Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.06.2016.
20:54 >> 22:59h
Vestionline A

Golovima u završnici Francuzi poslali Albance kući

Prvi učesnik osmine finala Evropskog prvenstva u Francuskoj je omaća selekcija koja je na Velodromu, golovima Grizmana i Pajea u završnici, savladala selekciju Albanije sa 2:0.

Reuters
Koman i Memušaj u duelu

"Trikolori" su bili daleko bolji rival, ali nisu uspevali da zatresu mrežu odličnoj ekipi Albanije, koja je postavila nepremestivi blok ispred svog gola.

I tako je bilo sve do 90. minuta kada je rezrvista Antoan Grizman pogodio posle centaršuta Ramija za veliko slavlje u Marseju.

Selektor domaćih Didije Dešam probao je da odmori pojedine igrače, ali ispostavilo se da je eksperiment propao pa je uz Grizmana u drugom delu u igru morao da uđe i Pol Pogba.

Zanimljivo je da je Grizmanov udarac bio prvi u okvir gola iako su se konstrukcije tresle na obe strane. Prvi put kada je Sanja pogodio stativu Lorisovog gola i drugi put kada je Žiru za malo bio neprecizan. Za konačan rezultat pobrinuo se Paje koji je kao i u meču sa Rumunima pogodio gol rivala u samoj završnici meča.

Sa šest bodova posle dva odigrana kola Francuska je obezbedila plasman u osminu finala, dok je Albanija sa dva poraza verovatno već sada otpisana iz daljeg takmičenja.

Tok meča:

Drugo poluvreme

90+5 minut - GOOOOOOL, Paje overava pobedu Francuza

90. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL, Grizman donosi vođstvo Francuzima

82. minut - Francuzi svim silama pritiskaju, ali i dalje ne uspevaju da ugroze Berišu. I dalje nema udarca u okvir gola na obe strane
69. minut - Samo dva minuta kasnije, ponovo je Žiru šutirao glavom, ovog puta iz veće daljine i nešto preciznije, ali i dalje nedovoljno pošto je pogodio stativu
67. minut - Žiru je bio gotovo sam na sedam metara o gola Beriše, ali nije uspeo dobro da zahvati loptu glavom, pa je ona otišla pored gola
54. minut - Pogba je odlično utrčao iz drugog plana, iz prve zahvatio loptu, ali je ona otišla iznad gola Beriše, za svega 30-40 santimetara

52. minut - Malo je falilo da Francuzi pogode mrežu, ali svog gola. Posle gužve u kaznenom prostoru Sanja je pogodio stativu Lorisovog gola

46. minut - Već u 28. sekundi Koman je mogao da zatrese mrežu, ali je lopta prošla tik pored stative. Dešan je u poluvvremenu umesto Marsijala na teren poslao Pola Pogbu

Prvo poluvreme

45+1 - Očajno prvo poluvreme u Marseju. Zanimljivo je da nije zabeležen niti jedan udarac u okvir gola

27. minut - I dalje "trikolori" pletu mrežu oko gola Albanije, ali nema dobrog pasa ka isturenom Žiruu
22. minut - Preoteklo je pola prvog dela igre, ali bez konkretne prilike na obe strane
6. minut - Od samog starta inicijativu je, kao što se i očekivalo, preuzela Francuska
1. minut - Utakmica je počela, ali uz tri minuta zakašnjenja

Sastavi timova:

FRANCUSKA (4-2-3-1): Loris - Sanja, Rami, Košćelni, Evra - Kante, Matuidi - Koman, Paje, Marsijal - Žiru

ALBANIJA (4-5-1): Beriša - Hisaj, Ajeti, Mavraj, Agoli - Ljilja, Abraši, Kukeli, Memušaj, Lenjani - Sadiku

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online