Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.06.2010.
15:20 >> 18:29h
Vestionline A

Koreja nadigrala Grčku

Fudbalska reprezentacija Južne Koreje pobedila je danas selekciju Grčke rezultatom 2:0 (1:0) u meču prvog kola grupe B na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Golove za Južnu Korej postigli su Li Jung-So u sedmom i Park Ji-Sung u 52. minutu. Kasnije danas biće odigran drugi meč prvog kola grupe B, a sastaće se Argentina i Nigerija.

Mo: Trud se isplatio

 

Selektor Južne Koreje Hu Jung-Mo izjavio je da se sav trud njegovih igrača tokom priprema isplatio nakon trijumfa.


"Naporno smo se prepremali i donekle se bojali prvog meča. Ali, očigledno da tome nije bilo sa obzirom kako su momci odigrali ovaj meč. Najvažnije nam je bilo da sprečimo Grke da kratkim pasovima dođu do našeg gola. To smo uspeli i čak smo mogli da postignemo i još neki gol".

Prvu šansu na utakmici imala je Grčka, ali je Torosidis u trećem minutu posle kornera šutirao pored gola korejskog golmana. Koreja je povela već u sedmom minutu. Ki je odlično izveo korner desne strane, a u šesnaestercu Grčke najbolje se snašao Li Jung-So koji je glavom iskoristio grešku odbrane protivnika i sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu.

Koreja je posle vodećeg gola preuzela inicijativu na meču, a fudbaleri iz Azije su u 15. minutu tražili da sudija pokaže na belu tačku, pošto je u kaznenom prostoru Grčke srušen Li Čung-Jung. Sudija je samo odmahnuo rukom i pokazao da se meč nastavi. Grčka je u nastavku meča pokušavala dugim loptama da dođe do šanse, ali su se Korejci uspešno branili i pokušavali iz kontranapada do dođu do gola rivala.

Koreja je u 28. minutu propustila veliku šansu da uveća vođstvo. Ču-Jung Park je iskoristio grešku Papadopoulosa i izašao sam ispred Corvasa, ali je grčki golman uspeo da loptu pošalje u korner. Izabranici Ota Rehagela imali su nekoliko poluprilika u samom finišu prvog dela meča, ali nisu uspeli da postignu gol. Ji-Sung Park je u 53. minutu ukrao loptu Vintrasu, a onda je prevario Corvasa i doveo svoj tim u vođstvo od 2:0.

Azijski fudbaleri su u nastavku meča imali kontrolu igre, a već u 63. minutu propustili su priliku preko Ču-Jung Parka da postignu još jedan gol. On je sa nekoliko metara šutirao preko gola Corvasa. Grčka je najveću šansu imala u 70. minutu, ali je Kapetanos sa oko 15 metara šutirao visoko preko gola. Samo minut kasnije pokušali su Gekas i Salpingidis, ali su bili neprecizni. Gekas je u 80. minutu odlično šutirao po sredini gola sa oko 18 metara, ali je Jung loptu izbacio u korner.

Samo dva minuta kasnije Čung-Jung Park je pokušao da iznenadi Corvasa, koji je odlično intervenisao. Do kraja meča nije bilo promene rezultata, iako je Li u 86. minutu propustio priliku da svom timu donese ubedljiviju pobedu.

Prva zvezda tima i prvotimac Mančester junajteda, Sun Đi Park, postigao je drugi gol na meču i tako rešio pitanje pobednika.

"Ovo je moj treći Svetski kup i ponosan sam na to. Takođe sam ponosan na saigrače koji su danas pružili sjajnu partiju...oduševljeni smo", rekao je Park nakon utakmice.
 

 

Južna Koreja - Grčka 2:0 (1:0)
(Li Jung-So 7', Park Ji-Sung 52')

Žuti kartoni: - Torosidis 56'
Stadion "Nelson Mendela Bej". Sudije: Majkl Hencer (Novi Zeland), Hendrik Hinc (Novi Zeland), Tevit Makašima (Tonga).

 

Južna Koreja: Jung, Jung-Pijo Li, Jung-So Li, Čo, Ča, Ji-Sung Park, Kim, Ki (od 75' Nam-Il Kim), Čung-Jong Li (od 90' Je-Sung), Jeom, Ču-Jung Park (od 87' Seng-Jul Li). Selektor: Huh Jung Mo

Grčka: Corvas, Seitaridis, Ciolis, Samaras (od 59' Salpingidis), Papadopoulos, Haristeas (od 61' Kapetanos), Karagunis (od 46' Pacacoglu), Vintra, Torosidis, Kacuranis, Gekas. Selektor: Oto Rehagel.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online