Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.11.2016.
11:35
M. Topalović - Vesti A

Radović rešeta Navasa

Srbin ponovo strelac za Legiju protiv Reala u Ligi šampiona

Reuters
Koban po "kralja": Miroslav Radović

Kejlor Navas protiv Srbina Miroslava Radovića 0:2! Posle penala u  Madridu legendarni napadač Legije postigao je fantastičan pogodak u Varšavi. U 58. minutu doneo je izjednačenje posle dva šokantna gola "kraljevskog kluba". Prihvatio je loptu na levoj strani, "vukao" je nekoliko metara, a onda snažno i precizno šutirao kao na "malom fudbalu" - špicem! Bio je to njegov četvrti gol na poslednjih pet zvaničnih utakmica. I pored sjajnog pogotka, zbog nedostatka kondicije, zamenjen je u 77. minutu Aleksandrom Prijovićem.
Meč u Varšavi bio je za prave fudbalske gurmane i jedina je šteta što na stadionu Poljske armije, zbog suspenzije, nije bilo navijača. Jacek Magiera i pomoćnik Aleksandar Vuković probudili su kvalitetan tim koji je na početku sezone delovao kao uspavana lepotica dok je na klupi bio Besnik Hasi. Miroslav Radović nije bio jedini Srbin na terenu. Nemanja Nikolić se 70 minuta rvao sa odbranom španskog giganta koji je bio oslabljen neigranjem šest prvotimaca. 
Aleksandar Prijović bio je asistent Francuzu Mulinu za 3:2 sedam minuta pre kraja utakmice.
Od 0:1 već u 1. minutu, pa 0:2 u 35, domaćin je uspeo da stekne prednost, ali je na kraju bilo 3:3. Što se tiče Poljaka - istorijski remi, koji je pokvario planove Madriđanima, jer će morati još da "zapnu" da bi i teoretski obezbedili plasman u osminu finala. Teško je poverovati da neće uspeti u tome već u narednom kolu, kada idu u goste "komšijskom" Sportingu iz Lisabona. Legija gostuje u Dortmundu i ukoliko ne bude iznenađenja u petom Poljaci će u poslednjem kolu na svom terenu pobedom protiv lisabonskih "lavova" tražiti prolaz u Ligu Evrope. 
Trener Reala Zinedin Zidan preuzeo je krivicu na sebe posle iznenađujućeg remija u Varšavi gde je Mateo Kovačić Špancima doneo bod:
- Nisam iznenađenjen kako su se stvari odvijale u čudnoj utakmici. Nismo odigrali kako smo očekivali pred praznim tribinama i nema izgovora. Kada postigneš dva gola ne smeš da skineš papučicu sa gasa. Bilo je teško i moja je krivica za ovaj rezultat.
Francuski trener dodao je da veruje da je Real mnogo naučio iz utakmice sa Legijom, kako se ne bi dešavalo da ne privede mirno utakmicu kraju.
- Kada imaš 2:0 moraš da razmišljaš, da igraš opreznije i zatvorenije, ali mi nismo to uradili. Moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu. p
Jedan od najboljih igrača "kraljevskog kluba" Geret Bejl kaže da je bilo teško igrati na praznom stadionu:  
- I pored toga ne smemo da tražimo opravdanja. Nismo srećni zbog rezultata, ali stvari mogu da se isprave. Kažnjeni smo jer smo izgubili koncentraciju posle 2:0 i siguran sam da smo naučili lekciju.
Zoran Tošić je igrao za CSKA do 71. minuta u Monaku gde je carevao oporavljeni Falkao. Bio je najzaslužniji za glatkih 3:0 tako da je Akinfejev primio gol i na 41 uzastopnom meču u Ligi šampiona. "Armejci" su i dalje u igri ako ne za drugo, ono bar za treće mesto.
Andrija Pavlović je sa klupe Kopenhagena odgledao remi protiv Lestera. U narednom kolu Danci dočekuju Porto pa idu prežaljenom brižu. Pavlović i dugovi imaju realne izglede da se dokopaju nokaut faze. "Lisice" su postale prvi tim koji u prva četiri meča u Ligi šampiona nije primio gol. 
U Dortmundu je za Sporting od 78. minuta, umesto Ruiza, zaigrao Lazar Marković. Portugalci nisu uspeli da osvoje bod koji bi im puno značio. Sa Legijom će se boriti za plasman u Ligu Evrope.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online