Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.07.2016.
19:08 >> 22:15h
Vestionline A

Od bruke do sjaja: Zvezda "preživela" Maltu

Crveno-beli su na pragu prolaska u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, što četi Miodrag Božovića donosi minimum još četiri meča u Evropi. Zvezda je u prvom meču na Malti pobedila Valetu 2:1. U prvom poluvremenu, srpski šampion se propisno obrukao, ali u nastavku su se trgli i uspeli da slave na evro premijeri.

crvenazvezdafk.com
Aleksandar Katai sjajnim lobom doneo izjednačenje Zvezdi, a onda asistirao Predragu Sikimića za pobedu crveno-belih na Malti, u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Pred revanš za sedam dana na "Marakani", crveno-beli ne bi trebalo da brinu, ali Miodrag Božović imaće glavobolju posle izdanja svojih pulena u prvom poluvremenu. U prvih 45 minuta, gledalo smo raštimovani crveno-beli orkestar. Nije se znalo ko pije, a ko plaća, odbrana je bila šuplja kao švajcarski sir, što je Argentinac Falkone kaznio u 15. minutu sjajnim golom u stilu Marka van Bastena.

Mogli su domaćini i do drugog gola, kada je dosuđen sumnjivi ofsajd. U nastavku, u dva navrata Kahriman je spasio Zvezdinu mrežu. U poslednjih 25 minuta gledali smo neku drugu Zvezdu - bolju, efikasniju, sigurniju. Mouče je ulaskom na startu drugog poluvremena prodrmao srpskog šampiona, a onda je na scenu stupio sjajni Aleksandar Katai. Prelepim golom u 66. minutu, kada je lobovao golmana domaćina, doneo je izjednačenje. 

Zvezda se nije mirila sa nerešenim ishodom, nego je kidisala na gol umornih domaćih fudbalera, a posle sjajnog prodora Kataija, džoker Sikimić, koji je ušao umesto indisponiranog Vijeire, je preokrenuo rezultat u 75. minutu. Posle 3.241 dana Crvena zvezda je igrala meč kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crveno-bele je bodrilo oko 100 navijača. Zvezda već sada može da razmišlja o narednom rivalu, koga će da dobije već u petak. 

PROČITAJTE TOK UTAKMICE!

90+4. minut - Kraj utakmice, pobeda Zvezde 2:1!
83. minut - Ruiz ulazi umesto Kataija, najboljeg igrača Zvezde.
81. minut - Malo su crveno-beli stali na loptu posle vodećeg gola. Lakše se diše za četu Miodraga Božovića.

75. minut - GOOOOL, Zvezda je preokrenula rezultat. Sikimić je Zvezdin džoker. Katai je sjajno prodro i uposlio iskusnog napadača, koji je sa nekoliko metara ubacio loptu u praznu mrežu.

72. minut - Gol je osokolio crveno-bele, nastavljaju pritisak ka golu domaćina.

66. minut - Sikimić menja indisponiranog Vijeiru. GOOOOL, Bravura Kataija. Sjajan lob najboljeg igrača Zvezde. Golman domaćina Bonelo samo je pogledom ispratio let lopte u mrežu. Konga je asistent.

65. minut - Žonatan šutura iz daljine, opet Kahriman spasava gol Zvezde.

60. minut - Mouče je prodrmao redove crveno-belih, sve jači pritisak gostiju. Imao je Argentinac sjajnu šansu, ali je golman domaćina odlično odbranio i iznacio loptu u korner.

55. minut - Katai je raspoložen u nastavku, dobro je prošao po levoj strani, ali su domaćini u poslednjem trenutku izbacili loptu ispred Vijeire.

52. minut - Pritisak Zvezde u nastavku. Zvezda je tražila penal, ali ništa od toga.

48. minut - Kahriman spasio Zvezdu nove šamarčine. Malano je izašao sam ispred golmana crveno-belih, ali je iskusni čuvar mreže hrabro intervesnisao. Odbrana Zvezda bušna kao švajcarski sir.
46. minut - Umesto nevidljivog Srnića na terenu je Pablo Mouče, najnovije pojačanje crveno-belih.
45+4. minut - Zvezdina igra - horor! Gde je taj moćni tim koji je najavljivao Zvezdan Terzić? Ko su ovde amateri, Igrači Valete ili Zvezde? Opravdani zvižduci za četu Miodraga Božovića.
41. minut - Najbolji igrač Valete Falkone morao je da napusti teren zbog povrede. Još jedna dobra vest za očajne crveno-bele.

33. minut - Falkone opet trese mrežu Kahrimana, ali sreća po Zvezdu, Argentinac je bio u ofsajdu. Na uspotenom snimku videlo se da Falkone nije bio u ofdsajdu. Kakva sreća za crveno-bele. Očajna igra Zvezde.

31. minut - Zvezda ne uspeva da pronađe način da dođe do izjednačenje. Napadaju crveno-beli, ali jalovo.

19. minut - Primljeni gol je malo trgao crveno-bele, Vijeira je imao dobru šansu, šutirao je glavom sa 10-ak metara, ali je lopta otišla pored stative.

15. minut - GOOOL, Šok na Malti, Falkone dovodi Valetu u vođstvo 1:0. Sjajan gol Argentinca! Kahriman je nemoćan. Treći gol najboljeg igrača Maltežana u kvalifikacijama. Odličnu dugi loptu mu je poslao Agire, a napadač Valete iz prve majtorskim šutem iznandio crveno-bele i skamanjenog čuvara mreže srpskog šampiona.

11. minut - Vijeira se nije snašao u šesnaestercu domaćina. Zbog prigovora je dobio žuti karton.
6. minut - Nema uzbuđenja na startu meča!
1. minut - Utakmica je počela. Već u prvom napadu, Konga preti Maltežanima, ali slab pokušaj pojačanje Zvezde iz Rostova.
Zvezda će imati podršku oko 100 najvatrenijih navijača koji su već glasom nadjačali pozorišnu domaću publiku.

VALETA: Bonelo, Karuana, Acopardi, Borg, Žil, Brifa, Falkone, Pani, Agire, Džonatan, Romeu.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Cvetković, Luković, Fibel, Ibanjez, Donald, Le Talek, Srnić, Katai, Konga, Vijeira.

Valeta je već prošla jednu rundu kvalifikacija, pošto je u prvom kolu u dvomeču izbacila B36 iz Toršavna.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online