dokazati protiv dobre reprezentacije. Norvežani dolaze na naš teren, u zemlju šampiona i moraju to da osete - rekao je Sivić na konferenciji za medije u prostorijama FSS na Terazijama.

On je istakao da zbog povreda u prvom duelu sigurno neće igrati Miloš Veljković i Mihailo Ristić, a najverovatnije ni Marko Grujić, koji bi trebalo da bude spreman za revanš.

- Veljković nije mogao da dođe, ali je Verder poslao njegovu dijagnozu i prihvatili smo je. Grujić je došao, odradio je trening, ali mnogo je realnije da odigra drugi meč. Nećemo moći da računamo ni na Ristića zbog povrede, ali je konkurencija jaka i drugi momci će iskoristiti šansu - rekao je Sivić i dodao da će umesto Veljkovića u startnoj postavi igrati Vukašin Jovanović.

Na pitanje novinara kako komentariše činjenicu da Srbija bolje igra u gostima, Sivić je imao spreman odgovor:

- Imamo problem sa fizičkom pripremom i uglavnom smo prve utakmice u ciklusu igrali u gostima. Zato ćemo duele sa Norvežanima podeliti na četiri poluvremena, pa će tamo i minutažu dozirati pojedinim igračima - kazao je Sivić i osvrnuo se na Norvežane.

- Poštujemo ih, ali ne bismo smeli da ih precenimo. Mi se pitamo i želimo da pokažemo da imamo mnogo naših "Edegarda" i igrača koji igraju u velikim timovima poput Benfike, Zenita, Lacija... Imamo sa čim da pretimo i ne bežimo od uloge favorita.

Kako je naveo, cilj je pobeda bez primljenog gola.

- Da li bih bio zadovoljan sa 1:0? Nisam se bavio rezultatom, nismo navikli da kalkulišemo. Tako je bilo i protiv Italije u gostima i nadam se da će nam se sada vratiti za ispuštenu pobedu - zaključio je Sivić.

Desni bek Milan Gajić pozvao je navijače da pruže podršku sa tribina i nose ih do trijumfa.

- Mnogo smo prethodnih dana pričali za medije, a sada je poruka svih nas je da ćemo razgovarati na terenu. U prošlosti smo pokazali da narod ima šta da vidi od nas. Sutrašnja utakmica je pečat ove generacije i pozvao bih navijače da nas podrže na stadionu - poručio je fudbaler Bordoa.

Revanš je četiri dana kasnije u Dramenu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online