Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.09.2016.
19:09
Tanjug, Vestionline A

Terzić o "sići" koju je Zvezda dobila za Kataija

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je da je očekivao da će biti veća zarada od transfera Aleksandra Kataija u španski Alaves, ali i poručio da evropsko tržište diktira cenu.

M. Todorović
Ne ume da zaradi više od 2 miliona evra: Zvezdan Terzić, generalni dirkektor crveno-belih

Katai je prešao u redove povratnika u Primeru za dva miliona evra i 20 odsto od naredne prodaje, insistirajući na prelasku u Španiju, iako je imao unosnije ponude iz Turske i Rusije.

- Očekivali smo veći prihod od Kataija, Lokomotiva je nudila tri miliona evra i 20 odsto od naredne prodaje, isti iznos i Bešiktaš. Katai nije hteo u Rusiju i Tursku i bili smo nemoćni, jer je hteo samo u Španiju. Selta nas je ucenjivala sa ratama i garancijama, a interes Zvezde je na prvom mestu. On se odrekao 350.000 evra koji mu pripadaju i čisto nam je pripalo dva miliona evra - rekao je Terzić na brifingu sa novinarima.

Terzić je istakao da je cena znatno niža od očekivane, jer Katai nije bio pozivan u reprezentaciju Srbije, čak ni među 32 fudbalera za majsko-junske provere.

- Tržište određuje kolika je cena Kataija, neko vredi koliko je drugi spreman da plati. Kažu, kako može da ode za samo dva miliona evra, a zbog čega ga selektor Muslin nije pozvao među 32 fudbalera za prijateljske utakmice u maju? Igrače prodajemo iz Surdulice i Gornjeg Milanovca, a ne iz Lige šampiona i Evrope. Ne sme da se zaboravi da ima 25 godina, da je već imao neuspelu avanturu u Olimpijakosu i da su bili srećni što je otišao - rekao je on.

Terzić smatra da Crvena zvezda nije imala kvalitetnih igrača od Kataija u poslednjoj deceniji, ali i da su strani klubovi upoznati sa njegovim mentalitetom.

- Zar mislite da se ne raspituju u Olimpijakosu za Kataija i da oni kažu sve najbolje? U Bešiktašu su čuli za njegov karakter i mentalitet. Lično, da sam direktor Barselone, doveo bih Kataija jer verujem u njegov vanserijski talenat i smatram da Zvezda u poslednjih 10 godina nije imala boljeg igrača. To je samo moje subjektivno mišljenje - naglasio je on

Generalni direktor Crvene zvezde je naveo da sada na stolu imaju identičnu ponudu Makabija iz Tel Aviva od dva miliona evra za Mihaila Ristića.

- Imamo ponudu Makabija iz Tel Aviva za Ristića od dva miliona evra i 20 odsto. Iako nam je novac potreban, predložio sam na Upravnom odboru da odbijemo ponudu. Verujem u Ristića, ima sve kvalitete da ide stopama Mihajlovića i Kolarova, ima sličnu 'šetnju' sa pozicija. Vrlo lako može da dobije kapitensku traku i od njega ćemo praviti lidera - poručio je Terzić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online