Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.06.2010.
22:32 >> 23:32h
Vestionline A

Forlan srušio Južnoafrikance

Fudbaleri Urugvaja pobedili su domaću Južnu Afriku rezultatom 3:0 (1:0) u prvom meču drugog kola grupe A na Svetskom prvenstvu.

Strelci za Urugvajce bili su Dijego Forlan u 24. i 80. minutu sa penala i Alvaro Pereira u poslednjim trenucima utakmice.

Domaćini Svetskog šampionata bolje su počeli meč, angažovanijom igrom na sredini terena, ali bez prilika za gol. Kako je vreme odmicalo Urugvaj je dolazio do izražaja, fudbaleri nekadašnjeg dvostrukog šampiona sveta su preuzeli kontrolu nad utakmicom i sigurnom igrom na sredini terena neutralisali su atake Južne Afrike.

Urugvaj je do prednosti došao prelepim golom Dijega Forlana u 24. minutu. Napadač madridskog Atletika je prihvatio loptu na oko 30 metara od gola Južnoafrikanaca, napravio korak-dva ka golu i potom uz pomoć jednog defanzivca "bafana bafane" savladao nemoćnog Kunea za vođstvo od 1:0. U nastavku prvog dela igre, Urugvajci su imali još jednu priliku za gol ali Luis Suarez nije uspeo da zatrese mrežu domaćina.

U drugom poluvremenu nije viđen preterano lep i atraktivan fudbal. Južna Afrika je pokušala da dođe do igre koja bi joj omogućila da stvori barem priliku za postizanje gola, ali u tome nije uspela o čemu svedoči podatak da igrači domaće selekcije nijednom nisu uspeli da šutnu u okvir gola Muslere.

Sa druge strane, Urugvaj se oslonio na igru sa pet veznih igrača kako bi što bolje zatvorio prilaze golu i što duže držao loptu u svom posedu, a u situacijama za kontru odlično se transformisao u ekipu sa tri špica.

U nekoliko navrata Urugvajci su mogli da dođu do još jednog gola kojim bi rešili meč, ali nije bilo dovoljno dobre saradnje u završnici akcija. Ipak, deset minuta pre kraja meča Urugvaj dolazi do novog gola. Suarez je vešto izbegao ofsajd zamku, uspeo da prevari golmana Kunea koji ga obara a sudija svira penal i isključuje čuvara mreže domaćih. Siguran je Forlan za 2:0.

U poslednjim trenucima utakmice Urugvaj dolazi do konačnih 3:0, a strelac je Alvaro Pereira na dodavanje Suareza. Prethodno je loptu loše procenio rezervni golman Džozefs.

Ovom pobedom Urugvaj se približio prolasku u osminu finala, dok je Južna Afrika praktično ostala bez šansi za drugu rundu. Za to joj je potrebna pobeda nad Francuzima u poslednjem meču, ali i odgovarajući rasplet na drugim mečevima.

Dvostruki strelac Dijego Forlan, izjavio je da ovaj trijumf dodatno podiže samopouzdanje njegovom timu pred nastavak takmičenja.

"Drago mi je zbog golova koje samo postigao, ali je još važniji način na koji je ekipa delovala na terenu. Pobedili smo i to je ono što treba da nas čini srećnim i podigne nam samopouzdanje pred poslednji meč u grupi. Ceo svet je imao priliku da vidi odličnu partiju Urugvaja. Mislim da nam je ova pobeda praktično otvorila vrata drugog kruga", rekao je igrač meča Forlan.

Južna Afrika - Urugvaj 0:3 (0:1)
Strelac: Forlan 24', 80'pen, A. Pereira 90'. Stadion: Loftus Versfeld. Gledalaca: 52.000. Sudija: Busaka (švajcarska). žuti kartoni: Pijenar, Dikgačoi (Južna Afrika). Crveni karton: Kune (Južna Afrika).

JUŽNA AFRIKA: Kune, Gaksa, Masilela, Mokoena, Modise, Kumalo, Letšolonjane (Moriri 57'), Dikgačoi, Pijenar (Džozefs 79'), Mfela, Čabalala. Selektor: Karlos Alberto Pareira.
URUGVAJ: Muslera, Lugano, Godin, Arevalo, M. Pereira, A. Pereira, Perez (Gargano 90'), Fusile (A. Fernandez 71'), Kavani (S. Fernandez 89'), Suarez, Forlan. Selektor: Oskar Tabarez.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online