Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.06.2010.
15:29
Vestionline A

Protiv Nemaca moramo prevazići sebe

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je na konferenciji za novinare u hotelu "Sanisajd" u Johanezburgu da će, posle poraza od Gane na startu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, naredne dane iskoristiti da malo više poradi na psihološkom planu igrača.

Gana je do pobede stigla golom Gijana u 84. minutu s penala.

"Već sam rekao da smo na startu Mundijala bili previše nervozni. Previše stegnuti, opterećeni, pa čak i sputani, pretpostavljam zbog tog osećaja obaveze, odgovornosti. Moram da kažem da smo dominirali, imali smo više prilika, ali kada se one ne iskoriste onda obično usledi kazna. Priznajem i da nismo bili najbolji i zato u naredna dva meča moramo mnogo bolje da odigramo. Verujem da su naši momci šampioni, a šampioni su najbolji kada je najteže", rekao je Antić.

Srbija naredni meč, u petak od 13,30, igra protiv Nemačke.

"Nemci su motiv sami po sebi. Protiv Australije su potvrdili kvalitet i interesuje me kako sada da ih zaustavimo, a ne tradicija koju imamo u duelima sa njima. Ja ću probati da neke argumente igara iz kvalifikacija da iskoristim kako bih podigao moral svojim igračima", dodao je Antić.

Iskusni stručnjak je priznao da je i on "imao milion emocija" zbog debija na Mundijalu.

"Osećao sam se pravim čovekom fudbala, ali isto tako sam imao i milion nekih emocija, pa i pritisak. Probaću to da prevaziđem, jer je to možda uticalo na neke moje odluke na meču sa Ganom", izjavio je Antić i ponovo se vratio na duel sa Nemcima, koji je odlučujući za Srbiju u borbi za plasman u osminu finala.

"Od igrača očekujem da protiv Nemaca pruže više nego obično i više od proseka. Probaćemo više da igramo pas igrom i tako dođemo do prilika. Priznajem da smo doveli sebe u situaciju moranja da pobedimo. Mislim da možemo da pariramo Nemcima i imam puno poverenje u svoje igrače", rekao je Antić.

Na pitanje da li smatra da je protiv Gane postavka igre bila previše defanzivna, Antić je odgovorio:

"To je svesno urađeno jer sam želeo da skratim liniju između igrača. Zbog toga sam Krasića i Jovanovića malo povukao u nazad. Zbog toga smo imali malo manje prodora sa strane, ali zato ćemo svu energiju usmeriti ka protivničkom golu u naredna dva meča", rekao je Antić.

Selektor Srbije je na kraju kroz šalu rekao da je ostao u "dobrim odnosima" sa selektorom Gane i zemljakom Milovanom Rajevcem, koji ga je ipak nadmudrio u međusobnom duelu.

"Naravno da se ništa nije promenilo. Život nas je tako opredelio, pa smo morali da igramo. Ja sam mu čestitao na pobedi, a on je nama poželeo da pobedimo u naredna dva meča", zaključio je Antić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online