Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.11.2016.
14:09
M. Topalović - Vesti A

Prosečni navijač "redsa" optimistički ponavlja "Delboyevu" dosetku još od 1990. godine

Strašna je konkurencija na Ostrvu, prošle sezone je maleni Lester ispisao istoriju, može li Nemac da vrati delić Liverpulove, ostaje da se vidi

Reuters
NAJAVA RENESANSE: Jirgen Klop

“Sledeće godine u ovo vreme bićemo prvaci!”, parafrazu dovitljivog "Delboya Trottera" iz popularnih Mućki, prosečni navijač Liverpula optimistički ponavlja još od 1990. Nisu (još) prvaci, niti je prvenstvo blizu kraja. Ali sada već dugogodišnja mantra obožavaoca engleskog velikana, da bi ovo mogla biti njihova sezona, ima debelu podlogu.

Baš kao što su "crveni" imali ekipu ekipu i 2014. predvođenu Luisom Suarezom, koja je tri kola pre kraja prepustila vrh Mančester Sitiju. Tada se dogodio možda i najteži trenutak u karijeri legendarnog  Stivena Džerarda. Kapiten se, kao zadnji igrač na utakmici s Čelsiem, okliznuo i otvorio put Dembi Ba da se prošeta do gola Liverpula.

- Okliznuo sam se u kritičnom trenutku, zaista okrutno za mene - govorio je Džerard godinu kasnije i dodao:

- Ne prođe ni dan, a da ne pomislim što bi se dogodilo. Da li stvari bile drugačije, možda i bi, ne znam.

Taj trenutak potopio je brod kluba s Enfilda, a vetar je punom snagom duvao u jedra u 57 kilometara istočnijem Mančesteru. Ne onom omraženom rivalu s Old Traforda, nego građanskom, potpomognutom šeikovim petro-dolarima. Posle 11 uzastopnih pobeda, Rodžersove trupe, koje su igrale najlepši fudbal na Ostrvu, posle 2:0 poraza od Čelsia, u predzadnjem kolu remizirale su s Kristal Palasom i poslale trofej Agueru i društvu.

Posle nesrećnog epiloga, Suarez se presleio u Barseloni, godinu posle Brendan Rodžers u škotski Seltik, a na velika vrata u Liverpul je stigao Jirgen Klop. Prva sezona protekla je u sklapanju ekipe i upoznavanju s engleskim fudbalom, dok je ova godina ponudila drugačiju priču. Nemac je čvrsto uhvatio uzde i doveo ih na vrh Premijer lige

U gradu Bitlsa, sada primat ima "heavy metal", ne kao muzički pravac, nego filozofija fudbala koju je Klop "zaštitio" još tokom dortmundskih dana. Njegov fudbal ima osnovu na visokom i stalnom pritisku, fudbal u kojem se uvek traži pogodak više. Liverpul je najviše postigao (30), ali i primio (14) golova među prvih sedam timova engleske Premijer lige. Takva "jurnjava" po terenu iziskuje puno energije, pa bi problem mogle biti povrede glavnih igrača i “tanka” klupa. Olakšanje je što klub s Enfild Rouda ne igra u Evropi, za razliku od glavnih konkurenata.

Godinama je Liverpul bio najtrofejniji klub, u vitrinama Enfilda stoji 18 titula prvaka, sedam FA kupova, pet pehara za prvaka Evrope, tri Kupa UEFA... Ali, već neko vreme prašina je na policama, a titula najtrofejnijeg pripala je Mančester Junajtedu. Poslednja značajna titula sletela je na njihovu adresu 2005, u mitskom dvoboju u Istanbulu protiv Milana. Premalo za klub takvog renomea.

U ovogodišnjoj Premijer ligi odvija se bitka nekih od najbriljantnijih trenera današnjice. Konte s Čelsiem, Guardiola za kormilom Sitija, Murinjo u Junajtedu i starosedeoc Arsen Venger u Arsenalu. Strašna je konkurencija na Ostrvu, a prošle sezone je maleni Lester ispisao istoriju. Može li Klop da vrati delić Liverpulove slave, ostaje da se vidi.

Trenutno stvari izgledaju dobro, ovo bi stvarno mogla biti Liverpulova godina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online