Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 05.06.2010.
22:27 >> 00:55h
Vestionline A

Srbija pobedila Kamerun nakon goleade

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Kamerun rezultatom 4:3 (4:2) u prijateljskom meču u Beogradu koji je obema ekipama poslužio kao generalna provera pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku.

Za razliku od prethodna dva susreta u Austriji, protiv Novog Zelanda i Poljske, izabranici Radomira Antića odigrali su daleko bolji meč, organizovaniji na sredini terena i u napadu. Međutim, i ova utakmica je pokazala niz slabosti "orlova" u odbrani, naročito kada u ekipi nema Nemanje Vidića.

Kamerunci su do prednosti došli već u 5. minutu na zaprepašćenje svih 20.000 gledalaca na stadionu u Humskoj. Asu-Ekoto je centrirao sa leve strane, a napadač Vebo bio je sam na petercu i bez problema savladao Stojkovića - 0:1. Srbija je u prvom poluvremenu imala daleko veći posed lopte, međutim Kamerunci su bili veoma opasni iz kontranapada. Ipak, odlična akcija Jovanovića i Pantelića na levoj strani u 16. minutu krunisana je golom. Golman Kameruna Hamidu odbio je loptu na koju je natrčao Krasić i zatresao mrežu gostiju za 1:1.

Pozitivan rezultat trajao je samo pet minuta jer je već u 20. minutu Vebo opet doveo Kamerun u prednost. Još jedan centaršut sa leve strane, i još jedno "plivanje" srpskih štopera kroz vazduh dovelo je do toga da Vebo kao i prethodni put bude sam "kao duh" - 1:2.

Od tog trenutka, možda i iznervirani sporadičnim zvižducima sa tribina, srpski fudbaleri su preuzeli incijativu i do kraja prvog dela igre imali dominaciju. Već u 25. minutu kapiten Dejan Stanković postiže gol za 2:2. Odlično mu je Krasić ostavio loptu na ivici kaznenog prostora, a Stankoviću nije bilo teško da postigne gol, prvi posle tri godine i osam meseci u reprezentativnom dresu.

U finišu susreta mreža Kameruna tresla se još dva puta. M'Bija je u 42. minutu udario Jovanovića po licu, što je za sudiju bio penal pošto se sve desilo u 16-ercu. Siguran je bio Milijaš. U poslednjim trenucima Pantelić se najbolje snašao u gužvi isped gola Hamidua i Srbija je na odmor otišla sa dva gola razlike (4:2).

U nastavku meča Antić je promešao karte, šansu dao još nekolicini fudbalera, pa je Kamerun uspeo da ostvari terensku ravnotežu. Ponovo je gostujući tim postigao gol glavom. Džeremi je u 67. minutu centrirao sa desne strane, a čupo-Moting, inače nekadašnji mladi reprezentativac Nemačke, postiže lagan gol za 4:3. Opet je zakazala poslednja linija tima koja je ostavila samog protivnika na petercu.

Poslednjih dvadesetak minuta utakmice proteklo je borbi na sredini terena. Kamerun je imao loptu više u svom posedu, ali nije to uspeo da materijalizuje. Srpski igrači nošeni podrškom sa tribina uspeli su da zadrže prednost i pobedom se oproste od domaće publike pred odlazak na Mundijal.

Ekspedicija nacionalnog tima put Južne Afrike kreće u ponedeljak u 17 sati letom preko Minhena. Dolazak u Johanesburg očekuje se u utorak u jutarnjim satima.

Srbija će prvu utakmicu na šampionatu sveta odigrati u nedelju 13. juna protiv Gane u Pretoriji.
 

Srbija - Kamerun 4:3 (4:2)


Strelci: Krasić 16', Stanković 25', Milijaš 43'pen, Pantelić 45' - Vebo 5', 20', Čupo-Moting 67'.

Stadion: Partizana. Gledalaca: 20.000. Sudija: Leontinas Gratu (Kipar).

Žuti kartoni: Petrović (Srbija), M'Bija, Džeremi (Kamerun).

 

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Luković, Subotić, Obradović (Kolarov 46'), Stanković, Milijaš (Petrović 46'), Jovanović (Tošić 68'), Krasić (Mrđa 62'), Pantelić (Ninković 57'), žigić (Lazović 46'). Selektor: Radomir Antić.
KAMERUN: Hamidu, Asu-Ekoto, Basong, N'Kolu (Matip 63'), N'Guemo, M'Bija, Makun, Manđek (Džeremi 46'), Vebo (Idrisu 63'), čupo-Moting (Bong 77'), Abubakar (Emana 46'). Selektor: Pol le Gven.

Nedelja 06.06.2010. 08:42
a vidi ti gore ova dva strucnjaka!!! cuo sam negde za obojicu, prica se da ste pravi fudbalski strucnjaci koji su fudbal videli samo na tv-u igrajuci sega-mega games :D :D :D
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online