Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.08.2016.
15:23
Tanjug, Vestionline A

Mijailović: Ne može se preko noći u Ligu šampiona

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar MIjailović ocenio je danas da je posle eliminacije od Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu šampina potrebno podržati ekipu i da u budućnosti rezultati sigurno neće izostati.

crvenazvezdafk.com
Radimo planski: Svetozar Mijailović

- Vidim da se u delu javnosti pravi odijum u odnosu na Zvezdu. Posle 2:2 u Razgradu vladalo je opšte zadovoljstvo i euforija, mada je naš trener upozoravao da ništa nije gotovo. Posle praktično istog rezultata u Beogradu i ispadanja posle produžetaka ođednom, prema delu javnosti, u Zvezdi ništa ne valja. Ali u sportu, u fudbalu neko mora da izgubi i ovog puta smo to bili mi, ali igramo i borićemo se i dalje - rekao je Mijailović Tanjugu.

Prema njegovim rečima, ne može se ići iz krajnosti u krajnost.

- Zaštitićemo ekipu i stručni štab i pružiti im podršku jer Zvezda je još u Evropi. Pozivam sve navijače da pomognu timu na svakom meču koji sledi i da pruže podršku kakvu su pružali u svim prethodnim mečevima, i domaćim i međunarodnim.

Mijailović je podsetio na pocetak prosle sezone i kako je potom zavrsena.

- Osvojili smo šampionsku titulu, prvi put posle ko zna koliko godina godinu završili sa pozitivnim stanjem, prihodovali 14 miliona evra, značajno smanjili dug kluba i bili u prilici da se borimo za Ligu šampiona. Ove sezone je neuporedivo bolje jer Zvezda još nije poražena u standardnih 90 minuta igre.

Pored toga, MIjailović ističe da Zvezda trenutno ima veoma kvalitetan tim.

- Sačuvali smo šampionsku ekipu, a tim je pojačan praktično bez ikakvog troška u prelaznom roku igračima iz ozbiljnih sredina; Mouče je došao iz šampiona Argentine, Kanga iz drugog tima Rusije, Ruiz iz trećeg tima Ukrajine. Još cela jedna generacija mladih asova stasava u prvom timu, tako da sada Zvezda praktično ima dva kvalitetna tima i igra dobar fudbal.

Mijailović, koji je bio predsednik crveno-belih i 1991. godine kada je osvojena titula šampiona Evrope kaže da je potrebno strpljenje.

- U Ligu šampiona se ne ulazi preko noći. Zato ne treba upadati u zamke trenutnog raspoloženja već treba raditi strpljivo. Bar Zvezdina istorija o tome rečito govori. Neophodan je kvalitetan i višegodišnji rad. I mislim da navijači u suštini to prepoznaju. Zato ih pozivam da pomognu treneru, ekipi i klubu svojom podrškom, a rezultati neće izostati.

Za kraj, Mijailović je rekao da će stručni stab odluciti da li će Luis Ibanjez napustiti klub i otići u Trabzon pre ili posle plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

- Mi smo dogovorili transfer Luisa Ibanjeza i od tih sredstava praktično obezbedili novac za plate pojačanja. Njegova obaveza prema Zvezdi je do kraja evropskih kvalifikacija, a odluku o vremenu realzacija transfera donosi stručni štab - zaključio je MIjailović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online