Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.10.2016.
11:07
Vijesti.me A

Tumbaković poziva na oprez pred Dansku

Crnogorski selektor Ljubiša Tumbaković posebno je apostrofirao prvo poluvreme, iako je u nastavku viđena rafalna paljba po kazahstanskoj mreži...

Vesti
Ljubiša Tumbaković

Prva pobeda Ljubiše Tumbakovića na klupi reprezentacije Crne Gore i to kakva - u devetogodišnjoj istoriji crnogorskog fudbalskog tima teže je stradao samo San Marino (6:0) i to u gostima.

- Izuzetno sam zadovoljan peticom, a još više igrom, koja je bila za desetku, naročito u prvom poluvremenu - bile su prve Tumbakovićeve impresije nakon meča.

Dugo je Crna Gora čekala pobedu...

- I ja sam je čekao. I nije mi lako palo čekanje, jer sam rođeni pobednik, u karijeri sam imao dosta pobeda. I evo, došla je.

Crnogorski selektor posebno je apostrofirao prvo poluvreme, iako je u nastavku viđena rafalna paljba po kazahstanskoj mreži...

- Podvlačim prvo poluvreme, iako smo vodili 1:0. Igrači su ispunili sve zadatke koje su dobili i ponosan sam na njih zbog načina na koji su izneli sve što smo se dogovorili. Imali smo manji pad u igri, od šanse Jovetića početkom nastavka do momenta kada smo dali drugi gol. Posle je bilo sve lakše - rekao je Tumbaković.

Tri gola iz prekida protiv Kazahstana, čak četiri od šest u prva dva meča kvalifikacija, a pet od sedam, računajući i prijateljski meč sa Grčkom - i to je, između ostalog, odlika pravih timova.

- Igraš na kvalitet koji imaš, vežbamo neke situacije, ali možemo i na druge načine. Sada, kada te rivali "provale'"moramo da posegnemo i za drugim rešenjima - rekao je Tumbaković.

Napunjeni optimizmom, "sokoli" u ponedeljak lete u Kopenhagen.

- Svaki dobar rezultat dobija na značaju ako se nadoveže i drugi. Zadovoljni smo, ali ne treba preterano da se radujemo. Ovo je, ipak, samo jedna pobeda. Ako protiv Danske ne ponovimo borbenost, angažovanje i disciplinu - onda smo mali, onda nismo tim. Kazahstan je igrao nerešeno sa Poljskom, pa izgubio 5:0. Mi nećemo da budemo takvi, ne želimo, nećemo dozvoliti to - zaključio je Tumbaković.

Danska je, naravno, teži rival...

- Iskren da budem, nismo puno razmišljali o Danskoj, minulih dana smo bili skoncentrisani na Kazahstan. Malo je vremena za pravu pripremu, moramo da budemo realni – neki naši igrači ne igraju mnogo u klubovima, a utakmica je za tri dana. Nije to alibi, to je samo realnost i priča o tome šta nas čeka u pripremama za taj meč. Čeka nas odlična ekipa, brza, taktički odlično potkovana, ali idemo u Dansku sa velikim optimizmom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online