Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.08.2016.
15:06
Tanjug, Vestionline A

Ljajić pozvao FK Novi Pazar da se ogradi od navijača

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić pozvao je fudbalski klub Novi Pazar, čiji je nekada bio predsednik, da se odmah ogradi od svojih navijača, ako to, kako je primetio, Crvena zvezda ne želi ili ne sme.

A. Čukić
Ogradio se od huligana: Rasim Ljajić

- Jučerašnja utakmica između Novog Pazara i Crvene zvezde, samo je pokazala da fudbal u Srbiji sve manje liči na sport, a sve više na arenu za iskazivanje najprizemnijih nacionalističkih strasti - ocenio je Ljaljić u izjavi za Tanjug povodom dešavanja na utakmici, koja je zbog incidenta bila prekinuta više od 20 minuta.

Fudbalski klub Novi Pazar, prema njegovim rečima, mora odmah "da se ogradi od svojih navijača, ako to Crvena zvezda ne želi, ili bolje reći ne sme, jer fudbalski Novi Pazar ne može da gleda u tuđe dvorište, već mora da čisti svoje". 

- Ono što se juče videlo, nije slika koja će pomoći klubu, a plašim se da nanosi ogromnu štetu čitavom gradu. Zbog teške finansijske situacije, loše organizacije kluba i ponašanja takozvanih navijača, fudbalskom klubu Novi Pazar se ne smeši ništa dobro. Naprotiv, sada ga gotovo izvesno čeka kazna, koja će klub dovesti u gotovo beznadežnu situaciju - upozorio je Ljajić.

Da bi se to sprečilo, smatra on, klub mora trajno da se odrekne navijača reketaša, koji su prema njegovim saznanjima, i juče tražili novac od uprave da ne bi pravili incidente, a pošto nisu dobili novac, već na samom startu utakmice su počeli sa ubacivanjem baklji u teren i skandiranjem: "Uprava, napolje!". 

- Nažalost, to skandiranje su prihvatili i do sada umereni gledaoci sa istočne i zapadne tribine. Upravo oni bi morali da znaju da motiv skandiranja nije tobožnja briga za klub, već isključivo nedobijeni novac - kritikovao je on. 

Ni gradu Novom Pazaru, ni fudbalskom klubu takvi navijači nisu potrebni, jer ne misle dobro ni jednom ni drugom, ističe Ljajić dodajući da njih ne zanima uspeh kluba, već samo vlastiti interes. 
- Iako će možda neko pomisliti da skandiranjem "Uprava, napolje" navijači pomažu klubu, oni zapravo teraju i ono malo ljudi koji daju svoj novac, jedva održavajući klub u životu. Za ponašanje navijača u Pazaru, ne mogu biti opravdanje ni Zvezdini huligani, ni njihove provokativne pesme i uvrede, niti može biti opravdanje loše suđenje, jer o tome više niko neće govoriti. Tema će biti jedino incidenti koje su izazvali navijači Novog Pazara - najavio je on. 

Ljajić je izrazio žaljenje što zbog svega toga perspektive FK Novi Pazar nisu sjajne, osim ako se ne napravi radikalan rez i huligani jednom za svagda proteraju i sa ovog i sa svih ostalih stadiona u Srbiji. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online