Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.10.2016.
13:52
mozzartsport.com A

Radoman žestoko po Sudijskoj komisiji: Politika, laktanje i zlatiborski lobi

Prošle nedelje je Miroslav Radoman završio misiju kao prvi čovek Sudijske komisije pošto ga je smenio Odbor za hitna pitanja FSS, a on je danas održao konferenciju za medije i pričao o problemima u Sudijskoj organizaciji FSS, prenosi "Mocart sport".

pixabay.com
 

- Dogovorili smo se, ja i predsednik,da uvedem kriterijum za izbor sudija, da delegiram sudije bez obzira na želje klubova i na gradove odakle dolaze, da napravim nove Milorade Mažiće. Kada sam video sastav Sudijske komisije, koji je bio nespojiv jer smo jedini Zoran Petrović i ja jedini bili ostvareni na osnovu onoga na terenu, a ne politike i laktanja, ostali članovi su postavljeni na inicijativu klubova, predstavnika regionalnih saveza, bivšeg predsednika FSS i ostalih želja tog trenutka bile ispoljene prema predsedniku. To ne bi bio problem da jedan od članova nije zaposlen kod potpredsednik FSS i on je analizator. Drugi je visoki funkcioner jedne stranke i nema kredibilitet da bude tu. Treći član je čovek koji je 20 godina uništavao sudijsku organizaciju sa prethodnim ljudima i sedeo sa njima i sve uradio da se ništa ne promeni i da on ispunjava želje onih koji su ga doveli na to mesto - rekao je Radoman.

On je naveo da je arbitar Bojan Nikolić naknadno stavljen na internacionalnu listu.

- Neka su me smenili. Na taj način su pokazali da nema stručnosti i profesionalnosti u FSS.  Vrhunac drskosti se desio prilikom sastavljanja internacionalnih sudija jer je promenjena mimo svih normi. A, sve zbog pritiska da se nađe Bojan Nikolić, koji ne ispunjava nijedan kriterijum, a kriterijumi su merilo koje je davalo meni pravo da odredim ko može biti internacionalac, a ko ne.

U javnosti se prethodnih dana špekulisalo da Radoman ima sukob sa najboljim srpskim arbitrom Miloradom Mažićem.

- Prvo, Milorad Mažić i Glođović su polagali kod mene. I postali su sudije pod mojim patronatom i nemam nikakav sukob. Da sam imao ne bih mu dao da me prestigne u broju derbija. Danilo Grujić i Nenad Đokić valorizuju njegov kvalitet i „švercuju“ se na njegov kvalitet. Videli ste utakmicu Čukarički - Vojvodina gde je Grujić dobio slabu ocenu i zato je sklonjen. Za Đokića kako je postao internacionalac? Prošle godine je napravljena još veća glupost kada su Mrakić i Petrović sastavljali internacionalnu listu. Grujić je dodat kao šesti jer je pri slanju je iz fudbalskog saveza otišao drugi redosled, a ispao je Milan Ilić koji je 88 godište, da bi udovoljili zlatiborskom klanu koji utiče na sva dešavanja u fudbalu. Petrović nije moga karaktera i oni su se poigrali njegovim likom i delom.

Radoman je govorio i o tome kako je FSS ostao uskraćen za 100.000 evra godišnje od UEFA.

- FSS nije potpisao konvenciju. Konvencija je ugovor sa UEFA da ćete poštovati pravila. Ona je potpisana pre 6 godina, a ta sredstva su 100.000 evra godišnje. Pritom, morate da ispunjavate uslove. Morate da smanjite listu (32), da smanjite broj posmatrača (12), da novac bude uložen u rad sudijske organizacije. Za 30 dana da li sam mogao nešto da promenim? Rekao sam da ćemo to uraditi do februara, međutim, gospodin predsednik i njegov savetnik Mrakić su tražili da lista bude 48 i 60 i za to imam dokaz. Da sam nešto pokvario - nisam - zaključio je Radoman, a preneo je "Mocart sport".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online