Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.06.2010.
22:22
Vestionline A

Brazil teško izašao na kraj sa Korejom

Fudbalska reprezentacija Brazila pobedila je Severnu Koreju rezultatom 2:1 u prvom kolu grupe G na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Petostruki šampioni planete slomili su otpor odličnih Korejanaca tek u drugom delu, kada su golovima Maikona u 55. i Elana u 72. minutu velike prednosti. Počasni gol za Severnu Koreju delo je Jun Nama minut pre kraja.

Kao što se i očekivalo Brazilci su imali kontrolu tokom prvog dela igre, daleko veći posed lopte, uz nekoliko opasnih udaraca ka golu Severne Koreje. Najagilniji su bili Robinjo i Maikon, dok je podbacio Kaka, koji je slabom partijom u prvom delu još jednom pokazao da je u lošoj formi. Bio je vidljiv kvalitet koji je apsolutno na strani Brazila, međutim, Korejancima treba odati priznanje za fantastičnu borbenost.

Azijski predstavnik je bio izuzetno tvrd takmac, sa odlično organizovanom odbranom, upornom kretnjom i markiranjem "karioka". Iz takve postavke na terenu, uspeli su da se nekoliko puta transformišu u napad, organizujući kontranapade, međutim, uvek je falio jedan igrač koji bi pomogao da se ozbiljnije ugrozi gol Brazilaca. Ono što je posebno ostavilo impresivan utisak je da Severna Koreja ni u jednom momentu utakmice nije pokazala strah prema petostrukom šampionu sveta.

Nastavak je počeo još žešćim atacima Brazila, koji su što pre želeli da postignu gol i tako slome uporne Korejance. Nekoliko udaraca Robinja, Luisa Fabijana i Kake nagovestilo je ono što se desilo u 55. minutu. Maikon je primio loptu iskosa sa desne strane od gola Severne Koreje i na meastralan način, iz gotovo "mrtvog ugla" savladao Mjong Guka i doveo "karioke" u prednost - 1:0. Interesantno, ovo je prvi gol jednog brazilskog defanzivca na Mundijalima još od Francuske 1998. godine, kada je Sezar Sampajo postigao gol u pobedi nad škotima 2:1.

Prema očekivanju, igra fanatičnih Korejanaca se raspala, a Brazilci su rutinskom igrom uspeli da u 72. minutu dođu do još jednog gola. Odlično dodavanje Robinja iskoristio je Elano i iz neposredne blizine bez većih problema zatresao je mrežu rivala za 2:0. Ipak, Severna Koreja je uspela da iskoristi uspavanost i opuštenost brazilske odbrane na čelu sa Lusijom, i odličnom akcijom smanji prednost golom Jun Nama u 89. minutu.

Do kraja susreta Korejanci su pokušali da načine senzaciju i dođu do izjednačenja, ali su Brazilci ipak uspeli da dođu do prvih bodova na Mundijalu.
 

Brazil - Severna Koreja 2:1 (0:0)
Strelci: Maikon 55', Elano 72' - Jun Nam 89'.

Stadion: Elis park. Gledalaca: 60.000. Sudija: Kasai (Mađarska). žuti kartoni: Ramires (Brazil).

BRAZIL: žulio Cezar, Maikon, Lusio, žuan, Bastos, žilberto Silva, Elano (Dani Alveš 73'), Felipe Melo (Ramires 84'), Kaka (Nilmar 78'), Robinjo, Luis Fabijano. Selektor: Karlos Dunga.
SEVERNA KOREJA: Mjong Guk, Jong Hjok, Jun Il, Nam Čol, Kvang čong, Jun Nam, Jong Jo, In Guk (Kum Il 80'), Čoil Jin, Jong Hak, Tae Se. Selektor: Kim Jong Hun.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online