Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.06.2010.
17:51
Vestionline A

Minimalna pobeda Japana

Fudbalska reprezentacija Japana pobedila je danas selekciju Kameruna rezultatom 1:0 u meču prvog kola grupe E na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Jedini gol na utakmici postigao je Honda u 39. minutu. Japan je bio bolji rival tokom celog meča i zasluženo je stigao do prvog trijumfa na SP.

Kamerun je u četvrtom minutu pokušao preko Etoa da dođe do šanse, ali su Japanci intervenisali i otklonili opasnost ispred svog gola. Četiri minuta kasnije velika šansa za Ejonga. Eto je prosledio loptu za Veboa, a onda je on vraća na peterac gde se Ejong nije najbolje snašao.

Japanci su prvi udarac ka golu Kameruna uputili u 14. minutu, ali je Sulejmanu odbranio udarac Honde. U narednih 20-ak minuta igralo se uglavnom na sredini terena.

Kamerun je u poslednjih 10 minuta preuzeo inicijativu, ali je Japan stigao do vođstva u 39. minutu. Macui je loptu ubacio sa desne strane, a ona je stigla do Honde, koji se sa dva metra pogodio mrežu Kameruna. Poslednju šansu u prvom delu meča imao je Kamerun, ali je Eto u 44. minutu bio neprecizan.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imao je Kamerun u 50. minutu. Eto je odlično pronašao Motinga, koji je sa 12 metara loše šutirao. Isti igrač je pokušao pet minuta kasnije, ali je bio neprecizan. Kamerun je u nastavku meča imao loptu više u svom posedu, ali bez izglednijih šansi za postizanje gola.

Japan je u 82. minutu imao odličnu šansu za postizanje gola, ali je Sulejmani odbranio udarac Hasebea. Kamerun je najveću šansu za izjednačenje imao u 86. minutu. Mbija je pogodio prečku, a na odbijenu loptu natrčao je Emano, ali je golman Japana uspeo da odbrani njegov udarac. Kamerun je do kraja meča imao inicijativu, ali nije uspeo da stigne do izjednačenja.

Selektor fudbalske reprezentacije Kameruna Pol le Gven izjavio je da je razočaran porazom od Japana.

"Ušli smo nervozni u meč. Ne znam zbog čega su se tako ponašali moji fudbaleri. Zbog nervoze izgubili smo dosta lopti. Sve je to kasnije prouzrokovalo da ne pokažemo ništa od onog što možemo. Ljut sam, jer je jedna utakmica već iza nas i više ne možemo da je vratimo", rekao je Le Gven.
 

Japan - Kamerun 1:0 (1:0)
(Honda 39')
Žuti kartoni: Abe 90' - Nkulu 72'
Stadion: Slobodna država u Blumfontejnu. Sudija: Olegario Benkverenca (Portugalija)
JAPAN: Kavašima, Tulio, Nakazava, Komano, Nagatomo, Abe, Hasebe (od 88' Inamoto), Honda, Endo, Macui (od 69' Okazaki), Okubo (od 81' Jano). Selektor: Takeši Okada.
KAMERUN: Sulejmanu, Nkulu, Basong, Mbija, Asu Ekoto, Makun (od 75' Žeremi), Ejong, Matip (od 63' Emana), čupo Motingm (od 75' Idrisu), Eto, Vebo. Selektor: Pol le Gven.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online