Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.06.2010.
17:10
Vestionline A

Južna Afrika i Meksiko odigrali 1:1

Fudbalske reprezentacije Južne Afrike i Meksika odigrale su nerešeno 1:1 u prvoj utakmici na 19. Svetskom prvenstvu, u okviru grupe A.

Nakon svečanog otvaranja odigran je premijerni meč Svetskog prvenstva u fudbalu u kojem je domaća selekcija odigrala nerešeno sa reprezentacijom Meksika 1:1 (0:0).

Domaćini Mundijala došli su do prednosti golom Čabalale u 55. minutu, a izjednačenje za Meksikance doneo je Rafa Markez u 79. minutu.

Meksikanci su bili mnogo bolji i konkretniji u prvom poluvremenu. Afrikanci, pomalo uplašeni od kompletnog ambijenta na otvaranju Svetskog šampionata, delovali su isuviše stegnuto. Iz takve igre Meksiko je uspeo da u nekoliko navrata ozbiljno ugrozi gol domaćina. Karlos Vela i Djovani dos Santos delovali su nezaustavljivo za odbranu "bafane bafane", a tri puta su sjajno izbacili Giljerma Franka u prvi plan, koji iz duela sa golmanom Kuneom nije uspeo da izadje bar jednom kao pobednik.

Mokoena: Zadovoljan sam remijem

 

"Iskreno, moramo da budemo zadovoljni ovim bodom. Pre svega, tim je delovao dobro. Igrali smo kako smo se dogovorili, a to se naroccito odnosi na period sa kraja prvog i početka drugog poluvremena. Možda smo bili malo uplašeni na startu utakmice, ali smo se kasnije konsolidovali. Sve u svemu, imamo još dve utakmice u grupi i realne izglede da se nadamo plasmanu u osminu finala", rekao je Mokoena i dodao da neće previše voditi računa o tome šta će večeras uraditi ostala dva rivala u grupi A, Francuska i Urugvaj.

Meksikanci su u 36. minutu imali lepu priliku kada je poništen gol Giljerma Franka. Karlos Salsido je posle kornera odlično glavom uposlio Franka, koji je bez problema ubacio loptu u mrežu, ali je pomoćni sudija svirao ofsajd. Usledili su protesti Meksikanaca, ali bez rezultata.

Od tog trenutka, pa sve do kraja prvog dela igre Južna Afrika je bila nadmoćnija, Stiven Pijenar je uspeo da poveže nekoliko pasova, a u odličnoj prilici našao se Modise u 43. minutu kada je sam iskosa sa desne strane šutirao pravo u Pereza.

Slična situacija je vidjena u nastavku meča. Meksikanci su imali inicijativu početkom drugog poluvremena, ali nisu uspeli da kao u prvom delu dodju do izglednije pozicije. Posle 10 minuta igre Južna Afrika je došla do prednosti. Odličnu kontru pokrenuo je Stiven Pijenar, sjajno je uposlio Čabalalu, koji je iskosa sa leve strane odlično završio akciju i pogodio suprotni gornji ugao Pereza - 1:0 za eksploziju oduševljenja na tribinama "Soker sitija" u Johanesburgu.

Posle gola, Afrikanci su dobili na samopouzdanju i počeli su da dominiraju terenom. Doduše, Meksiko je imao sjajnu priliku preko dos Santosa, koji je odlično šutirao sa desetak metara iskosa, ali je golman Kune sjajnom intervencijom uspeo da sačuva svoju mrežu. Domaćini su mogli da reše susret u 70. minutu kada je Modise izbio sam ispred Pereza, ali je golman Meksika sjajno ušao u šut napadaču.

Uvodjenjem Ernandeza i veterana Blanka, Meksikanci su dodatno dobili na oštrini u napadu. Afrikanci su se uspešno branili sve do 79. minuta, kada je štoper Rafael Markez odlično izbegao ofsajd zamku i rutinski, u maniru špica, rešio situaciju "jedan na jedan" sa Kuneom - 1:1.

Poslednjih deset minuta protekla su u ujednačenoj utakmici. Meksikanci su imali loptu više u svom posedu, Afrikancu su se opredelili na igru iz kontri. Iz jednog takvog ataka Južna Afrika je mogla do pobede, ali je Mfela pogodio stativu u 90. minutu meča!

Obema ekipama na otvaranju šampionata sveta pripao je po jedan bod, koji im može značiti u nastavku takmičenja i borbi za plasman u drugu rundu.

Južna Afrika - Meksiko 1:1 (0:0)
Strelci: Čabalala 55' - Markez 79'. Stadion: Soker siti. Gledalaca: 80.419.

Sudija: Irmatov (Uzbekistan).

Žuti kartoni: Dikgačoi, Masilela (Južna Afrika), Huarez, Torado (Meksiko).

JUŽNA AFRIKA: Kune, Mokoena, Tvala (Masilela 46'), Kumalo, Gaksa, Pijenar (Parker 83'), Dikgačoi, čabalala, Modise, Letšolonijane, Mfela. Selektor: Karlos Pareira.
MEKSIKO: Perez, Markez, Rodrigez, Salsido, Agilar (Gvardado 56'), Huarez, Osorio, Torado, Dos Santos, Franko (Ernandez 73'), Vela (Blanko 69'). Selektor: Havijer Agire.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online